Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı Belpınar’da yapımı tamamlanan köy evlerinin anahtar teslim törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Nurdağı ve İslahiye’nin ekonomisi için önemli destekleri anlattı, tarım alanında 10 yeni müjdeyi açıkladı. Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen Nurdağı’nda, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda afetten 76 gün sonra, TOKİ standartlarında zemin etütleri yapılarak kaya zemin üzerine, radye temel, betonarme olarak 44 günlük inşaat süresi sonrasında tamamlanan köy evlerinin hak sahiplerine anahtarlarını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. 

GAZİANTEP ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACATTA YILDIZI PARLAYAN BİR ŞEHİR

Belpınar ve Mesthüyük köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek köyünde yapılan köy evlerinin anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep’in ülkenin üretim, istihdam, ihracat merkezleri arasında giderek yıldızı daha da parlayan bir şehir olduğunu belirtti.   

TÜRKİYE YÜZYILI ÜRETİM VE ÜRETİCİNİN YÜZYILI OLACAK

Türkiye Yüzyılı’nı üretim ve üreticinin yüzyılı yapmak için çiftçilere yönelik 10 yeni projeyi anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belpınar’da oluşturulan akıllı köyü örnek göstererek, projeyle gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi, entegre meteoroloji yazılımı ve daha pek çok özellikleriyle yeni bir model ortaya koyduklarını söyledi. Konuşmasında Erdoğan, afetten etkilenen çiftçilere Ziraat Bankası ile yeni kredi çalışmasını, yeni akıllı köy evlerinden gençlerin ilk evim kampanyası vasıtasıyla yararlanabileceğini, mevcut köylerdeki evlerde yaşayanlar için modelle uygun finansman çalışmasını açıkladı. Müjdelerin devamında kırsal dönüşüm kapsamında 50 baş üzeri büyükbaş, damızlık üretim merkezlerinin kurulması için teşvikler verileceğini, sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını desteğini, basınçlı sulama altyapısının güçlendirileceğini, sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçileceğini, jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği, mazotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığımızı azaltacak önemli bir projeyi devreye soktuklarını söyledi. 

ERDOĞAN: SANAYİDEN TURİZME, TARIMDAN İNSANİ YARDIMLARA KADAR HER ALANDA ŞEHRİMİZİN BAŞARILARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Gaziantep’te faaliyet gösteren 1240 fabrikaya ek olarak yenilerinin ilave edildiğini aktararak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kuruluş safhasındaki altıncı organize sanayi bölgesi de devreye girdiğinde bu rakam 2 bine çıkacak. Şehrin ihracatı aylık 1 milyar doları buldu. Sanayiden turizme, tarımdan insani yardımlara kadar her alanda şehrimizin başarılarını yakından takip ediyoruz. Ülkemize böylesine büyük katkılar yapan bir şehrin önünü açacak projelere destek olmak da boynumuzun borcudur. Bu kapsamda bir diğer deprem bölgemiz Hatay için de büyük önem taşıyan Amanos Tünelleri’nin inşasına yakında başlıyoruz. Amanos Tünelleri Gaziantep’in sanayideki üretim gücüdür. İskenderun Limanı’yla katlayarak arttıracaktır. Aynı şekilde bu tüneller Hatay’ın muazzam potansiyelini Anadolu’yla buluşturarak şehrin kısa sürede deprem durgunluğunu özellikle üzerinden atmasına vesile olacaktır.”

GAZİANTEP’İ VE İLÇELERİNİ DE DEPREM ÖNCESİNDEN DAHA İYİ BİR KONUMA GETİRMEK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Gaziantep’te depremlerden en çok yıkıma maruz kalan ilçeleri Nurdağı ve İslâhiye’ye ekonomik katkı sağlayacak destek projelerinden bahseden Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “İslahiye’de birinci ve ikinci organize sanayi bölgelerini zaten hayata geçirmiştik. Şimdi Nurdağı’nda da bir organize sanayi bölgesi kuruyoruz. Her iki ilçemizin yatırımcılar için cazibesini arttırmak gayesiyle ilave teşvikleri devreye alacağız.  Adana, Osmaniye, Gaziantep, hızlı tren hattının duraklarından biri de Nurdağı’dır. Bu hattın yapımını da hızlandırıyoruz. Depremin yaralarını sarmak için bu iki ilçemizde yapacağımız 50 bin konuta ilave olarak Gaziantep şehir merkezinde de 50 bin konutluk bir proje planlıyoruz. Görüldüğü gibi tüm şehirlerimiz Gaziantep’i ve ilçelerini de deprem öncesinden daha iyi bir konuma getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizi son 21 yılda hayata geçirdiğimiz demokrasi ve kalkınma atılımlarıyla Türkiye Yüzyılı için hazırladık.”