Şahinbey Belediyesi, bir ilki daha gerçekleştirerek Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde verdiği enstrüman eğitimleri ile başarılı gençleri konservatuara hazırlıyor. Şahinbey Belediyesi, Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde piyano, bağlama, keman, viyola, gitar, ud, kanun, tambur, kabak kemane, elektrogitar, bateri, darbuka, ney, kaval, yan flüt, klarnet, def, erbani ve bendir eğitimleri veriyor. Verilen eğitim için 1.253 kişi başvuru yaparken, yapılan mülakatlar ve yetenek testleri sonrası 161 kişi eğitim almaya hak kazandı.  Eğitimler için toplam 2 yıllık müfredat hazırlanırken, ders içerikleri enstrüman eğitimi, batı müziği, solfeji Türk sanat ve Türk halk müziği, ses eğitimi repertuvar ve koro dersleri verilecek.

KONSERVATUAR DÜZEYİNDE EĞİTİM VERİLİYOR

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde bağlama kursu eğitimi alan Özgan Laleci, “Şahinbey Belediyesi tarafından açılan konservatuar sınavını kazandıktan sonra Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde eğitim almaya başladım. Amacım burada bağlama dersleri almak ve amatör kimliğimi profesyonel hale getirmek. Buradan öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir ortamı bizim gibi gençlere hazırladıkları ve ileride daha iyi ses sanatçılarının, bağlama sanatçılarının çıkartılmasını sağlayacakları için teşekkür ediyorum. Hocalarımız çok iyi, ellerinden gelen bütün yardımları yapıyorlar. Gerekli bilgileri burada alacağıma inanıyorum. Bize konservatuvar düzeyinde eğitim vereceklerinden hiç şüphem yok” dedi.

MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORUM

Darbuka ve ritim eğitimi alan Ali Alay, verilen eğitimden memnun olduğunu belirterek “Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde eğitim alıyorum. Burada darbuka enstrümanlarına ait eğitimler alıyorum. Buraya gelme amacım burada ki öğretmenler gibi olup, öğrencilere dersler vermek istiyorum. Bunun için de çalışıyorum. Bize bu imkânı sunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum”  dedi.

BAŞKANIMIZ MEHMET TAHMAZOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM 

Nehir Kafadar, Şahinbey Belediyesinin sunduğu imkanlarla keman eğitimi aldığını belirterek “Güzel Sanatlar Lisesi’nde okuyorum. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde konservatuar ve keman dersleri eğitimi alıyorum. Aynı zamanda üniversiteye hazırlanıyorum. Eğitim Fakültesi’ne gitmek istiyorum ve hocalarımla da bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na bize böyle bir imkânı sunduğu için çok teşekkür ederiz” dedi.

HEDEFİM EĞİTİM FAKÜLTESİ

Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gören Esra Polat, “Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde keman ve konservatuvar eğitimleri alıyorum. Hocalarımız çok destek oluyorlar ve bu konuda her geçen gün ilerleme kaydediyoruz. Ben Eğitim Fakültesi’nde okumak istiyorum ve büyük kitlelere solo keman konserleri vermek istiyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun bize sunduğu fırsatlar için teşekkür ederiz. Buradaki eğitim süreciyle gayet iyi bir şekilde kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum. İnşallah hayallerimi gerçekleştirebilirim” dedi.

PİYANİST OLMAK İSTİYORUM

İpek Günal, aldığı eğitimin kendisini geliştirdiğini belirterek “Piyano çalıyordum ve Şahinbey Belediyesi’nin yetenek sınavına girdim ve kazandım. Yaklaşık 1 aydır piyano eğitimi alıyorum. Çok memnunum, hocalarım çok iyi. Her gün kendimi geliştiriyorum. Gelecekte de piyanist olmak istiyorum. Kendimi burada iyi bir şekilde geliştirdikten sonra yurtdışında üniversitede piyano eğitimleri almak istiyorum. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’ni bize kazandırdığı için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.