Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin merakla beklenen 27. Genel Kurulu ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı. 2 liste ile gidilmesi beklenen seçimde, çoğunluğun sağlanması ve divanın oluşmasının ardından Levent Özkurt’un listesini geri çekmesiyle birlikte, seçim tek liste ile gerçekleştirildi. İbrahim AY 173 oy ile yeniden GGC Başkanı seçildi.

HAZİRUN 179 ÜYE

224 üyesi bulunan GGC’nin Seçimli Genel Kurul’u 179 üyenin imzası ile çoğunluğun sağlanması üzerine divan tarafından başlatıldı. Divan Başkanlığını Murat Güreş’in yaptığı genel kurulun diğer divan üyeleri Ahmet Atılmış, Hasan Özkal, Veysel Karayılan ve İbrahim Halil Aycan’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başkan adayı İbrahim Ay bir konuşma yaptı.

GGC BASININ AMİRAL GEMİSİ

Konuşmasına divan ve haziruna “Hoşgeldiniz” diyerek başlayan GGC Başkanı İbrahim AY, “1969 yılında kurulan Gaziantep basının ulu çınarı Gazeteciler Cemiyetimizin bir genel kurulunu daha yapmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cemiyetimizin kuruluşundan bu yana yönetici ve üye olarak görev alan herkese mesleğimize yaptıkları katkılar için teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal eden meslek büyüklerimize yüce Allah’tan rahmet dilerken, Cemiyetimizin hayattaki kurucu üyelerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Şüphesizdir ki; güçlü STK’ların varlığı demokrasinin de gelişip güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, bir sivil toplum kuruluşu olmanın ötesinde, demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basın mesleğinin mensuplarını bir araya getirmesi, basının toplumun ve demokrasilerin gelişmesi için öncü ve lokomotif görev üstlenmesi nedeniyle ayrı bir önem taşımaktadır. Bu nedenle demokrasimiz, şehrimiz ve mesleğimizin geleceği açısından güçlü ve etkili bir Gazeteciler Cemiyetinin varlığı çok önem taşımaktadır. Gaziantep basınının amiral gemisi olan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, bu önemli misyonu başarı ile yerine getirmektedir.” dedi.

TÜRKİYE’DE ÖRNEK CEMİYET HALİNE GELDİK

“Geçen seçimde verdiğimiz her sözü, taahhüt ettiğimiz her projeyi gerçekleştirdik. Sizlere mahcup olmadık” diyen Ay, sözlerini;

“Bu bilinçle görevde bulunduğumuz süre boyunca cemiyetimizin kurumsal bir kimlik kazanması, cemiyet binamızın Gaziantep’e ve mesleğimize yakışır bir hale getirilmesi, meslektaşlarımızın yazılı ve görsel haberlerini hazırlarken ihtiyaç duydukları her türlü teknolojik altyapısı ile ülkemizde örnek gösterilen bir gazeteciler cemiyeti haline getirdik.

Görev yaptığımız süre içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerle, mesleğimize ve meslektaşlarımıza önemli değer kattık. Sadece Gaziantep’te ilkleri gerçekleştirmekle kalmadık, Türkiye’deki diğer cemiyetlerin örnek aldığı bir konuma geldik.

Bu projelerimizi gerek Gaziantep kamuoyu, gerekse de gazeteci meslektaşlarımız yakından bildiği için uzun uzun anlatmadan özet olarak geçeceğim.

-TOKİ ile yaptığımız projeyle üyelerimizin konut sahibi olma hayalini gerçekleştirdik. Bu projenin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve diğer yetkililere huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.

-Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde ödül töreni düzenledik. Duayen gazetecilerin de misafir olarak katıldığı bu gecelerde ünlü sanatçılarımız sahne aldı. Üyelerimizin de eşleri ile birlikte katıldıkları bu geceler, dayanışma ve kaynaşma açısından son derece faydalı olmaktadır. İnşallah pandemi sonrası yine her 10 Ocak’ta bir araya gelmeye devam ederiz.

-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Yeşil Gaziantep” projesi kapsamında Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Ormanı’nı oluşturduk. Şehirgösteren Mahallesindeki hatıra ormanımızla daha yeşil ve yaşanabilir Gaziantep için bir tuğla da biz koyduk.

-Sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı etkinliklere önem verdik. Cemiyetimizin 50. kuruluş yıldönümü ve 24 Temmuz Basın bayramı dolayısıyla “Dünden Bugüne Gaziantep Basını” konulu nostaljik bir sergi düzenledik. Eski fotoğraf makineleri, daktilolar, teypler ve Cumhuriyetin ilk yıllarından bu güne çıkan gazetelerden örneklerin yer aldığı sergimiz büyük ilgi gördü.

