Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 21 yaşındaki zihinsel engelli Kadir Ciğerli’nin araba kullanma hayalini Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda gerçeğe dönüştürdü. Araba kullanan Kadir, büyük mutluluk yaşadı. Dezavantajlı bireylerin yaşadıkları zorlu süreçlerde fırsat eşitliği yaklaşımıyla adından söz ettiren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kadir Ciğerli’nin en büyük hayalini gerçekleştirdi. Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda bulunan akülü aracı kullanan Kadir, hem heyecanlandı hem de büyük bir mutluluk yaşadı. 11 yıl önce babası vefat eden Kadir Ciğerli’ye, halası Hatice Ciğerli bakıyor. 21 yaşındaki Kadir, halasının 3 çocuğu ve eniştesiyle birlikte yaşıyor. Abdulkadir Konukoğlu Özel Eğitim Okulu’nda 11. sınıf öğrencisi olan Kadir Ciğerli, Şehitkamil Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yetim Koordinasyon Merkezi’nden yararlanıyor. Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda, Kadir Ciğerli’ye özel düzenlenen programa; Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu katıldı.

MUTLULUĞU BİZİ DE MUTLU ETTİ

Şehitkamil Trafik Eğitim Parkı’nda Kadir Ciğerli ve halası Hatice Ciğerli ile yakından ilgilenen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: “21 yaşındaki engelli Kadir yavrumuzun hayali, araba kullanmaktı. Bu konuda bizim arkadaşlarımız saha çalışması yaparken, halasıyla beraber kalan Kadir’in böyle bir arzusunun olduğunu işitmişler. Konuyu bize getirdiler, biz de tabi seve seve dedik. Bildiğiniz üzere bizim yapılmış olan trafik eğitim parkımız var. Biz burayı eğitim maksatlı kullanıyoruz. Günlük, 100 öğrenci trafik eğitimi alıyor. Tabi Kadir’in hayalini, normal şartlarda trafikte yapmamız mümkün değildi. Bu özel mekanda bunu yapmaya çalıştık. Bugün, Kadir buraya halasıyla birlikte geldi ve araç kullanma zevkini tattı. Mutluluğu bizi de mutlu etti. Tabi gönül ister ki bir an önce sağlığına kavuşsun. Kadir’in talebi, bizim için emirdir. Biz de onun talebini karşıladık. Ben tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, mutluluğu daim olsun diyorum.”

KADİR’İN EN BÜYÜK HAYALİ ARABA KULLANMAKTI

Engeli Kadir’in halası Hatice Ciğerli ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bugün buraya Şehitkamil Belediyemizin aracılığıyla geldik. Belediyemiz, bugün Kadir’in en büyük hayalini gerçekleştiriyor sağ olsun. Kadir’in en büyük hayali araba kullanmaktı. Kadir, şu anda araba kullanıyor. Belediyemize ve Başkanımıza, bize bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum.”