Her yıl olduğu gibi bu yılda da “Kurban Samimiyettir’’ sloganıyla Kurban Bayramı’nın bereketini mazlum sofralarına ulaştırmaya çalışan Yedi Başak, kurban hisse bedelini yurt içinde 1600 TL, yurt dışında ise 750 TL olarak açıkladı. Türkiye ile birlikte dünyanın farklı ülkelerinde yüz binlerce ihtiyaç sahibi Yedi Başak ile Kurban mutluluğunu yaşayacak. Yedi Başak dünyanın dört bir yanına kurban bağışlarını ulaştırmaya devam ediyor. Yıllardır mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine ulaşan Yedi Başak 2021 kurban Organizasyonun kamuoyuyla paylaştı. Başta ülkemizde olmak üzere İslâmî usullere uygun ve sağlıklı ortamlarda Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde kurban kesimlerini gerçekleştiren Yedi Başak, bağışçılarına kurbanın kesiminden dağıtımına kadar olan bütün süreci şeffaf bir şekilde videolar halinde paylaşıyor. Yedi Başak Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa BULUT’ yaptığı açıklamada; 2021 Kurban çalışması için gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Dünyanın farklı noktalarında dernek görevlilerimiz ve gönüllülerimiz giderek şahitlik ediyorlar. Partner kurumlarımızla oluşturduğumuz koordinasyonu ağıyla, başta ülkemiz olmak üzere dünyanın farklı ülkelerde pandemiden dolayı daha da zor duruma düşen, muhtaç ailelere geçtiğimiz yılki rakamların üzerine çıkarak bağışçıların destekleri ile daha fazla kişiye kurban etlerini ulaştırmayı planladık.. Titizlik ile yürüttüğümüz fiyat çalışmaları sonrasında Türkiye de 1600 TL, Afrika(Çad, Somali, Nijer, Uganda, Gana )’da 750 TL, Filistin, Gazze/Yemen/Arakan’ da 1200 TL, Suriye de ise 1500 TL’ye kurbanları keseceğiz. Bu yıl daha fazla muhtaç aileye ulaşma hedefi ile tüm unsurları aktif hale getirdik. Kurban bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın Banka Hesap Numaralarımız, PTT Posta Çeki Hesabı, Web Sitemizden Online Bağış, Dernek merkezimize veya temsilciliklerimiz gelerek bağışta bulunabilir yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere bayram sevinci yaşatabilirler. Ayrıca her türlü soru ve önerileri için Yedi Başak Kurumsal İletişim Hattından  (0553 886 7777)  destek alabilirler. Vermenin kendisi tedavi edicidir. Vermek tıpkı nefes vermek gibidir aslında. Astım hastaları nefes alamadıkları için değil, veremedikleri daralırlar. Verememek daraltır. Vermek veren kişiyi genişletir rahatlatır. Sadaka malı eksiltmez. Paylaştıkça azalmaz çoğalır.Rabbimizin Kur’an da buyurduğu üzere, Kesilen kurbanın ne eti ne de kanı Allah’a ulaşır, yalnız sizin niyetleriniz Allah’a ulaşır. Bu duygularla, 2021 Kurban kampanyamızın nice güzellik ve berekete vesile olmasını Rabbimden diliyorum’’ dedi.

Kurbanlıklar nasıl kesiliyor?

-Kurbanlıklar Yedi Başak görevlilerince kesim yapılacak olan ülke ve bölgelerde kurban olma özelliklerine uygun olarak satın alınır.

-Kurbanlıklar İslami usullere uygun olarak kesilip paketlenir.

-Kesilen kurbanlar ihtiyaç sahiplerine elden dağıtılır.

-Kurban kesimlerinin gerçekleştiğine dair bilgi, kısa mesaj ile vekâlet sahiplerine iletilir. Daha sonra ise kurban videosu gönderilir.