CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu tarafından görevlendirilen İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Bicer Karaca, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın dosyasını incelemek üzere Gaziantep’e geldi.

Gaziantep Baro Başkanı İskender Kahraman, eski dönem Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Av. Onder Alkurt ve Av. Deniz Atar’dan dosya hakkında bilgi ve belgeler alan Bicer Karaca, daha sonra Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş’a dosyada dikkat ceken hukuksuzluklarla ilgili konuları sordu. CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Bicer Karaca, gündemi ve yerel gelişmeleri takip etmek üzere Gaziantep’e geldiCHP İl başkanlığında milletvekilleri, partililer ve basın mensuplarıyla bir araya gelen Bicer, Gaziantep gündemini değerlendirdi. CHP Gaziantep İl Binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bicer Karaca” Ceza hukukunda temel bir ilke vardır. Eğer bir dosyada tutuklama gerekceleri ortadan kalkmışsa, aslolan sanığın tutuksuz yargılanmasıdır” dedi. Gaziantep’te süregelen bir dava nedeniyle davanın avukatları ve davada tutuklu olarak yargılanan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın dosyasını incelemek icin Gaziantep’e geldiğini belirten Bicer Karaca “Genel aşkanımız Kemal Kılıcdaroğlu tarafından İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı olarak Gaziantep Milletvekillerimiz ile birlikte bu konu ve iddiaların araştırılması üzerine görevlendirilmiş bulunmaktayım.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş olmak üzere Baro Başkanı İskender Kahraman, önceki donem Baro Başkanı Bektaş Şarklı ve davanın avukatlarıyla bir takım görüşmeler  ercekleştirdik, iddiaları dinledik. Şunun altını cizmek isterim ki hicbir gazeteci yazdıklarından ve cizdiklerinden dolayı tutuklanmamalı ve tutuklu yargılanmamalı. Halkın haber alma ozgürlüğü kısıtlanmamalı

ve halkın gerceklerle buluşmasının önündeki tüm engeller kaldırılmalı.” dedi.