NİZİP İCRA DAİRESİ

2012/1930 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO’LU TAŞINMAZIN
ÖzellikleriGaziantep İli, Nizip İlçesi, Fatih Sultan Mahallesi, 684 Ada, 189 Parsel, 6. kat, 50 nolu bağımsız bölüm mesken nitelikli taşınmaz. Meskenin arsa payı 30/1680′ dir. Taşınmaz adresi Fatih Sultan Mahallesi, Hastane Caddesi Öğütler Sitesi No:2/32 Nizip’ dir.Taşınmaz Nizip ilçe merkezinde ilçenin ana artellerinden olan Mustafa kökmen bulvarına cepheli, doğusu hastane caddesine, güneyi imar yoluna cephelidir. Taşınmazın ulaşımı kolay ve belediye hizmetlerinden faydalanan bir bölgede bulunmaktadır. Taşınmaz parsel üzerinde bodrum+zemin+asma kat+7 adet normal kat olmak üzere 10 katlı binadır. Binanın bodrum katı ortak kullanım alanıdır, zemin ve asma katlar birbiri ile bağlantılı işyeri, diğer katlar ise mesken olarak projelendirilmiştir. Bina 20-25 yaşlarında betorname karkas inşaat sınıfındadır. Bina asansörlü ve doğalgaz tesisatlıdır ancak satışa konu taşınmazda doğalgaz bağlantısı bulunmamaktadır. Meskenin inşaat alanı net 126m²’ dir. Misafir odası, oturma odası, iki adet yatak odası, antre, mutfak, banyo, kiler, lavabo ve bir adet balkondan oluşmaktadır. Mutfak ve odaların tabanı laminant parke döşeli olup duvarların macunu yağlı boya ile boyalıdır. Banyo ve lavabonun tabanı seramik, duvarları fayans döşelidir. Mutfak tezgahı mermer olup tezgah alt ve üst dolapları yapılıdır. Tavanda alçı kartonpiyer yapılmıştır. Mesken çelik kapılıdır. İç kapılar ahşap doğrama, pencereler ve balkon kapısı plastik doğramadır.
Yüzölçümü1.083,25 m²
Arsa Payı30/1680
İmar DurumuBlok Nizam 8 kat ticari konut alanında kalmaktadır.
Kıymeti300.000,00 TL
KDV Oranı%1
Kaydındaki ŞerhlerKaydındaki gibidir.
1. Satış Günü13/10/2021 günü 10:20 – 10:30 arası
2. Satış Günü10/11/2021 günü 10:20 – 10:30 arası
Satış Yeri: NİZİP BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI MEZAT SALONU – Cumhuriyet Meydanı NİZİP / GAZİANTEP

2 NO’LU TAŞINMAZIN
ÖzellikleriGaziantep İli, Nizip İlçesi, Atatürk Mh, Çirkiş yolu mevkii, 768 Ada, 396 Parselde bulunan 104,98² yüzölçümlü arsa nitelikli taşınmaz. Taşınmaz Nizip ilçe merkezinde ilçenin ana arterlerinden biri olan Fatih Sultan Mehmet Bulvarından 50 metre doğusunda, devlet hastanesine yakın konumdadır. Taşınmazın ulaşımı kolay zemin katların kısmen işyeri kısmen de mesken normal katların ise normal mesken 2-5 katlı yapılardan oluşan ve tüm belediye hizmetlerinden faydalanan bir bölgede bulunmaktadır. Parsel üzerinde zemin kat + 3 adet normal kat olmak üzere toplam 4 katlı yapı bulunduğu görülmüştür. Taşınmazda elektrik ve su tesisatı mevcut olup, soba ile ısıtılmaktadır. Binanın zemin, 1. Kat, 2. Kat 25-30 yaşlarında 3. katı ise 10-15 yaşlarında olup, yine binanın zemin katı inşaat alanı brüt 100,76 m², diğer katlar 108,00m²’dir ve meskenler misafir odası, oturma odası, yatak odası, antre, mutfak, banyo, lavabo ve bir adet balkondan oluşmaktadır(3. katta balkon mevcut değildir). Tüm katların iç duvarlar sıvalı ve plastik boya ile boyalıdır. Zemin kat bina girişi ve işyeri olarak kullanılmaktadır. İç kapıları ahşap doğrama olup, penceleri ve kapısı plastik doğramadır.
AdresiAtatürk Mahallesi, Çirkiş Yolu 768 Ada, 396 Parselde Kayıtlı Arsa Nitelikli Taşınmaz Nizip / GAZİANTEP
Yüzölçümü104,98 m2
İmar DurumuBlok nizam 2 kat konut alanında kalmaktadır.
Kıymeti650.000,00 TL
KDV Oranı%18
Kaydındaki ŞerhlerKaydındaki gibidir.
1. Satış Günü13/10/2021 günü 10:40 – 10:50 arası
2. Satış Günü10/11/2021 günü 10:40 – 10:50 arası
Satış Yeri: NİZİP BELEDİYESİ ESKİ HİZMET BİNASI MEZAT SALONU – Cumhuriyet Meydanı NİZİP / GAZİANTEP

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/1930 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.16/08/2021(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/837344/emlak/konut/nizip-fatih-sultan-mah-de-126-m2-3-1-daire-icradan-satiliktir-coklu-satis-