GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) milli iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hükümetine yönelik gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlattı. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokak ve meydanları doldurduğunu, tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koyduğunu ve günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıktığını anımsatan Gül, şunları kaydetti: “Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, aziz Türk milleti 15 Temmuz’da da destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan bu aziz millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırarak bağımsızlık ve milli irade uğruna nasıl kahramanca mücadele edilebileceğini göstermiştir. Çanakkale ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan ülkemiz her alanda bağımsızlığı uğruna mücadele etmeye devam edecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan aziz Türk milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir.” dedi.

ŞAHİN: ŞANLI TARİHİNE SAHİP ÇIKAN MİLLETİMİZ YENİ BİR DESTANI 15 TEMMUZ’DA YAZDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, 15 Temmuz’un Türk milletinin yeniden dirilişinin, yeniden şahlanışının, iradesine yönelen saldırılar karşısında tekrar kıyama kalkmasının adı olduğunu vurguladı. Mazisi çağ açıp çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle, destansı mücadelelerle dolu bir millet olduğumuzu belirten Şahin şunları kaydetti: “O gece, şanlı ordumuz içinde yuvalanan bir grup terör örgütü üyesi çapulcunun gözünü kan bürümüştü. Her şeyi planlamışlar, her şeyi hesaplamışlardı. Bunlar meydanı boş, bu vatanı da sahipsiz sanıyorlardı. Fakat, düşünemedikleri bir şey vardı. O da hesapların üstünde bir hesap olduğu, göklerden gelen bir kararın var olmasıydı. Karşılarında kimler vardı kimler… Kurtuluş Savaşı’nda vatan uğruna, istiklal uğruna ölüme iman dolu göğsüyle koşan kahramanlarımızın torunları yine onların izinden yürümeyi bilmiş, Mehmet Akif Ersoy’un, ‘Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizelerini kendilerine şiar edinerek, gövdesini tanklara siper etmiş, F16’lara kafa tutmuş, koca tanklara geçit vermemiş, sevdikleriyle helalleşerek; geride bıraktıkları için, vatan için, istiklalimiz için, istikbalimiz için sokağa çıkan vatandaşlarımız vardı. Onların ve tüm dünyanın karşısında o uzun gecede tarihini kendi kanıyla yazan bir millet vardı. Bizler özgürlük ve bağımsızlığa aşık bir milletin evlatlarıyız. Dava vatan olduğunda her birimiz canımızı seve seve feda ederiz. O gece de tarih tekerrür etti ve milletimiz bağımsızlık ve demokrasisine göz diken hainleri yüreklerindeki iman ve bayrak sevgisi ile bertaraf ederek şanlı tarihine layık olduğunu kanıtladı. Tarih milletimizin kahramanlığını unutmayacaktır. “Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan, meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını erkeği, yaşlısı genci, çocuğu ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun.”

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ BASIN MESAJI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Hainlere ve işbirlikçilerine ‘Türkiye Geçilmez!’ derken milletimizin ferasetinden ve büyüklüğünden güç aldık” dedi. Tarih sayfalarının ders niteliğinde ihanetlerle dolu olduğunu, fakat bunlardan çok azının 15 Temmuz darbe girişimi kadar bilinçli ve planlanmış bir hainlik içerdiğini ifade eden Dr. Bakbak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her bir parçasında fedakârlık, özveri ve şeref bulunan üniformalarını, ihanetlerini gizlemek için üzerlerine geçirenler, bayrak, namus, vatan nedir bilmeden saldırdılar.  Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Gazi Meclisimizi, Emniyet binalarımızı, milletin evi olan Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi vurup 251 kahraman vatandaşımızı şehit ettiler. Ama gücünü, tarihle yaşıt mazisinden alan büyük Türk Milleti’nin evlatları bu ihanet girişiminin karşısına aşılmaz bir dağ gibi dikildiler. İnanmışlığın, vatanperverliğin ve halk iradesinin; savaş uçaklarını, tankları, topları nasıl durdurabildiğini tüm dünyaya gösterdiler. Sultan Alparslan’dan, Fatih Sultan Mehmet’ten, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığımız şeref parolası 15 Temmuz gecesi, Malazgirt’in, Sakarya’nın, Dumlupınar’ın ruhuyla her yerde yankılandı. Vatan haini FETÖ’cüler ve onların işbirlikçileri anladılar ki, Türkiye aşılmaz, sağlam, yıkılmaz bir kaledir, Türk Milleti de o kalenin en şerefli muhafızlarıdır.” ifadelerini kullandı. 15 Temmuz ihanetinin ardından birbirine sıkı sıkıya kenetlenen vatandaşlarımızın dünyada eşi benzeri olmadığını vurgulayan Dr. Derya Bakbak, “Kriz durumları ayrılıkları, parçalanmaları beraberinde getirir. Ancak 15 Temmuz pratiği bize gösterdi ki, milletimiz en zor durumlarda dahi bir arada olabilmeyi başarabilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlam duruşu ve rehberliğiyle, dün de bugün de önümüze çıkarılan her türlü engeli, ihaneti, kötü emeli parçalayacak ve yolumuza devam edeceğiz. Savunma sanayisinden Milli Teknoloji Hamlesi’ne, Mavi Vatan ve Karadeniz’deki petrol keşiflerinden sınır içi ve sınır dışındaki terörle etkin mücadelesine, Türkiye Cumhuriyeti daima güçlü, etkin, saygın ve hazırdır. Bu vesileyle başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm Şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gazilerimize huzurlu, sağlıklı ömürler diliyorum.” diyerek mesajını tamamladı.

