T.C.
GAZİANTEP
İCRA DAİRESİ
2016/172312 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN
ÖzellikleriGaziantep İl, Şahinbey İlçe, 6647 Ada, 1 Parsel, KARATAŞ Mahalle/Köy, Karataş Mevkii, B1 Blok, 3.Kat, 8 Nolu Bağımsız Bölüm Taşınmaz; Gaziantep İli, Şahinbey İlçesi, Karataş Mah. 6 Cilt, 504 Sayfa, 6647 Ada, 1 Parselde Kayıtlı, 9.498,50 m² Yüzölçümlü Ana Taşınmaz Üzerindeki Yapıların B1 Blok, 3.Kat, 8 Nolu Bağımsız Bölümünde Yer Alan, 72/9498 Arsa Paylı, Mesken Vasıflı, Tam Hisseli Taşınmazdır. Belediye ve imar sınırları dahilinde tamamen yapılaşmış toplu konut alanındadır. Mesken ve bulunduğu parsel Şehir merkezine yaklaşık 13 km mesafede olup alt yapısı tamdır. Her türlü belediye ve sosyal hizmetlerden de tam olarak yararlanmaktadır. Taşınmazın olduğu yer modern ve imarlı yapılardan oluştuğundan ve aynı zamanda temiz havası nedeniyle de konut açısından a tercih edilen bölgeler arasında bulunmaktadır. Belediye Otobüs, dolmuş ve tramvay hattı üzerindedir. Betonarme Karkas olarak yapılmış zemin ve 8 de normal kat olmak üzere toplam 9 katlı Güneşkent Sitesi, B1 blok, 4.kat, 8 nolu daire olup halen mesken olarak kullanılmaktadır. Apartman asansörlü ve kaloriferlidir. Daire 3 adet oda, salon, mutfak, kiler, antre, yatak holü, banyo ve tuvaletten oluşmaktadır. Dairenin dış cephesinde 2 adette balkonu vardır. Daireye girişteki antrenin solunda WC ve oturma odası, sağda mutfak, karşıda ise salon vardır. Karşı koridorda ise 2 yatak odası ile banyo bulunmaktadır. 8 nolu dairenin pencere doğramaları PVC olup çift camlı, ıslak hacimleri seramik, salon ile odalar ise laminat parke kaplıdır. Duvarları sedef yağlı boyalı, tavanlar alçı kartonpiyerlidir. WC ve banyo duvarları tavana kadar fayanstır. Dairenin inşaat alanı brüt 160.00 m² iken, net kullanım alanında 137.50 m2 dir. Bina 16-20 yaşlarında olup yıpranmada % 20 dir. Taşınmaza Mahkemece 346.792,99TL değer tespiti yapılmış olup söz konusu taşınmaz bu bedel üzerinden ihaleye çıkarılmıştır.

Adresi:Karataş Mah 103414 Nolu Cad Güneşkent Sitesi B1Blok K:4 D:8 Şahinbey / GAZİANTEP
Yüzölçümü9.498,50 m2
Arsa Payı72/9498
İmar DurumuVar , İnşaat tarzı E:1,35 Konut Yapı Adasına Gelmekte Olduğu Belirtilmiştir.
Kıymeti346.792,99 TL
KDV Oranı%1
Kaydındaki ŞerhlerTapu Kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü19/01/2022 günü 11:00 – 11:05 arası
2. Satış Günü16/02/2022 günü 11:00 – 11:05 arası
Satış Yeri: Gaziantep Adliyesi Ek Hizmet Binası Mezat Salonu Şehitkamil/GAZİANTEP

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/172312 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.26/10/2021(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/878368/emlak/konut/gaziantep-sahinbeyde-137-50-m2-3-1-daire-icradan-satilacaktir-