• “Almanya, Hollanda ve İngiltere’den müşterilerimiz oldu”
    Üretilen baklavaların beğenildiğini dile getiren Gülnar, taleplere yetişmek için üretime hızla devam ettiklerini söyledi.
    Gülnar, şunları kaydetti:
    “Almanya, Hollanda ve İngiltere’den müşterilerimiz oldu ve onların siparişlerini de ilettik. Yurt içinde Ankara, İstanbul, Antalya, Trabzon, İzmir, Adana, Malatya ve Elazığ gibi illerimize satış yaptık. Öğrencilerimiz burayı bir iş olarak görüyor. Öğrenciler üretimin maddi olarak kendilerine ve aile ekonomisine katkı sağladığını görünce daha motivasyonlu çalışıyorlar. 8 bin lira civarında ücret alıyorlar.”
    Baklava üretimi yapan 10. sınıf öğrencisi Irmak Elçi de okulda üretime katkı sağladığı için mutlu olduğunu ifade etti.
    Aile ekonomisine de destek olduğunu belirten Elçi, “İş öğreniyorum hem de ustalık belgesi alacağım. Bu kadar zor mesleğe rağmen hocalarımız bize yardımcı oluyor. Zamanla öğreniyoruz, çok zor bir meslek. Gastronomi kentine bizim de katkı vermemiz güzel bir şey.” dedi.
    Öğrencilerden İrem Nur Almaz ise öğretmenlerinin kendilerine büyük destek verdiğini dile getirerek, “Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Bir ustanın yapabileceklerini biz de yapabiliyoruz. Çok mutluyum. Liseye geçecek öğrencilere burayı tavsiye ederim. Hiç olmazsa harçlığımı çıkarıyorum,