Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı’ndan yaklaşan kurban ibadeti ile ilgili önemli açıklama yapıldı. Açıklamada, “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvanız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız diye O, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammed) Muhsin olanları müjdele!” (HAC, 37) Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamına gelen kurban, birçok güzelliği ve manayı içerisinde barındırması bakımından da önemlidir. Resulullah (sav) veda haccında Hz. Ali’ye, (ra) kurban olarak kesilen develerinin başında durmasını ve bunların derileri ile sırtlarındaki çullarını sadaka olarak vermesini, kasap ücreti olarak bunlardan bir şey vermemesini emretmiştir. (Müslim, Hac, 348; Buhârî, Hac, 120, 121; Ebû Dâvûd, Menâsik, 21). Buna göre kurban derisi ve bağırsağının para karşılığında satılması, kurbanın kesimi veya bakımı için ücret olarak verilmesi caiz değildir (İbn Nüceym, el-Bahr, VIII, 203). Kurbanın herhangi bir parçasının satılması hâlinde bedelinin yoksullara verilmesi gerekir. (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 165) Kurbanın et, sakatat, deri, yün ve süt gibi unsurlarının satılması caiz değildir. Böyle bir durum, kurban ibadetini boşa çıkarabilir. Resulullah (sav) şöyle buyurur: “Kim kurbanın derisini satarsa, kurban kesmemiş gibidir.” (Beyhakî, es-Sünenü’l-kübrâ, IX, 496) buyurmuştur. Bu sebeple kurbanın derisi ya da etinin satılması hâlinde alınan bedelin sadaka olarak dağıtılması gerekir. Bu şuur ve ihlasla, Kesilen kurbanların deri ve bağırsaklarını Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı’na bağışlayabilirsiniz. Bağışlarınız Kuran Kurslarımız için kabul edilmektedir. Belirlenen kurslarımızdaki toplama yerlerine kendi imkanınız ile getirebilirsiniz. Hoşgör Külliyesi ile 0545 784 46 96 numaralı telefon ile irtibat kurabilirsiniz.

VAKIF HAKKINDA

“Kâmil odur ki koya dünyada eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser”

MİSYON

Kur’ânın ahlakı ile ahlaklanan, istikamet üzere olan Hamele-i Kur’ânlar yetiştirmektir.

VİZYON

Kur’ân-ı Kerim’in lafzını doğru okuyup hıfzeden, okuduğunu anlayan, anladığını bizzat hayatına tatbik eden, milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüveni yüksek, şuurlu hafızlar yetiştirmektir.

HAKKINDA

Yarım asrı aşan bir süredir Kur’ân kursu öğrencilerini himaye eden, eğitim-öğretimlerini yürüten müstesnâ bir ilim yuvası…

“Sizin en hayırlınız Kur’ân’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” Hadîs-i şerîfini düstur edinen millî ve mânevî değerlere bağlı, hamiyetperver insanların, mütevâzı imkânlarıyla 1961 yılında yola koyulmuş bir hizmet kervanı…

Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı, Gaziantep’te faaliyet gösteren yönetim kurulu, üyeleri ve hayırseverler tarafından desteklenen bir kurumdur.