KOÇER: MİLLETİMİZ BÜYÜK BİR DESTAN YAZMIŞTIR

Gaziantep Ak Parti Milletvekili Nejat Koçer, “15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği  hain darbe girişimi, devletimize ve aziz milletimize karşı yapılmış en büyük ihanettir. Milli iradenin tecelli bulduğu TBMM’yi de hedef alan FETÖ, yüce meclisi bombalayarak millet iradesini yok etmek istemiştir. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla caddelere ve meydanlara akın eden aziz milletimiz, kararlılık ve cesaretle bu alçak girişimi bertaraf etmiş, feraset ve cesaretle şehadeti göze alan binlerce vatandaşımız tanklara, bombalara karşı durarak büyük bir destan yazmış, ihanete geçit vermemiştir. Ülkesi ve milleti için canlarını siper eden kahraman vatandaşlarımızın 251’i şehit, 2 binden fazlası gazi olmuştur. Türkiye, darbecilerin değil seçilmişlerin yönettiği bir demokrasi ülkesi olduğunu, verdiği bu sınavda günlerce tuttuğu demokrasi nöbetleriyle tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin huzur ve güvenliğine  kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. Bu vesileyle FETÖ başta olmak üzere tüm hain terör örgütlerini ve destekçilerini bir kez daha lanetliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ülkemizin birliği, devletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

FADILOĞLU: “ASLA UNUTULMAYACAK, UNUTTURULMAYACAK VE DAİMA YAŞATILACAKTIR”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Milletimizin, 15 Temmuz darbe kalkışması karşında yazdığı büyük kahramanlık destanı, asla unutulmayacak, unutturulmayacak ve daima yaşatılacaktır” ifadelerini kullandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olarak kayıtlara geçen 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve önderliğinde harekete geçen yüce milletimiz; tankın, uçağın, helikopterin ve tüfeğin karşısına sadece imanı, inancı, yüreği ve cesaretiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiş ve ihanet girişimini şanlı bir direnişle bertaraf etmiştir. Demokratik düzenimizi hedef alarak ülkemizin bekasını, devletimizin bölünmez bütünlüğünü milli birlik ve beraberliğimizi parçalamaya yönelik gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin, milli irade tarafından eşine az rastlanır bir kahramanlık örneğiyle bertaraf edilişinin 6. yıl dönümünü yaşıyoruz. Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığı için mücadele veren aziz milletimiz, nice şanlı zaferler kazanmış,  nice kahramanlık destanları yazmıştır. Bu uğurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir dönemde esaret altında yaşamamış, kutsal bildiği vatan topraklarını canı ve kanı uğruna korumuştur. Aziz milletimiz, anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen şer odaklarına ve onlara uşaklık eden hainlere asla prim vermeyecek, bu tür hain girişimlere ve tüm düşmanca saldırılara, her zaman aynı iman gücü ve vatan sevgisi ile karşı koyacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine, beraberliğine ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. 15 Temmuz, bir kez daha söz konusu vatan olduğunda bu milletin hiç düşünmeden aynı safta birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza duracağını ve ne pahasına olursa olsun vatanından, bayrağından, hürriyetinden, birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini göstermiştir. Devletimizin tüm kurumları, milletimizin dua ve destekleriyle ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı sürdürülen mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Milletimizin, 15 Temmuz darbe kalkışması karşında yazdığı büyük kahramanlık destanı, asla unutulmayacak, unutturulmayacak ve daima yaşatılacaktır. İhanet girişimi karşısında 15 Temmuz gecesinden itibaren darbeye karşı durup 27 gece sabahlara kadar demokrasi nöbeti tutan milletimize bir kez daha gönülden teşekkür ediyorum. O gece canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize de Allah’tan sağlık, afiyet ve uzun ömürler diliyorum.”

