Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’ne yaptırılan Barış Manço Parkı vatandaşın hizmetine açıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından binlerce dar gelirli ailenin ev sahibi olduğu Mavikent Mahallesi’ne yapılan Barış Manço Parkı vatandaşların hizmetine açıldı. Düzenlenen açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Müslüm Yüksel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, MHP Şahinbey İlçe Başkanı İlker Kızıklı, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ŞAHİNBEYLİLER ÇOK ŞANSLI

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, yapılan hizmetlerden dolayı Şahinbeyli vatandaşların şanlı olduğunu belirterek “Mavikent’i uzaktan izlediğimde dahi heyecanlanıyorum. Şahinbey Belediyemiz tarafından yapılan 5.000 tane güzel ve modern evin içerisinde vatandaşlarımız yaşamlarını sürdürüyorlar. Bizler bu gençler ve çocuklar gibi şanslı olamadık. Eski Antep evlerinde yaşadık ve büyüdük. Ama bu çocuklar ve gençler şehrin en güzel havasına sahip yerinde yaşıyorlar. Şahinbey’de yaşayan vatandaşlarımız çok şanslı. Çünkü çok çalışkan bir belediye başkanları var. Başkan sabah namazını kılıp iş başı yapıp gece saat 24:00 ve 01:00’da evine gidiyor. Şahinbey şimdiye kadar böyle bir belediye hizmeti görmedi. Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan razı olsun. Yapılan Barış Manço Parkı’nın hayırlı olasını diliyorum” dedi. 

YAPILAN HİZMETLER GÖĞSÜMÜZÜ KABARTIYOR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Şahinbey İlçesi’ne önemli hizmetler yapıldığını belirterek “Şahinbey Belediyemizin hizmetlerinden gurur duyuyoruz ve hizmetler göğsümüzü kabartıyor. Mavikent Mahallemizde de belediyemizin çok büyük hizmetleri var. Bunu Şahinbey’in her yerinde görmek mümkün. Bu hizmetlere bir yenisi daha eklenerek, Barış Manço Parkı’nın açılışı yapılıyor. Bu anlamda Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Parkın ismi çok anlamlı olmuş. Yaşadığında çocukları çok seven ve çocukların Barış abisi olarak anılan değerli bir sanatçımızdı. Allah rahmet eylesin. Çocuk nüfusunun yoğun olduğu Mavikent gibi bir mahallemizde, bir parka verilebilecek en güzel isim olmuş. Barış Manço Parkı’nın Mavikent Mahallesine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MAVİKENT BİZİM EVLADIMIZ GİBİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent Mahallesi’ni önemsediklerini belirterek, “Anneler Babalar çocuklarına nasıl gözü gibi bakarsa bizde Mavikent Mahallemize öyle bakıyoruz. Belediye Başkanı olduğumda Mavikent diye bir mahalle yoktu. Çok şükür Mavikent Mahallemiz birçok ilçenin nüfusundan daha fazla bir nüfusa sahip oldu. Birçok yerde olmayan hizmetler burada yapıldı. Yapılmaya da devam edecek. Ahirette İman Dünya’da Mekân demişler. Bu dünyada insanın evinin olması gerçekten çok önemli. Şahinbey Belediyesi olarak öncelikle Serinevler’de 300 konut yaptık. Çok talep gelince Mavikent’i sosyal konut olarak düşündük ve 5000 tane sosyal konut yaptık. Vatandaşlarımız kiradan daha ucuz ödemelerle ev sahibi oldular. Bu evlerin sayısı arttırmak istiyoruz. Herkesin ev sahibi olmasını istiyorum. 10.000 konutluk yeni bir proje hazırladık. Bununla ilgili Milletvekillerimizle birlikte çalışmalar yapıyoruz. Yapılacak konutlar yatay mimari ve daha yeşil alana sahip olacak. Mavikent’te 17 tane park, Şehit yakınları ve Gaziler için 643 konut yaptık. Ayrıca bu mahallemize Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni ve galericiler için Şahinbey Oto Galericiler sitesini yaptık. Mavikent Mahallemize 7 tane sosyal tesis, 4 tane cami, 12 tane okul, 2 tane düğün salonu, 1 tane pazar yeri, 5 tane halı saha, 1 tane basketbol sahası yaptık. Jandarma içinde 1 tane merkez yapılacak. Buranın güvenliği bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur ittifakı ile birçok genel hizmetler yapılıyor. Yerelde de Büyükşehir, Şahinbey ve diğer belediyelerimiz vatandaşlarımıza her türlü hizmeti getirmek adına çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Barış Manço Parkı vatandaşlarla birlikte hizmete açıldı.