• 450’nin üzerinde yemek çeşidi var
    Ramazan Bayramı tatilinde Zeugma Mozaik Müzesini 38 bin, Büyükşehir Belediyesine ait Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi’ni 25 bin kişinin ziyaret ettiğini aktaran Vali Çeber, şöyle devam etti:
    “Gaziantep, turizm anlamında gastronomi odaklı biliniyor. UNESCO tarafından gastronomi alanında yaratıcı şehirler ağına alınan ilk kent Gaziantep. Müthiş bir gastronomisi var ancak biz kent olarak baklava ve kebap özelikle görüyoruz ama bunun çok ötesinde 450’nin üzerinde bu kentin yemek çeşidi var. Kazan yemekleri, özel pişirme teknikleri, özel baharatların yer aldığı bir gastronomi kenti. Tabii şu anda gelenlerin ilk hedefi gastronomiden istifade etmek. Haklı da bir hedef ama onun ötesinde Zeugma ve Panaroma’nın ötesinde 20’nin üzerinde müze var. Bunlar ziyaretçi sayılarını çok arttıracak değerler.”
  • Yıl sonu hedef 1,5-2 milyon turist
    Kentin 2019’da salgından önceki yılda 150 bini yabancı olmak üzere 780 bin kişiyi ağırladığına işaret eden Çeber, şu bilgileri verdi:
    “Ziyaretçi sayımızın yıl sonu itibarıyla yaptığımız çalışmalarla 250-300 bini yabancı 1,5-2 milyon olmasını hedefliyoruz. Buna yönelik tanıtım ve diğer faaliyetleri yapıyoruz. Yatak kapasitemiz 10 bin 800 civarında, bunu ilk etapta 20 bine çıkarmayı planlıyoruz. Bunları yaptığımızda kentimiz sadece gastronomi alanında değil tarih, kültür, doğa, hatta inanç turizmi anlamında da turizmin merkezi olacak. Bölge illerinden, civar ülkelerden hatta Avrupa’dan ve Amerika’dan da gelenlerin olduğu sağlık turizmi de söz konusu. Turizmin her alanında kullanabileceğimiz her şeyi ortaya çıkaracak faaliyetlere devam ediyoruz.”