-Tarafsız ve herkese eşit mesafede olmaya büyük özen gösterdik. Cemiyetimiz, her görüşten siyasi parti ve STK temsilcilerinin ziyaret ettiği, basın toplantısı düzenleyerek önemli mesajlarını verdiği bir yer haline geldi.

Örnek ve öncü projelerle hayalleri gerçekleştiren Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak önümüzdeki dönemde çıtayı daha da yükselterek yeni başarı hikayeleri yazmak için sizlerin desteğini talep ediyoruz.” şeklinde sürdürdü.

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Önümüzdeki dönem için yine örnek ve öncü olacak projelerimizi hazırladık. “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diyen GGC Başkanı AY yeni dönem projelerini anlatırken;

“Yeni dönemde 2. Toplu Konut Projemizi hayata geçireceğiz. Böylece ev sahibi olmayan meslektaşımız kalmayacak.

-Cemiyetimize ait yeni hizmet binamızı ve binanın altında yer alacak lokalimizi de yine meslektaşlarımıza, camiamıza kazandıracağız.

-Üyelerimizin gazetecilik mesleğini icra ederken yaşadığı hukuki sorunlar için ücretsiz hukuki destek sağlıyacağız.

-Üyelerimizin (Yurt içinde ve yurt dışında alacakları eğitim ve yapacakları mesleki çalışmalarla) yetkinliklerini ve mesleki gelişimlerini artıracak çalışmalarına destek olacağız.

-Üyelerimizin mesleki gelişimi için paneller, seminerler düzenleyeceğiz. Onları usta gazetecilerle bir araya getirerek tecrübelerinden, bilgi ve birikimlerinden faydalanmalarını sağlayacağız.

-Fotoğraf, tasarım, sosyal medya, görüntü, kamera, metin yazarlığı gibi konularda, alanında uzman isimlerin eğitmen olacak katılacağı eğitim atölyeleri gerçekleştireceğiz.

-Basın-sanayi-üniversite işbirliği ile; CV bankası oluşturularak, onların ihtiyacı olan (basın danışmanlığı, grafiker, fotoğrafçı, kamera çekimi, sosyal medya danışmanlığı vb.) konularda aracılık hizmeti verilmesi.

-Yerel medya (Gazete, TV, Radyo, İnternet Sitesi, Dergi) kuruluşlarının güçlenmesi, kendilerini ve hizmetlerini doğru ifade edebilmesi için kampanya yaparak yerel basına tanıtım desteği vereceğiz.

-Cemiyetimize basın mesleği ile ilgili yapılan öneri ve şikayetleri değerlendirmek üzere Etik Kurulu oluşturacağız.

-Üyelerimize; Eğitim, sağlık, akaryakıt indirimi, konaklama vb. alanlarda, ilgili firmalarla/kurumlarla yapacağımız protokoller vasıtasıyla çeşitli avantajlar sunacağız.

-Evlenen üyelerimize 3 bin TL evlilik desteği sağlayacağız. Askere giden üyelerimize 2 bin TL destek vereceğiz. Üyelerimizin yeni doğan çocuğu için 1.500 TL destek vereceğiz.

-Üyelerimizin birinci derece yakınlarının kaybında (Anne, baba, eş, çocuk) 3 bin TL maddi destek vererek, manen olduğu kadar madden de yanlarında olacağız.

Üyelerimizin üniversiteyi kazanan (şehir dışı) bir çocuğuna yılda bir defaya mahsus olmak üzere 1.500 TL eğitim desteği vereceğiz.

Değerli meslektaşlarım sahada çalışan emekçi arkadaşlarımdan gelen talepler doğrultusunda

Çalıştığı kurumdan ayrılan Cemiyet üyesi meslektaşlarımıza öncelikle yeni iş imkanı oluşturmaya çalışacağız. Bu süreçte 3 ay boyunca arkadaşlarımıza ayda 1.500 TL işsizlik desteği sağlayacağız.” sözlerini kullandı.

KARNEMİZ CEBİMİZDE

Ay konuşmasını, “Bizleri tanıyorsunuz. Başarılarla dolu karnemiz cebimizde. Yeni dönemde daha güzel hizmetler için yeniden adayız. “Sonuç ne olursa olsun, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek bu salondan çıkmalı, kazanan Gaziantep ve Gaziantep basını olmalıdır. Buraya gelerek genel kurulumuza katkı sağladığınız için hepinize teşekkür ediyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” Sözleri ile noktaladı.

TEK LİSTE GİZLİ OY AÇIK TASNİF

Ay’ın konuşmasının ardından GGC yönetiminin aldığı karar gereği tek liste olmasına rağmen “gizli oy açık tasnif” yöntemi ile oy kullanma işlemine geçildi. Saat 17.00’da sona eren oylamanın ardından sayım işlemi yapıldı. 179 imza bulunan hazirun listesinden 174 üye oyunu kullandı. 1 oy geçersiz sayıldı ve İbrahim Ay’ın listesi 224 üyeden 173’ünün oyunu alarak, 3 yıllığına göreve seçildi.