ÖZKEÇECİ’DEN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

15 Temmuz 2016 gecesi hain terör örgütü FETÖ; milli birlik ve beraberliğimizi hedef alarak, milletimizin iradesini hiçe saymaya çalışmış, ülkemizin bütünlüğünü bozmak için menfur darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak vatansever halkımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla canları pahasına meydanlara dökülmüş; namlusunu halka çeviren tanka göğsünü siper etmiştir. Aziz milletimizin yeniden doğuşu olan 15 Temmuz, modern silahların, uçakların ve tankların millet iradesi karşısında anlam ifade etmediğinin; söz konusu vatan, bayrak ve bağımsızlık ise Türk milletinin asla boyun eğmeyeceğinin kanıtıdır. Şanlı tarihimiz boyunca vatanımızın birlik ve beraberliğini bozguna uğratacak her hamleye, ecdadımızın yüreği ve bileğiyle mücadele vermesi gibi 15 Temmuz gecesinde de yüce halkımız gerekli cevabı atalarımız gibi vermiştir. Çünkü biliyoruz ki değişen zaman da olsa eşgal de olsa damarlarımızda bulunan kan, asil kan; düşman ise aynı düşmandır. İnanıyorum ki Büyük Türk Milletimiz; açıkça veya haince yapılan bütün saldırıları daima ortadan kaldıracak inanç ve cesarete sahip olarak vatanımızı koruyacak; hür ve aydınlık yarınlar için daha fazla çalışarak ülkemizi ilelebet payidar kılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnerek ülkemizin kaderini değiştiren 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor; kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

ÜNVERDİ: “ÜLKEMİZİ BÖLMEYE, DEMOKRASİMİZİ YIKMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Türkiye’yi bölmeye ve demokrasimizi yıkmaya kimsenin gücü yetmez” ifadelerini kullandı. Başkan Ünverdi, tarihi kahramanlıklarla dolu olan bir millete kimsenin boyun eğdiremeyeceğini belirterek mesajında şunları kaydetti: “15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne karşı aziz milletimizin vermiş olduğu mücadele önemli bir dönüm noktası olmuştur. Türkiye’ye ne içeriden ne de dışarıdan hainler, terör örgütleri ve bunların maşaları, türlü manipülasyonlarla kimsenin diz çöktüremeyeceğini bir kez daha anlamıştır. Aziz milletimiz bin yıllık şanlı tarihi boyunca, vatan ve bayrak uğruna şehit düşmüş, gazi olmuş, büyük bedeller ödemiştir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, darbecilere karşı Gazi şehrimizde ve tüm Türkiye’de vatan evlatları gözünü dahi kırpmadan sadece yüreğiyle, cesaretiyle tanklara karşı durmuş, yeni bir destan yazmıştır. Tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de hain terör örgütleri ve bunların destekçileri ülkemiz üzerinde planlar yapmaya devam etmektedir. Kahraman Mehmetçiğimiz ve güvenlik güçlerimiz ülkemizin güvenliği ve selamati için büyük bir mücadele vermektedir. Allah tüm güvenlik güçlerimizin yolunu açık etsin, ayağına taş değdirmesin. Her Türk asker doğar ve hepimiz birer askeriz. Şanlı ordumuzun cephede verdiği mücadeleyi bizler de ekonomi cephesinde sürdürüyoruz. 15 Temmuz’un sabahında nasıl ki işimizin başına geçip yolumuza devam etmişsek; pandemi, savaş ve krizlere rağmen ülkemiz için var gücümüzle çalışıyor, üretiyoruz. Ülke olarak da böylesi zorlu bir dönemde el ele vermek, daha çok üretmek ve her cephede güçlü olmak zorundayız. Bizi birbirimize düşürmeye çalışan fitne odaklarının da türlü oyunlar ve provokasyonlarla boş durmadığını aklımızdan çıkarmamalıyız. Asla oyuna gelmemeli, her daim uyanık olmalıyız. Bu cennet vatan atalarımızın mirası, gelecek nesillerin bizlere emanetidir. Bir ve beraber olalım, birbirimizi sevelim, değerlerimize sahip çıkalım. Omuz omuza verdiğimizde kimsenin bize gücü yetmez. 15 Temmuz gibi ağır bir imtihanı geride bırakan aziz milletimizin feraseti ve güçlü demokrasimizle inşallah çok daha güzel günlere hep birlikte kavuşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün altıncı yılında, vatan uğruna şehadete yürümüş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimizin ailelerine Yüce Allah’tan sabır diliyor, saygılarımı iletiyorum.”

