2019-2020 Olağan Genel Kurulunu büyük bir katılımla gerçekleştiren Küsget esnafı, 10 yılda yapılan hizmetlerin sunumundan sonra Küsget Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Kemal Güneş’i takdir ederek alkış yağmuruna tuttular. Kooperatif bahçesinde gerçekleşen genel kurula küsget esnafının yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Latif Karadağ ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bayram Sarıca’nın da katıldığı toplantıda esnafa yeni müjdeler verildi.2018 yılından bu yana yeni yapılan dükkanlarla birlikte Türkiye’nin en büyük sanayi sitesi olma liderliğini koruyan Gaziantep Küsget Küçük Sanayi Sitesi yeni sosyal proje müjdeleri ile yine Türkiye’de ilklerin öncüsü olacak.

2765 İŞ YERİ FAALİYETTE

Genel Kurul açılışında konuşan Küsget Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Kemal Güneş, 10 yıllık hizmetlerle bilgi verdi: “2019 yılında 103, 2020 yılında iki etapta 78 ve 63 olmak üzere toplam 244 işyerini tamamlayıp teslim ettik. 123 işyerinini ise bugün itibariyle temel çalışması bitti ve prefabrik yapıları tamamlandı büyük aksilik olmazsa bu yılın sonunda onlarıda teslim etmeyi planlıyoruz.

AYKOME İLE ÇALIŞTIK

Sanayi sitemize hizmet getirirken Büyükşehir Belediyesi Altyapı Koordinasyon Merkezi ile koordineli çalıştık. Asfalt yapılacak yerlerin önce altyapı sorunları, doğalgaz, Tedaş, telekom, kanalizasyon gibi altyapı sorununu çözdük ve sonra asfaltına geçtik. Böylece yapılan işlerin tekrar yap-boz tahtasına dönmesine engel olduk.

TEDAŞ’TAN 40 MİLYON

Özellikle kış aylarında yaşanan kesinti ve düşük voltajların önüne geçmek için TEDAŞ yatırım bölümü ile ciddi görüşmeler yaşadık. Yaklaşık 40 milyonluk bir yatırımla sanayi sitemizideki trafoların güçlendirilmesi eni yapılan bloklara elektrik çekilmesi ve 874 yeni aydınlatma direği ile cadde ve sokaklarımızın ışıklandırmasını planladık. Tedaş bu yıl sitemize 40 milyonlar yatırım için start dedi.

OTEL PROJEMİZ TAMAM

Yıllardır hayalimizde olan esnafa otel projesinde sona geldik. 65 yataklı, 3 büyük kongre merkezi olan ve içinde 600 metrekare alanda hamam, havuz ve saunanın yer alacağı muhteşem bir tesisin ön çalışmasını bitirdik. Türkiye’de ilk olacak lan esnafın otelinde üyelerimiz yüzde 50 indirimli faydalanacak ve iki ayrı yere yapacağımız lokal, çay bahçesi ile de sanayiye gelen müşterilerimizi kısa süreli ağırlama imkanı bulacağız.

SPOR ALANI PROJESİ

Sanayi esnafspor kulübüne her zaman kooperatif olarak destek olduk. 85 lisanslı futbolcumuzla süper amatör ligde mücadele ediyoruz. Boş zamanlarında sosyal aktivitelerden faydalanması için esnafımızın hizmetine sunulmak üzere halı saha, antrenman sahası ve spor alanı projemizin de Büyükşehir Belediyesi’nden destekle çıkmasını ümid ediyoruz.

ENERJİ BOŞA GİTMEYECEK

Dünyada güneş enerjisinden faydalanan birçok ülkeyi örnek olarak bizimde Gaziantep olarak güneşten faydalanmamız adına Yeni yapılan dükkanların çatısına panel sistemi döşeyeceğiz. Güneşten çatılarda enerji üretip, hem esnafı kullanacak hemde fazla anarşi sisteme satılarak gelir elde etmeyi düşünüyoruz. İnternet altyapısı olarak ta Turkcell firması ile görüştük, yeni bir yansıtma sistemi ile sanayinin her bölgesine kesintisiz internet sağlayacağız. Mustafa Kemal Güneş’in bu konuşmalarının ardından seçime geçildi ve Genel Kurula katılım sağlayan 756 üyenin tümünün oyunu alarak Güneş ve ekibi yeniden güven tazeledi.