Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı ve MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat, 2018 yılında gazetemize yaptığı acıklamada; “Suriye’de ki iç savaş ve Ortadoğu’da yaşanan bu kargaşa bittiğinde, oraların imarı icin Türkiye en önemli ülkelerin başında gelecektir. Elbette Gaziantep bu imarın yapılmasında en kilit şehirlerden birisi olacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

GönüL RIZASIYLA GİDECEKLERİ ŞARTLAR OLUŞTURULMALI

Balat “Türkiye’ye Suriyeli sığınmacı akını ilk olarak Nisan 2011 tarihinde başlamıştır. Suriye’den gelen göç dalgası beklentinin ötesinde gercekleşmiştir. Türkiye, sürenin uzaması ve sayının dramatik şekilde artmasına rağmen Suriyelileri kabul etmeye devam etmiştir. Sürekli büyüyen Suriyeli mülteci popülasyonu Türk toplumunu ekonomik, sosyal ve elbette siyasi bakımdan etkilemektedir. Sığınmacı sayısının fazlalığı ve uluslararası toplumun duyarsızlığı nedeniyle sorunların tam manasıyla çözüme kavuşturulması mümkün olamamaktadır. Barınma sorunu, sağlık sorunu, iş bulma ve calışma sorunu, eğitim sorunu, beslenme sorunu, uyum sorunu gibi sorunların başında gelmektedir. Türkiye’ye gelen insanların ülkelerine gönül rızasıyla gidebilmelerini sağlayacak şartların oluşturulması gerekmektedir” dedi.

 HAZIRLIK YAPMALIYIZ”

Uluslararası Jeotermal Enerji Birliği Başkanı ve MB Holding Onursal Başkanı Muharrem Balat,2018 yılında gazetemize yaptığı acıklamada şu görüşlere yer vermişti; “İdarecilerimizin Irak ve Suriye’de devam eden iç savaş sonrası harabeye dönen şehirlerin imarı icin hazırlık yapmalarını tavsiye ediyorum. O şehirlerin yeniden imarı icin bize büyük görevler düşüyor. ülkemizde bu işi yapacak çok tecrübeli ve büyük rmalar var. İdarecilerimizin önderliğinde inşaat işini üstlenecek yüklenici rmalar, taşeronlar ile birlikte iç savaş sürecinde yıkılan şehirleri yeniden ayağa kaldırılabilir. Suriye’de iç savaş sonrası tahrip edilen yerlerin ancak Türk müteahhitlere ihtiyac duyularak emanet edileceğini düşünüyorum. İc savaş nedeniyle 2011 yılından bu yana zor günler geçiren Suriye’de savaş sonrası dönemin hazırlıkları şimdiden başladı. Harabeye dönen ülkenin yeniden inşası icin 180 milyar dolarlık bir yatırım öngörülürken, dünya liderliğine oynayan Türk inşaat sektörü komşusunu yeniden ayağa kaldırmak icin hazırlıklara şimdiden başlaması gerektiğini” ifade etti.