GTO BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ MESAJI

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur yayımladıkları mesajda; 15 Temmuz’un Türk milletinin demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneği kabul etmeyeceğinin bir göstergesi olduğunu söylediler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek var olabilmesi için her türlü kirli oyunu bozacak iradeye, ferasete ve dirayete sahip olduklarının altını çizen GTO Başkanları açıklamalarına şöyle devam etti: “Türk milleti, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneği kabul etmeyeceğini 15 Temmuz 2016 gecesi net bir şekilde göstermiştir. Tüm dünya o gece bir kez daha anlamıştır ki ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan hiçbir saldırı başarılı olamaz, bu millet hiçbir zaman hainlere geçit vermez. Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmez, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe de asla boyun eğmez. Bağımsızlık Türk milleti için vazgeçilmez bir unsurdur ve tarihin sayfalarında Türk adının ve destansı bağımsızlık mücadeleleri görülecektir. 6 yıl önceki o kara gecede de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ düsturu ile vatan savunmasında yer almış ve hain, darbeci, bölücü terör örgütü FETÖ’ye karşı durmuştur. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bu cennet toprakları vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha derin bir saygı, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun…” “Türk iş dünyası olarak, milletimizin bölünmez bütünlüğü için daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle azimle çalışmayı sürdürüyoruz.” Diyen GTO Başkanları Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını da yine hep birlikte çalışarak sağlayacaklarını belirttiler.

OSB BAŞKANI ŞİMŞEK’TEN 15 TEMMUZ MESAJI

“Milletimiz 15 Temmuz’da dünyaya demokrasi dersi verdi” Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 15 Temmuz 1916’da hain darbe girişimini başarılı bir şekilde püskürten milletimizin dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi.
TARİHİN EN BÜYÜK İHANETİ
Başkan Cengiz Şimşek, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, millet iradesine vurgu yaptı. Şimşek, “15 Temmuz’da milletimiz tarihindeki en büyük ihanetlerinden birini yaşadı. Milletimizin göz bebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup FETÖ’cü hain emir-komuta zincirinin dışına çıkarak alçakça bir girişimde bulunmuştur. Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hareket ederek darbecilere geçit vermemiştir. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkarak, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve birlik ve beraberliğimize yönelik bu hain girişimi püskürten milletimiz aynı zamanda dünyaya demokrasi dersi vermiştir” diye konuştu.
DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANDIK

OSB Başkanı Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“15 Temmuz 1916’da büyük bir cesaret örneği göstererek, devletimize ve milletimize yönelik haince bir kalkışmayı tarihin karanlığına gömen milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşku ile kutluyor, darbecileri bir kez daha lanetliyoruz. Vatanına, bayrağına ve Cumhuriyet’e sahip çıkan milletimizin 15 Temmuz’da yazdığı kahramanlık destanı, tüm dünyanın takdirini kazanmış, dünyada örneği çok az görülen bir başarıdır. Darbecilerin bu hain girişimini ve milletimizin kahramanlığını hiçbir zaman unutmayacağız.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAK, DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ

