Gaziantep’te 51 Kişinin Ölümüne Sebep Olan Bina’da Müteahhit Tarafından Yapılmayan Eksik Kolon İddiası Yalan Çıktı Konuyla ilgili açıklama yapan ve yargılanmaları tutuksuz devam eden Hasan Hüseyin S. Ve Abdullah S.’nin avukatı Mesut Çakar, ‘’Müvekkillerim Abdullah S ve Hasan Hüseyin S ile ilgili bazı basın yayın organlarında üzülerek ifade etmek isterim ki asılsız iddialar ortaya atılmaktadır. Bahse konu olan S-9 kolonunun ilgili inşaat firmasının talebi üzerine mahkemece yapılan detaylı araştırma sonucu yapıldığı ortaya çıkmıştır. S-9 kolonunun tespiti görsellerle mevcuttur.

‘S-11 ANA TAŞIYICI KOLONUN KESİLDİĞİ BELİRLENDİ’

Yine aynı raporda S-11 kolonun inşaat firması tarafından projeye uygun bir şekilde yapıldığı fakat Furkan Apartmanı’nın altında bulunan işletmeler tarafından kesildiği belgeleriyle birlikte tespit edilmiştir. S-11 binanın ana taşıyıcı kolonudur. 51 canımızın ölümüne sebep olan faillerin, bir diğer ifadeyle gerçek sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelemiz devam edecektir.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ RAPOR HAZIRLADI:KESİLEN KOLON YIKIMA SEBEBİYET VERDİ

Gazi Üniversitesi uzman ekipleri tarafından Furkan Apartmanı’nda yapılan detaylı incelemede ise ‘Binanın tüm kolonları yerinde olmuş olsaydı, binanın halihazırdaki mevcut beton ve demir kalitesinde yıkılma ihtimalinin söz konusu olmadığına yer verilmiş, beraberinde olası yıkıma sebebiyet veren etkenler modern tekniklerle yapılmış ve simülasyonu gerçekleştirilmiştir’ ifadelerini kullandı.Mahkeme tarafından yapılan detaylı araştırma neticesinde ulaşılan deliller neticesinde eksik herhangi bir kolonun bulunmadığı saptanmış, Gazi Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda da taşıyıcı kolonun yokluğu halinde binanın can güvenliği vermediği belirtilmiştir.

KAMUOYU YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR

Hasan Hüseyin S. Ve Abdullah S’nin avukatı Mesut Çakar son olarak,’Elimizde istenen ek raporlar mevcut. İlgili inşaat firmasının eksik kolon yaptığına dair kamuoyunun yanlış bilgilendirilmeye çalışıldığını üzülerek takip etmekteyiz. Yargı süreci devam ederken bu tür algı oluşturma çabalarının karşısında gerekli hukuki mücadeleyi de vereceğimizin altını çizmek istiyorum. 51 canımızın ölümüne sebep olan gerçek sorumluların bulunması, gerekli cezai yaptırımların uygulanması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi tek temennimizdir’ ifadelerini kullandı.