Organize ettiği birçok etkinlikle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında Gaziantep ve Türk mutfağını dünyaya tanıtmaya devam eden Tahir Tekin Öztan bu kez de Amerikalı yemek kitabı yazarı Anya Von Bremzen’i ağırladı. Gaziantep’in kış yemekleri arasında önemli yer tutan şiveydiz, soğan kebabı ve ayvalı soğanlı lahmacun yapımını Amerikalı gurmeye ı öğreten Öztan Türk mutfak kültürünü tanıtmaya devam edeceklerini ifade etti. Gaziantep gastronomisini keşfetmek için kente gelen Amerikalı mutfak yazarı Anya Von Bremzen’e Gaziantep yemekleri yapmayı öğreten Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan Türk yemeklerinin dünyaya tanıtılması yönündeki çabalarımız devam edecek dedi. Amerikalı mutfak yazarı Anya Von Bremzen’e Gaziantep’e özgü kış yemekleri Şiveydiz, soğan kebabı ve Antep lahmacunu yapmayı öğreten Öztan birlikte hazırladıkları yemeği servis ederek tadına bakmasını da sağladı. Gaziantep yemeklerine yönelik ilgi sürerken uzun yıllardır Gaziantep yemeklerini uluslararası mecralarda tanıtarak Türk gastronomi turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayan milli şef Tahir Tekin Öztan bu kez de Amerikalı mutfak yazarı Anya Von Bremzen’i ağırlayarak ona Gaziantep kış yemelerinin yapılışını anlattı. Gaziantep’e has yemek ve tatlıları keşfetmek için kente gelen Anya Von Bremzen, Şirehan Otel’de Gaziantep’e özgü kış yemekleri olarak bilinen Şiveydiz, soğan kebabı ve Antep lahmacunun yapılışını öğrenirken uygulamalara da katılarak bu yemeklerin hazırlanışı ve pişirişini de öğrendi. 

Şiveydiz yaptı, soğan kebabını şişe dizdi, Antep lahmacununun malzemelerini zırhla dövdü

Türkiye’nin önde gelen şefleri arasında yer alan ve yaşamını Türk mutfağının tanıtımına adayan Şef Tahir Tekin Öztan’ın Amerikalı konuyla önce şiveydiz yaptı. Soğan kebabının yapılışının sırlarını da Anya Von Bremzen’la paylaşan Öztan zırla et çekilmesini ve şişe dizilmesini de uygulamalı olarak konuğuna gösterdi. Soğan kebabının mangalda pişirilmesini de Bremzen’le birlikte yapan Öztan son olarakta soğanlı, ayvalı lahmacun için zırhın başına geçerek sebzeleri doğradı. Zaman zaman zırhın başına geçen Amerikalı yazar Anya Von Bremzen zırh çekmenin zorluğunu ifade ederek zırhı ancak erkeklerin kullanabileceğini sözlerine ekledi. 

“Gastronomi kenti Gaziantep’in yemekleri şahane, hatta muhteşem”

Gaziantep yemekleri ile tatlılarına hayran kaldığını ve ilk defa Gaziantep yemekleri yaptığını söyleyen Amerikalı mutfak yazarı gurme Anya Von Bremzen, “Gastronomi kenti Gaziantep’in yemekleri şahane, hatta muhteşem. Gaziantep mutfağı eşsiz ve çok lezzetli bir mutfak. Ben özellikle soğan kebabını çok sevdim. Bugün de Gaziantep’e özgü şiveydiz, soğan kebabı ve ayvalı lahmacun yaptık. Bu lezzetlerin hepsi çok güzel ve eşsiz. Bana bu lezzetleri yapmayı öğreten ve benimle birlikte bu yemekleri yapan Tahir Tekin Öztan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Türk mutfağını tanıtarak gastronomideki payımızı arttırmalıyız 

Amerikalı gurme Anya Von Bremzen’e kentin yemeklerini yapmayı öğreten Tahir Tekin Öztan ise, “Bizim amacımız Gaziantep’in ve ülkemizin mutfağını bütün dünyaya tanıtmak. Bunun da en güzel örneklerinden bir tanesi Amerikalı gurme Anya Von Bremzen’in buraya gelerek bu yemekleri yapmak istemesidir. Anya hanımla beraber Gaziantep’in kış yemeklerini yaptık ve kendisi hayran kaldı. Burada yoğurtla şiveydiz yaptık ve kendisi ilk kez yoğurt ile yemek yapıldığını gördü. Gaziantep’e özgü soğan kebabı yaptık ve çok beğendi. Bunun dışında da Gaziantep’e özgü ayvalı soğanlı lahmacunu yaptık. Gaziantep’in diğer yemeklerini de beraber yapmak için randevulaştık. Yaptığımız yemekler kendisine çok ilginç geldi ve çok beğendi. Türk mutfağının hayranı oldu” diye konuştu. Gaziantepli şef Tahir Tekin Öztan ile beraber yaptığı yemeklerin tadına da bakan Amerikalı gurme Anya Von Bremzen, yemeklerin lezzetine hayran kaldı. Özellikle yoğurtla yapan şiveydiz yemeğini çok farklı bulan Anya, soğan kebabını ise çok beğendiğini ifade etti.