Millet olarak geçmişte de darbelerle karşı karşıya kaldık. Darbeler ekonomimize, demokrasimize ve özgürlüklerimize büyük darbe vurdu. Gelecekte bu tür hainliklerle karşılaşmamak için de birlik ve beraberliğimize, Cumhuriyetimize ve demokrasimize daha fazla sahip çıkacağız. Daha fazla çalışacak, daha fazla üretecek ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetlerken, Kurtuluş Savaşından günümüze kutsal vatan toprakları için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

GTB BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan menfur darbe girişiminin milletimizin destansı mücadelesi ve devletimizin kararlı duruşuyla akamete uğratıldığını anımsatan GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: ” Bundan 6 yıl önce ülkemizin huzur ve güven ortamına kast ederek, milli iradeyi ve meşru hükümeti hedef alan hain darbe girişimi, necip milletimizin destansı mücadelesi ve devletimizin kararlı duruşuyla akamete uğratılmıştır. Milli iradenin şaha kalktığı, milli birlik ve beraberlik duygusunun tek yumruk meydanlara sığmadığı 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen hain elleri tek tek kırarak, kahramanlıklarla dolu şanlı mazisine yeni bir destan daha eklemiştir. İstikbaline ve istiklaline canı pahasına sahip çıkarak, 15 Temmuz’un zifiri karanlığını, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren necip milletimiz,  Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi aynı azim ve ruhla darbe girişimine kararlı bir şekilde karşı durmuştur. 15 Temmuz;  tarihinde acı darbe tecrübeleri bulunan ülkemiz için de bir dönüm ve kırılma noktası olmuştur. Hain kalkışmanın yaşandığı gece milli iradeyi yok sayan FETÖ terör örgütü mensuplarının namlularına karşı, vatan aşkıyla göğüslerini siper eden aziz milletimiz, güvenlik güçlerimiz ve idarecilerimiz kahramanca mücadele ederek sadece darbe girişimini bertaraf etmemiş aynı zamanda eski karanlık darbe günlerinin de artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur. Milli iradenin üzerinde hiçbir iradeyi kabul etmeyeceğini tüm dünyaya ilan eden necip milletimiz ,” Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir iradeyi meşru kabul etmeyiz. Millet iradesi dışındaki bir zorlamaya da asla boyun eğmeyiz” mesajını açık bir şekilde vermiştir. Darbe heveslilerine karşı ortaya konulan bu milli ve kararlı duruş, gelecekte benzer melun girişimlerde bulunmak isteyen karanlık zihniyetlerin de önüne kırılmaz zincirlerle set çekmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyoruz.”

KİLECİ: 21. YÜZYILA AİT BİR KAHRAMANLIK DESTANI 15 TEMMUZ

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı ve TİM Başkan Vekili Ahmet Fikret Kileci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  Kileci; “15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin unutulmaz ve onurlu kahramanlık destanlarından biri olarak belleğimize kazınmıştır.” dedi. 15 Temmuz 2016 tarihinde demokrasimize karşı gerçekleştirilen bu girişimi lanetleyen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci demokrasinin bir milletin iradesinin en önemli unsuru olduğunu vurguladı. Demokrasiyi hiçe sayan bu hain girişime ilişkin açıklama yapan Ahmet Fikret Kileci şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin üzerinden 6 sene geçti. Demokrasimizi ve istikbalimizi hedef alan bu alçakça saldırı tarihimize unutulmaz bir gün olarak yazıldı.  Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ’ye verebileceği en güzel dersi ve cevabı vermiştir. Milletimizin canını siper ederek demokrasimiz ve geleceğimiz için göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada eşi benzeri bulunmayacak bir vatan sevgisinin en somut örneklerindendir. Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı bu kutsal topraklarda, 15 Temmuz 2016 gecesinde 21.yy’a ait bir kahramanlık destanı yaşanmış ve yazılmıştır. Milletimiz; gücünü sandıktan ve yetkisini milletten almayan bir gücü asla meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini ve onurlu duruşunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Milletin dirayetiyle bu zorlu sınav başarıyla geçilmiştir.” Sözlerine şöyle devam eden Başkan Kileci: ‘Hain darbe girişiminin yıldönümünde, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşku ile kutlarken, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün güzel ülkemizde huzur ve güven içerisindeysek bunu vatan için canlarını feda eden öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimize borçluyuz. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız.” diye konuştu.

