T.C.

GAZİANTEP İCRA DAİRESİ

2018/1785 TLMT.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ Gaziantep İl, Şehitkamil İlçe, 2056 Ada, 1 Parsel, ATAKENT Mahalle/Köy, C BLOK 1. KAT 4 NOLU C /1 /4 BB Nolu Bağımsız Bölüm Değerlemeye konu ana taşınmazın bulunduğu site konum olarak. 02010 no’luCadde ile 2005 Nolu Sokağın kesiştiği köşe başında yer almakta olup, Solmaz Güzel İlkokuluna 170 m, İpek Yolu’na 665 m, Gatem Toptancılar Sitesi’ne 1,4 km mesafededir. Taşınmaza ulaşım, bölgenin ana arterlerinden olan ve sitenin yakın mesafesinden geçen 02010 Nolu Cadde üzerinden sağlanmaktadır. Bölgede ulaşım ve altyapı sorunu bulunmamaktadır, Rapor konusu taşınmaz. genel itibariyle 3-4 katlı apartman tipi yapıların olduğu, gelişimini tamamlamış olan yerleşim alanı sınırları içerisinde yer almaktadır. Bölge genelde yapı kalitesine bağlı alarak. alt ve orta gelir grubu tarafından yatırım ve yerleşim amaçlı olarak talep görmektedir. Bölgede ulaşım sorununun olmaması, binanın ana artere ,eğitim kurumlarına yakın konumda yer alması değerini olumlu yönde etkilemektedir.Ana taşınmaz; 5.825.00 m2 yüz ölçümüne sahip 2056 ada (Eski: 2191) 1 parsel üzerine, 3/A yapı sınıfında, ayrık nizamda, betonarme karkas sistemde inşa edilmiş olup; A, B. C. D,E,F. G ve H olmak üzere 8 adet bloktan oluşmaktadır, Değerlemeye konu meskenin bulunduğu C Blok zemin + 1 kat+ çatı kat olarak inşa edilmiştir. Blokta toplam 9 adet bağımsız bölüm (mesken) bulunmaktadır. C bloğa giriş, zemin kat kotundan sağlanmakta olup, giriş kapısı 02020 Nolu Cadde’den binaya bakınca ön cephede ve kuzeydoğu yönde bulunmaktadır, Binanın giriş ye merdiven zeminleri karo mozaik kaplama, duvatlan ise tavana kadar plastik boyadır. Binada asansör bulunmamaktadır., Site ve bina orta bakımlıdır.Onaylı mimari projesine binanın zemin katında bina girişi, sığınak ile 3 adet mesken, 1, katında 4 adet mesken, çatı katında ise 2 adet mesken ile 9 adet eklenti depo buluntnaktadır.Değerlemeye konu olan taşınmaz. bina girişine göre ön ve sol yan cephede yer alan binanın 1. katında konumlu 4 bağımsız bölüm nurnaralı, kuzeydoğu ve güneydoğu olmak üzere iki cepheli meskendir. Mesken mahallinde yapılan tespit ve ölçümlere göre 55,00 m2 “brüt kullanım alanına sahip olup, antre-hol ,1 oda, 1 salon, 1 mutfak, 1 banyo ve 1 balkon bölümlerinden oluşmaktadır, Meskene eklenti çatı katında8,0 m2 alanlı 4 nolu depo bulunmakta olup şerefiye olarak değere yansıtılmıştır. Meskenin giriş kapısı çelik, giriş ve koridar zeminleri karo mozaik kaplama, duvarları yağlı boyadır. Salon ve odanın zeminleri karo mozaik kaplama, duvarları yağlı boyadır, Doğagaz var ,Mutfak dolapları ahşap ve tezgahı mermer olup, mutfak zemini seramik ve duvarı yağlı boyadır. Banyoda duşakabin, ayaklı lavabo klozet bulunmakta, zemini ve duvarları seramik kaplamadır. Meskenin iç kapılan camlı ahşap kapın pencereleri çİft camlı PVC doğramadır. Mesken orta bakımlıdır.
AdresiAtakent Mahallesi, 02020 No’Lu Cadde, Çağla Apartmanı, No: 15, 1. Kat: Dare No; 4 Şehitkamil / GAZİANTEP
Yüzölçümü5.825,00 m2
Arsa Payı86/5819
İmar Durumu:İnşaat tarzı Ayrık Nizam TAKS: 0.40, KAKS: 1.35, HMAX: 9.50 m dir.
Kıymeti150.000,00 TL
KDV OranıKDV Kanunun 17. Maddesinin 4. Fıkrası Uyarınca Muaf
Kaydındaki ŞerhlerTapu kaydında ve dosyasındaki gibidir.
1. Satış Günü03/11/2021 günü 11:15 – 11:20 arası
2. Satış Günü08/12/2021 günü 11:15 – 11:20 arası
Satış Yeri: GAZİANTEP ADALET SARAYI (EK HİZMET BİNASI) MEZAT SALONU ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1785 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.29/08/2021(İİK m.126)(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/842758/emlak/konut/sehitkamil-atakent-mah-de-55-m2-1-1-daire-icradan-satiliktir