Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sanayi ve teknoloji şehri Gaziantep’e verdiği destek ve katkılardan dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, Fahri Hemşerilik Payesi ve Berat’ını kendi elleriyle verdi. Fahri Hemşerilik unvanını verirken duygularını paylaşan Başkan Şahin, kardeş olmak için aynı kandan olmanın gerekmediğini Bakan Varank’ın Gaziantep’e olan hizmetinin, kardeşlik duygusuna eş olduğunu söyledi.  Bakan Varank da bu sözlere karşılık, “Ben kendimi Gaziantep’in asli hemşerisi olarak görüyorum. Gaziantep’e hizmet etmekten hem mutluluk hem de şeref duyuyoruz” yanıtını verdi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda fahri hemşeri ilan edilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ankara ziyaretinde, Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı’nı verdi. Ziyarette Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep AK Parti Milletvekili Ahmet Üzer, Mehmet Erdoğan, Dr. Derya Bakbak, Müslüm Yüksel ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Şamil Tayyar bulundu. Fahri Hemşerilik Payesi ve Beratı’nı verirken konuşan Şahin’in, “Sanayi şehrini yüksek teknolojiye geçirmek ve Gaziantep’i bilim kenti yapmak için Bakan Varank, çok büyük gayret gösterdi. Kardeş olmak için illa aynı kandan olmaya gerek yok. Bakanımızın bize olan hizmeti, kardeşlik duygusuna eş” sözlerine karşılık Bakan Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Gaziantep’e hizmet etmekten hem mutluluk hem de şeref duyduklarının altını çizerek kendisini Gaziantep’in asli hemşerisi olarak gördüğünü dile getirdi. 

VARANK: GAZİANTEP DİNAMİZMİYLE ÇOK İYİ BİR ŞEHİR

Fahri hemşerilik unvanını alan Bakan Varank şunları söyledi: “Ben kendimiz aslında Gaziantep’in asli hemşerisi sayıyorum. Gaziantep için çalışmaya devam ediyoruz. Bugün bizleri ziyarete geldiniz, şehrimizde yapacağımız projeleri konuştuk. Önümüzdeki döneme ilişkin yapılacakları gözden geçirdik. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Gaziantep’e hizmet etmekten hem mutluluk hem de şeref duyuyoruz. Gaziantep’in her yönüyle dinamizmiyle çok seviyoruz. Özellikle ihracatta Gaziantep’imiz çok iyi.”

ŞAHİN: SİZİN GAZİANTEP’E OLAN HİZMETİNİZ KARDEŞLİK DUYGUSUNA EŞ 

Fahri Hemşerilik Payesi ve Berat’ını verirken duygularını paylaşan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a artık kendilerinin fahri hemşerisi olduğunu belirterek, “Sanayi şehrini yüksek teknolojiye geçirmek ve Gaziantep’i bilim kenti yapmak için çok büyük gayret gösterdiniz. Model fabrikalar açtınız. Bilim merkezinin TÜBİTAK’tan desteğini sağladınız. Kadın girişimcilere destek oldunuz. Biz size müteşekkiriz. Kardeş olmak için illa aynı kandan olmaya gerek yok. Sizin bize olan hizmetiniz, kardeşlik duygusuna eş. Sanayi bakanımız olarak biz, sizi seviyoruz. Fahri hemşerilik unvanıyla sanayi şehrimize çok yakışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.