KAPLAN: İSTİKLALİMİZE VE İSTİKBALİMİZE YAPILAN HAİN SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, hain darbe girişimini lanetliyoruz” diye konuştu. GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, mesajında, “15 Temmuz 2016’da ordumuzun içindeki bir grup FETÖ terör örgütü mensubu emir-komuta zincirinin dışına çıkarak alçakça bir darbe girişiminde bulundu. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu hain darbe girişimi milletimizin kararlı duruşu ile püskürtülmüş, teröristlerin emellerine ulaşması engellenmiştir. Milletimiz, 15 Temmuz’da büyük bir sınav vermiştir. Vatanına, bayrağına ve demokrasiye sahip çıkarak bu sınavı da başarı ile geçmiş olan milletimiz, tüm dünyanın takdirini kazanmıştır. Bizler iş dünyası olarak her zaman devletimizin, millet iradesinin ve demokrasinin yanında yer almaya devam edeceğiz. Çünkü devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Bu duygu ve düşüncelerle millet iradesine, demokrasimize ve geleceğimize kast eden hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet dilerken yüce milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşku ile kutluyorum” dedi. 

KADOOĞLU: GÜCÜNÜ SANDIKTAN, YETKİSİNİ MİLLETTEN ALMAYAN HİÇBİR İRADEYİ KABUL ETMİYORUZ

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada; “Millet olarak, gücünü sandıktan, yetkisini de milletten almayan hiçbir idareyi meşru kabul etmeyiz. 15 Temmuz gecesi bunu bir kez daha dünyaya ilan eden milletimiz, demokrasi ve millet iradesi dışındaki hiçbir seçeneği kabul etmeyeceğini bir kez daha canı ve kanı pahasına göstermiştir. Millet olarak bu hain darbe girişimini asla unutmayacağız ve millet iradesine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” Şeklinde devam etti. 

ÇIKMAZ: 15 TEMMUZ BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, “Gücünü milletten almayan hiçbir oluşum meşru değildir” dedi. 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış bir grup FETÖ terör örgütü mensubu askerin alçakça darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatan Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, “Hain darbe girişimi ile millet iradesini yok saymak ve güçlü Türkiye’nin önüne engel koymak isteyen teröristler, milletimizin kararlı duruşu sonucu emellerine ulaşamamıştır. Bu başarıda payı olan milletimizin her ferdini tebrik ediyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, hain darbe girişimini de bir kez daha lanetliyoruz” diye konuştu. Başkan Çıkmaz, mesajında şöyle devam etti: “Milletimizin şanlı tarihi zaferlerle, kahramanlıklarla ve başarılarla doludur. 15 Temmuz da milletimizin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği, dünya çapında bir destandır. Tarih boyunca hür yaşamış olan milletimiz, 15 Temmuz’da devletimize, demokrasimize ve kardeşliğimize yönelik bu hain girişimi boşa çıkartarak her türlü övgüyü hak etmiştir. 15 Temmuz, aslında gelişen ve güçlenen Türkiye’ye engel olmak amacıyla yapılmıştır. İhracatçılar olarak, dün olduğu gibi yarın da gücünü milletten almayan hiçbir oluşuma destek vermeyecek, karşısında olacağız. Türkiye’yi dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi yapmak için daha fazla çalışacağız. Birlik ve beraberliğimizi güçlendirecek, hem devlet hem de millet olarak bir daha böylesi hainliklerin yaşanmaması için uyanık olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlarken, vatan toprağımızın, bağımsızlığımızın korunması ve demokrasimizin yaşatılması uğruna canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

“GAGİAD BAŞKANI KOÇER’DEN 15 TEMMUZ MESAJI’’

