Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay’ın,  4 yıl önce bir gazetecinin silahlı saldırıya uğraması hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanmasına tepkiler artarak devam ediyor. Kapanan adli dosyanın yeniden açılması ise kumpas olayını güçlendiriyor. CHP Gaziantep milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan, Twitter hesaplarından konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, sözde hukuk sopası ile gözdağı ve sindirme politikasını olmadan, yargının hakkaniyete uygun, vicdanları rahat ettirecek, adil yargılanma olmasını beklediklerini dile getirdiler. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı İbrahim Ay’ın 4 yıl önce kapanan bir dosyanın yeniden açılarak, tutuklanması kamuoyu vicdanını rahatsız etti. Dosyanın yeniden açılarak tutuklanması kumpas olaylarını güçlendirirken, kamuoyumda da rahatsızlık yarattı. CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, İbrahim Ay’ın tutuklanması ile ilgili twitter hesabından yaptığı açıklamada, yargının hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, hakkaniyete uygun, vicdanları rahat ettirecek bir şekilde karar vermesini beklediklerini söyledi.

KAPLAN: YARGI ETKİ VE TESİR ALTINDA KALMAMALI

Kaplan Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Yıllar önce hukuka sirayet etmiş ve hukuki işlemleri devam eden bir olaydan dolayı Gaziantep Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sayın İbrahim Ay’ın şu anda tutuklu olduğu bilgisi hepimiz tarafından bilinmektedir. Yargının hiçbir etki ve tesir altında kalmadan, hakkaniyete uygun, vicdanları rahat ettirecek, adil yargılanma ilkesi kapsamında hukuki sürecin bir an önce sonuçlanacağına inancımızın tam olduğunu belirtmek isterim. Ayrıca yine yaklaşık 2 haftadır Gaziantep kamuoyunun gündeminde olan ve kamuoyunu rahatsız eden kirli ilişkiler iddialarının araştırılarak bir an önce aydınlığa kavuşması ve yargının üstünlerin hukukunu değil de hukukun üstünlüğü ilkesini gözeterek yapacağı etkin bir soruşturma ile kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.’’

YILMAZKAYA: HERKESE ADALET

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya’da twitter hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İbrahim Ay’ın hukuk sopası ile  sindirilmeye çalışıldığını dile getirerek şu görüşlere yer verdi: “Son günlerde Gaziantep kamuoyundaki, belediye imar yolsuzlukları, siyasilerin ve devletin avukatlarının çarpık İlişkileri gibi önemli konuları gündeme taşıyan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın 4 yıl önceki bir olaydan dolayı, sanki dün olmuş gibi , gözaltına alınarak tutuklanması, medyaya ve gazeteciye yönelik, sözde hukuk sopası İle gözdağı ve sindirme politikasını akla getirmekte. Gaziantep’te her vatandaş gibi doğruları bekliyor ve takip ediyoruz. Herkese adalet.”