İBRAHİM AY YENİDEN

Kesin sonuçların divan tarafından ilanı ile 3 yıl boyunca Gaziantep Basını adına GGC’yi yönetecek olan İbrahim Ay’ın listesi şu isimlerden oluşuyor.

GAZİANTEP GAZETECİLER CEMİYETİ

27.OLAĞAN GENEL KURULU (11/09/2021)

YÖNETİM KURULU (ASİL)

1-İBRAHİM AY

2- BÜLENT ÇULCUOĞLU

3- MEHMET BONCUK

4- YAŞAR YAVUZ

5- İSMAİL ŞAHİN

6- AHMET ORHAN AKIN

7- KEREM KOCALAR

8- NİHAT DÜZGÜN

9- GÜLŞAH SERT

10- GALİP ÜNLÜKARA

11- MEHMET BORA ZOR

12- HACI VAKKAS SALICI

13- HASAN KIRMIZITAŞ

14- MUSTAFA TEKİN ÇİÇEK

DENETİM KURULU (ASİL)

1-MEHMET HANİFİ CEBER

2- CEM SİNAN ÇİÇEK

3- ALİ BUDAK

ONUR KURULU (ASİL)

1-CENGİZ HALİL ÇİÇEK

2- YUSUF AĞAR

3- ALİ ATALAR

4- HÜSEYİN TOPRAK

5-HASAN ÖZKAL

6- VEYSEL KARAYILAN

7- METİN SABUNCU

GAZETECİLER CEMİYETLERİ

BASIN VAKFI DELEGELERİ

1- HALİL EYYUPOĞLU

2- YUSUF KILIÇ

3- ÖKKEŞ KOYUNCU

4- BÜLENT ÇETİNEL

TÜRKİYE GAZETECİLER

FEDERASYONU DELEGELERİ

1- İBRAHİM AY (Doğal delege)

2- MUSTAFA DİKEN

3- BEKİR ŞAHİN

4- AHMET ATILMIŞ

5- RUHİ AYTAÇ

6- YAKUP ÇİÇEK

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

1- MUSTAFA OSANMAZ

2- MEHMET GÜVEN SERT

3- MELEK SARI

4- ALİ KILIÇ

5- ABDÜLSAMET ALICI

6- MUSTAFA KANLI

7- BERMAL BARAN

8- HÜSEYİN AKÇAAY

9- HACI MURAT YALÇIN

10- AHMET ÖZSÖYLER

11- BÜLENT OZAN

12- LİDER OLGUN

13- MEHMET AKİF PARLAK

14- MEMİK DOĞAN

DENETİM KURULU (YEDEK)

1-AHMET YAVUZ

2- MİKAİL TANRISEVER

3- ABDULLAH BİLGİÇ

ONUR KURULU (YEDEK)

1-HAMZA MERCANOĞLU

2- BÜLENT AĞCABAY

3- ORHAN KARADAĞ

4- RAMAZAN TAŞKIN

5- MEHMET METİN İLİKSOY

6- MEHMET ÇETİN PEKMEZCİ

7- KEMAL POLAT

TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER

FEDERASYONU DELEGELERİ

1- MEHMET HANİFİ KILIÇ

2- İBRAHİM HALİL AYCAN

3- İLHAMİ BOYNUKISA

4- ŞIH MEHMET ÖZTAŞ

5- AHMET AYAZ

6- TAYFUN CEM ÇAKAR

USTALIK DÖNEMİMİZ OLACAK

Sonuçların divan tarafından ilan edilmesinin ardından bir teşekkür konuşması yapan Başkan İbrahim Ay, “Öncelikle gösterdiğiniz katılım ve güveniniz için teşekkür ediyorum. Divana teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde güvenle kongremizi yapmamıza yardımcı olan Sayın Valimize ve Emniyet personelimize teşekkür ediyorum. Genel kurulumuzu burada sonlandırmış olduk. Biz seçimimizi diğer adayımızla görüştüğümüz ve kararlaştırdığımız gibi sadece üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Şimdi önümüze bakacağız. Bu bizim ‘Ustalık dönemimiz’ olacak Projelerimizi ve taahhütlerimizi en kısa sürede gerçekleştirecek ve Allah’ın izniyle sizlere mahcup olmayacağız. Verdiğimiz sözlerin fazlasını yapamaya çalışacağız. Cemiyetimizin bayrağını el birliği ile yukarı taşıma gayreti içerisinde olacağız. Tekrar teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını noktaladı.