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Koçer yayınladığı mesajında; ‘’Bugün 6. Yıldönümünü kutladığımız 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü, milletimizin zaferlerle dolu tarihine büyük harflerle yazılmıştır. Milletimiz gösterdiği irade ile bütün dünyaya bağımsızlığımıza emsali görülmemiş kararlılıkla sahip çıktığımızı ve her türlü saldırıda sahip çıkacağımızı göstermiştir. Vatandaşlarımız o gece hiç düşünmeden demokrasimizi savunmaya geçmiş, başka hiçbir iradeyi kabul etmeyeceklerini cesaretleri ve fedakarlıkları ile ortaya koymuşlardır. Vatan topraklarımızda, bayrağımızın altında hür iradesi ile yaşamak için gösterilen bu kararlılık hiç şüphesiz gelecek nesillerimize onur ve güç kaynağı olacaktır. Bağlarımızı sıkı sıkıya güçlendiren ve asırlardır devam eden zaferlerimiz gelecek nesillerimizle birlikte parlayacaktır. Ülkemizin dört bir yanından yükselen birlik sesleri ile karşı konulan hain darbe girişimi bizlere bölünmez vatan bütünlüğümüze daha güçlü sahip çıkmamız gerektiğini ortaya koyarak, birlik ve beraberlik ruhumuzun her türlü saldırıya karşı en önemli güç kaynağı olduğunu kanıtlamıştır. 15 Temmuz gecesi ve sonrasında tüm dünya tarafından izlenilen ve takip edilen bir sınav veren milletimiz, gösterdiği direniş ile güçlü bir duruş sergilemiştir. Bizler toplumun her alanında bu gücü hissetmeli ve korumak için var gücümüzle çalışmalıyız. Gazi şehrimizin iş insanları olarak ülkemiz ekonomisine sağladığımız katkı ve birlikten doğan gücümüz ile desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Ekonomik ve teknolojik alanda yenilikleri hızla takip edip, değişen dünyada hak ettiğimiz yerimizi alacağız. Tüm bu duygu ve düşünceler ile demokrasi mücadelemizin yıl dönümünde başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlığımız uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

FEDAİOĞLU: 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı. MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Fedaioğlu, açıklamasında şunları kaydetti: 15 Temmuz 2016, her bir Türk vatandaşı için; ülkemize kara bir sayfa yazma amacında olan hain bir girişimi milletçe boşa çıkardığımız, özgürlüğü, vatan sevgisini, demokrasiyi ve ülke onurunu her şeyin üzerinde tuttuğumuzun bir tezahürü olarak ortaya koyduğumuz mücadelenin şanlı tarihidir. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımından uzak bir kenetlenme örneğini yüz yıllardır bu topraklarda sergileyen milletimiz, bu hazin (hain) kalkışmayla birlikte; ülkemize yöneltilen saldırılara karşı “vatan savunmasını” esas alarak birlikte karşı koymanın gücünü bir kez daha ispat etmiştir. Dünyanın en yaygın ve etkin STK’sı olan MÜSİAD, her zaman ve her koşulda milli iradeden yana tavır alarak, ona yönelen her tehdidin karşısında tereddütsüz durmuştur. 15 Temmuz’u da Yapılan Hainliği de Unutmayacağız, Unutturmayacağız Türk halkının, 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese dahi, biliyoruz ki tüm dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı bir beraberlik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin çeşitli kademelerinde kümelenen FETÖ mensupları, devletimizin titizlikle yürüttüğü operasyonlar neticesinde tasfiye edilmektedir. Devletimizin bu alandaki mücadelesinin, ilk günden itibaren hiçbir şekilde sekteye uğramadan kararlılıkla sürdüğüne tanıklık ediyoruz. Allah bizlere, bu cennet vatanımıza bir daha, kirli eller tarafından organize edilen böylesine hain girişimler, hazin günler, geceler yaşatmasın. Bizler, o gece yaşanan zulmü de hain darbe girişimini de unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu vesileyle, 15 Temmuz’da canını ortaya koyarak alanlara çıkan ve vatan müdafaasında bulunan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, o gecenin hazin izlerini ömür boyu bedenlerinde taşıyacak olan gazilerimize ve bir an bile düşünmeden, hiçbir bahanenin ardına sığınmadan vatanı için sokaklara çıkan her bir kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin yazmış olduğu destanın yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü tebrik ediyorum.

