Şahinbey Belediyesi kendi bünyesindeki sosyal marketten yararlanan ve SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) tarafından belirlenen ailelere 120.000.000 TL nakdi destek veriyor. Şahinbey Belediyesi’nin böylece Ramazan ayında ve Kurban Bayramı’nda verdiği desteklerin toplamı 200.000.000 TL’yi bulmuş oldu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, sosyal belediyeciliğin örnek çalışmalarını yapmaya devam ediyor. Ramazan Bayramında 40.000 vatandaşa 80.000.000 TL’lik nakdi destek sağlayan Başkan Mehmet Tahmazoğlu Kurban Bayramı öncesinde bu rakamı artırarak 120.000.000 TL’ye çıkarttı. 

KURBAN BAYRAMINDA 40.000 AİLEYE 3.000 TL

Kurban Bayramı öncesinde sosyal marketten yararlanan ve SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) tarafından belirlenen 40.000 aileye 3.000 TL destek sağlayan Şahinbey Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.

200.000.0000 TL’LİK DESTEK

Şahinbey Belediyesi kendi bünyesindeki sosyal marketten yararlanan ve SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) tarafından belirlenen ailelere 1200.000.000 TL’lik destek sağlarken, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda toplamda 200.000.000 TL’lik destek sağlamış olacak.

575.450.509 TL’LİK DESTEK SAĞLANDI

Şahinbey Belediyesi özellikle pandemi dönemine sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarının her zaman yanında olarak esnafa, usta öğreticilere, korona virüsünden dolayı eşi vefat edenlere ve ihtiyaç sahibi ailelere 575.450.509 TL’lik ayni ve nakdi yardımlar sağladı. 

DESTEĞİMİZ 200.000.000 TL’Yİ AŞTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirterek, “Kurban Bayramına sayılı günler kala Şahinbey Belediyesi olarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız için. Kurban Bayramı öncesinde her ailemize 3.000 TL olmak üzere toplamda 120.000.000 TL’lik destek sağlıyoruz. Bu desteğin benzerini Ramazan Bayramında da yapmıştık. 2022 yılında sadece bayramlarda verdiğimiz nakdi destek miktarı 200.000.000 TL’yi aştı. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla alışverişini yapsın borçlarını, faturalarını ödesin ve kurban alabilsinler diye nakdi desteklerimiz vatandaşlarımızın hesaplarına yattı. Hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımıza helali hoş olsun. Tüm vatandaşlarımızın şimdiden Kurban Bayramını kutluyorum” dedi. 

KURBAN BAYRAMINDA YÜZÜMÜZ GÜLDÜ

Şahinbey Belediyesi’nden aldığı 3.000 TL destek ile çocukları ile birlikte evine Kurbanlık alan Yüksel Doğan “Şahinbey Belediyemiz Kurban Bayramı öncesinde bizlere 3.000 TL nakdi destekte bulundu. Başkanımızın sayesinde verilen parayla evimizin kurbanını aldık. Çocuklarımızla birlikte huzurlu ve mutlu bir bayram geçireceğiz” dedi. Fatma Yiğit, Kurban Bayramı öncesinde aldığı 3.000 TL destek ile evinin kirasını ve ihtiyaçlarını karşılayacağını belirterek “Telefonuma 3.000 TL destekle ilgili mesaj geldiğinde inanamadım ve iki defa okudum. Parayı çekene kadar bana hayal gibi geliyordu. Daha öncede Şahinbey Belediyesi bana nakdi yardımda bulundu. Aldığım yardımlarla evimin ihtiyaçlarını aldım. Gözümden ameliyat olduğumda da bana nakdi destekte bulundular. Bunların hepsi Şahinbey Belediye Başkanımızın sayesinde oldu. Allah kendisinden razı olsun” dedi. Her zaman kendilerine Şahinbey Belediyesi’nin destek olduğunu ifade eden Sabiha Demir “Şahinbey Belediyesi Kurban Bayramında da bizleri unutmadı. Başkanımızın verdiği desteği bizlere kimse vermiyor. Çocuklarımızı kimseye muhtaç etmiyor. Aldığım 3.000 TL ile küçük bir kurbanlık alıp kalan parayla da evimin ihtiyaçlarını gidermek istiyorum” dedi. Kendilerinin verilen destekle Kurban Bayramına mutlu girdiklerini ifade eden Hatice Polat “Para desteği verileceği açıklanmadan önce gönlümden acaba Başkanımız bize bu bayramda destek olur mu diye düşünmüştüm. Ertesi günü telefonuma hesabıma 3.000 TL yattığına dair mesaj geldi. Allah Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahamzoğlu gibi yöneticileri başımızdan eksik etmesin” dedi.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN DESTEK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ihtiyaç sahibi vatandaşlara vermiş olduğu desteği olumlu bulan Manav Metin Budak “Kurban Bayramı arifesinde Şahinbey Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere vermiş olduğu 3.000 TL’lik desteği olumlu buluyorum. Evine et girmeyen vatandaşlar evlerine kurban alabilir veya ihtiyaçlarını giderebilirler. Kurban kesemeyecek vatandaşlar bu parayla kurban kesip çocuklarını sevindirir. Başkanımız çok ince ve güzel düşünmüş” dedi. Kasap Mehmet Durmaz ihtiyaç sahibi aileler için önemli bir destek olduğunu belirterek, “Verilen 3.000 TL destek ile ihtiyaç sahibi aileler evine et alıp çocuklarının ihtiyaçlarını giderebilir. Çocukların bayram öncesinde yüzü güler. Çok güzel bir proje” dedi Yapılan yardımlarla esnafında cebine para girdiğini ifade eden Samet Özçeviker “Yapılan bu tür yardımlar, piyasadaki esnafı da etkiliyor. Çünkü alınan para ile vatandaşlar esnafa olan borçlarını ödeyip alışverişlerini yapabiliyorlar. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu her zaman vatandaşın yanında kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi. Oktay Alptekin ise vatandaşların yapılan yardımlarla evlerinin ihtiyaçlarını karşılaya bileceğini belirterek “Sosyal etkinlikler, yardımlar ve eğitime verilen desteklerle alakalı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz. İhtiyaç sahibi aileler için yapılan bu 3.000 TL’lik yardım çok önemli. Kurban Bayramı öncesi vatandaşın yarasına merhem olur. Vatandaşlar çocuklarının ve evlerinin ihtiyaçları karşılanabilir” diye konuştu