GÜÇYETMEZ’DEN 15 TEMMUZ MESAJI

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, hain darbe girişimini bir kez daha kınıyorum” dedi. Başkan Güçyetmez mesajında; ‘’Darbelerden çok çekmiş olan milletimizin kararlı duruşu ile 15 Temmuz 2016 ’daki  hain darbe girişime geçit vermemesi sonucu darbeciler karanlık emellerine ulaşamamıştır. Birlik ve beraberliğimize ve demokrasimize yönelik bu hain saldırıyı püskürten milletimizi kutluyorum. Milletimiz, darbe girişimine karşı sergilediği kahramanlık örneği ile millet iradesinin dışındaki hiçbir gücün egemenliğine izin vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi. Güçyetmez, devam etti: “Darbe demek, millet egemenliğinin, demokratik hak ve hürriyetlerin, insan haklarının, özgürlüklerin, demokrasimizin, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve geleceğimizin karanlığa sürüklenmesi demektir. Ülkemiz geçmişte de buna benzer darbe girişimleri ile karşı karşıya kaldı. Gelecekte bu tür hain girişimlerle karşılaşmamak için dikkatli olmalı, Cumhuriyetimizin kazanımlarına sıkı sıkıya sarılmalıyız. Ülkemizin toplumsal uzlaşmaya ve çoğulcu bir anlayışla yönetilmesine ihtiyaç var. Evrensel demokratik değerleri ve hukukun üstünlüğünü sonuna kadar savunarak düzlüğe çıkabiliriz. Demokratik yaşama müdahaleler, darbelerin önlenmesi, ancak demokrasi ve demokratik yaşamın gelişip, özgürlüklerin çoğalmasıyla ortadan kaldırılabilir. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha kınıyor, vatan için canını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

ARSLAN: FETÖ ELİ KANLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Arslan, “İradesini tahakküm altına almak isteyen şer odakların karşısında bir kale gibi durarak geçit vermeyen, şehitlik mertebesine erişen tüm vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize de hayırlı bir ömür diliyorum.” dedi. FETÖ’nün eli kanlı bir terör örgütü olduğunu ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, “Binlerce senedir milletine ihanet edenlerin akıbeti ne olmuşsa 15 Temmuzda da hainlerin akıbeti aynı olmuş ve tarihin hainler mezarlığına gömülmüşlerdir” ifadelerini kullandı. İlim Yayma Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Anayasal düzeni yıkmak, temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmak amacıyla FETÖ/PDY Terör Örgütünün tarafından 15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe teşebbüsü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine canlarını hiçe sayarak sokaklara ve caddelere akın eden Aziz Milletimizin kararlı duruşu ve demokrasiye sahip çıkma iradesi sayesinde bertaraf edilmiştir. Kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden milletimizin verdiği bu sınav ve günlerce tuttuğu demokrasi nöbetleri bütün dünya tarafından gıpta ile izlenmiştir. Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve Asil Milletimizin dua ve destekleriyle; ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında bir ve bütün olacağız. Birlikte demokrasimize güç verecek, şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin birliği ve devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Acısını hâlâ yüreğimizde hissettiğimiz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimize de minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

NTO BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ MESAJI

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde yaptıkları açıklamada “15 Temmuzda hainler Türk milletinin vatan, millet ve bayrak sevgisi karşısında hüsrana uğradılar.” dediler. 15 Temmuz gecesi aziz milletimizin tanka, tüfeğe ve uçağa karşı tarihte eşine az rastlanabilecek bir kahramanlık örneği sergilediğini belirten NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “Kahraman Türk milleti, demokrasi adına gösterdiği kararlı duruşu ve kendilerine uzatılan silahlara karşı canını hiç düşünmeden korkusuz tavrı sayesinde hainleri püskürtmüştür. Milletimizin canı ve kanı pahasına gösterdiği bu kahramanlık örneği gelecek kuşaklara bırakacağımız en güzel miraslar arasında yerini almıştır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne göz diken hainler şunu çok iyi bilmelidir ki, hiçbir güç milletimizin iradesinden üstün değildir. Milletimiz tarihte olduğu gibi düşmanlara nasıl karşı koyduysa darbeye de karşı durarak, Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışındaki hiçbir gücün yönetemeyeceğini açıkça göstermiştir. Tarih boyunca en zor günlerde dahi küllerinden yeniden doğmayı başaran milletimiz, bir gecede ülkemizi karanlıktan aydınlığa kavuşturmuştur. Milletçe ülkemizin bir daha böyle hain kalkışmalarla karşı karşıya kalmaması için birlik, beraberliğimizi güçlendirmeli ve iyice kenetlenmeliyiz. Hain kalkışmanın yaşandığı o gece meydanları doldurarak ve saldırılara karşı göz kırpmadan şahadet şerbetini içen şehitlerimize bir kez daha yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyoruz. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu duygu ve düşünceler ile milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz.” şeklinde konuştular.