Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinden bu yana bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutluyoruz. Büyük Önder Atatürk, “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” diyerek öğretmenlik mesleğinin önemini oraya koymuştur. Öğretmen, gönül insanıdır. Öğretmenlik; sabır, emek ve fedakarlık ister. Meşakkatlidir, zahmetlidir, zordur. Ama meyvesi, hiçbir şeyle kıyaslanmayacak kadar değerlidir. Ortaya çıkardıkları sanat eseri; gelecektir, umuttur, Vatan, bayrak ve millet sevgisidir. Kıymetli öğretmenlerimiz; Bu Vatanın bütün çiçekleri sizlerin eseri olmakla birlikte, aklı hür, vicdanı hür çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde sizlerin emekleri yadsınamaz. Bundan dolayı özgür düşünebilen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, özgüven sahibi, ülkesine ve milletine bağlı, çok okuyan ve sorgulayan bireylerin yetişmeleri sizlerin sayesinde olacaktır. Bizlerden geleceği devralacak yavrularımızı sevgiyle, toplumsal ahlak ve bilimsel bakış açısıyla yetiştireceğinize gönülden inanıyorum. Bu minvalde, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tüm öğretmenlerimizin Günü’nü kutluyorum.

BAŞKAN ŞAHİN: “MİLLETİMİZİN İSTİKBALİNDE ÖĞRETMENLERİMİZE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Şahin mesajında, öğretmenin sadece öğreten, bilgiyi nakleden insan olmadığını; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlayan kutsal bir mesleğin mensubu olduğunu vurguladı. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimizin, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirdiklerini ifade eden Şahin mesajına şöyle devam etti: “Bizler ‘beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi’ emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyoruz. Öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır.  İlim ve bilgide üstünlüğünü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkansızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları için milletimizin istikbalinde öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu memleketi, milleti ve millî iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çağdaşlaşma yolunda Cumhuriyetimizin ihtiyacı olan ‘fikri hür’, ‘vicdanı hür’, ‘irfanı hür’ nesilleri yetiştiren tüm öğretmenlerimize geleceğimize kattığı değer için yürekten teşekkür ediyorum.”  

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenlerin, geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızı yetiştirerek yarınlarımızı inşa ettiklerini ifade eden Dr. Bakbak, “Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim sistemimizin ana omurgasıdır. Evlatlarımıza hem öğreticilik, yeri geldiğinde annelik ve babalık, hem de tecrübelerinin ışığında hayat tercümanlığı yapmaktadırlar. Öğretmen, öğrenci için rol modeldir, bundan ötürüdür ki çocuklarımızın hayata ve insanlığa yönelik bakış açısını biçimlendirir. Onların açık fikirli, yaratıcı, sorumluluk sahibi bireyler olmalarında büyük pay sahibidir. Fedakârlığın, mesuliyetin en nadide örneği olan bu mesleği ellerinde birer meşale gibi taşıyan tüm öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır.” ifadelerini kullandı. “Türkiye’nin dört bir yanında, ‘Eğitim’ bilinciyle çalışan öğretmenlerimizin varlığı, evlatlarımız, ülkemiz ve milletimiz için umut kaynağıdır” diyen Dr. Bakbak mesajını şöyle tamamladı: Özellikle küresel pandemi döneminde, evlatlarımızın derslerinden geri kalmamaları için canlarını dişlerine takan öğretmenlerimizin azmini, gelecek tasavvurunu ve enerjisini büyük bir motivasyon kaynağı olarak görüyoruz. Eğitime yaptığımız yatırımın, geleceğimizi şekillendireceğinin bilincindeyiz. O yüzden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizdiği gibi, ASLAN PAYI’nı hep eğitime ayırdık. 2002’de eğitim bütçemiz 7,5 milyar lira iken 2021’de bu rakamı 147 milyar liraya yükselttik. Yüksek öğrenim kurumlarımızı da dahil edersek, bu yıldaki eğitim bütçemiz 211 milyar TL’yi geçiyor. Gazi şehrimizin, sadece 2021 yılı eğitim bütçesi 2 milyar 135 milyon TL. 2002’de 669 olan okul sayımızı 2021 itibarıyla 1473’e yükselttik. 2002-2003 eğitim-öğretim yılında Gaziantep’te sadece 5 bin 967 derslik varken, 2021-2022 döneminde derslik sayımızı 22 bin 552’ye yükselttik. 2020’de 2638, 2021’de 1822 öğretmen ataması yaparak Gazi şehrimizin eğitim-öğretim potansiyeline ivme kazandırdık. 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla yürürken, öğretmenlerimizin ellerindeki meşale önümüzü aydınlatıyor. Bu vesileyle geçmişten bu güne kadar geleceğimizi inşa etmek adına emek sarf eden, görevleri başında şehit düşen tüm eğitim neferlerimizi şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” 

MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN’ DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI;

“Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı değerli öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü gönülden kutluyorum.” Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Mehmet ERDOĞAN 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında; Erdoğan;Türkiye’nin aydınlık geleceğinin mimarı değerli öğretmenlerimiz, insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve hayata hazırlayan kimselerdir. Eğitim ve Öğretim bir ülkenin toprağı, suyu, havası ve doğal kaynakları değerinde, yaşamın vazgeçilmez unsurudur. Modern bir toplumun inşa edilmesinde çok büyük katkıları olan öğretmenlerimizin, milletimiz için hayati ve vazgeçilmez bir önemi bulunmaktadır. Yurdumuzun dört bir yanında, fedakârca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı; milletçe vefa borcumuzun olduğu unutulmamalıdır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür. Bu önemli günde bütün öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutlar, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet dilerim, dedi.

“EN ONURLU MESLEKLERİN BAŞINDA GELİYOR”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlandı. Milletvekili Uzer, mesajında, “En onurlu mesleklerin başında gelen öğretmenliğin emek, sabır ve hoşgörü isteyen kutsal bir meslek” olduğunu söyledi. Uzer, öğretmenlik için “Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir” ifadelerini kullandı. Uzer, mesajında “Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır öğretmenlerimiz. 1928 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmenlik” unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Öğretmenlik emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen kutsal bir meslektir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetişmesinde, geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarında değerli öğretmenlerimiz özveri ve fedakarlıkla görev ve sorumluluklarını yerine getirmektedirler. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca çalışarak görevini hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

DERELİ’DEN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bizlere okumayı, okuduklarımızı anlamayı, kendimizi ve dünyayı keşfetmeyi öğreten öğretmenlerimizin hepimizin hayatında ayrı bir yeri ve önemi vardır. Öğretmenlerimiz bilgi, tecrübe, ilim ve irfanla çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan kahramanlarımızdır. Öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar şefkatlidir, yol göstericidir ve her daim hatırlanmaya, övülmeye ve saygıya layıktır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygıyla yâd ediyor, emekli olan ve görevi başındaki çok değerli öğretmenlerimizin ve öğretmenlerimizi yetiştiren kıymetli öğretim elemanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”

BAŞKAN FADILOĞLU, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ TEBRİK ETTİ

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı tebrik mesajında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanının verilişinin yıl dönümünü ve bu anlamlı günü ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler için son derece önemli ve değerlidirler. Öğretmenlik; gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin fedakar temsilcileridir. Eğitim sorunlarını çözen milletler; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanda da kalkınmış ve ilerlemişlerdir. Kalkınmanın temel şartı, kaliteli bir eğitim ve yetişmiş insan gücüdür. Hızlı gelişen bilgi ve teknoloji dünyasına ayak uydurarak bilginin üretilmesi, geliştirilmesi, geleceğe aktarılması, eğitimin fonksiyonlarının yerine getirilmesi ve toplumsal gelişimin hız kazanması, eğitimin anahtarı konumundaki değerli öğretmenlerimizin gayretlerine bağlıdır. Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize; düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğretmeleri, onları kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmeleridir. Öğretmenlerimizin esasen bu ağır sorumlulukları bugüne dek büyük bir özveri ve azimle yerine getirdiklerini bilerek, ileride de bu kıymetli çabalarını sürdüreceklerine tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyorum.”

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN GAZİANTEP’TEKİ TÜM ÖĞRETMENLERE TÜBİTAK DERGİSİ ABONELİĞİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarken Gaziantep’teki 30.000 öğretmene en güzel hediyeyi verip TÜBİTAK bilim teknoloji dergisi aboneliğini ikinci kez hediye etti. Eğitim öğretime büyük önem veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde eğitimcilere en güzel hediyeyi verdi. Geçtiğimiz yıl içerisinde Mecidiye Han’da TÜBİTAK kitap evini hizmete açan Başkan Tahmazoğlu daha sonra TÜBİTAK Bilim Teknoloji kitabının bir yıllık abonelik bedelini karşılayarak Gaziantep’teki 30.000 öğretmene hediye etmişti. Başkan Mehmet Tahmazoğlu bu aboneliği bu yılda sürdürerek öğretmenlere hediye etti.

40.000 ABONELİK

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, geleceğimiz olan çocuklarımızın hayata hazırlanmasında öğretmenlerin çok önemli bir göreve sahip olduğunu belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik ünvanının verildiği 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren ‘Öğretmenler Günü’ olarak kutlanmaktadır. En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. TÜBİTAK, her ay çok faydalı bir çalışma olan bilim ve teknik dergisi çıkarıyor. Bu dergiyi hem öğretmenlerimize hem de öğrencilerimize ulaştırmak için İlimizdeki 30.000 öğretmen ve 10.000 proje okullarımızda okuyan öğrencilerimize verilmek üzere 40.000 tane aboneliğini bir yıl boyunca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda karşılamış olacağız. Öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Bu vesile ile genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim-öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarım” dedi.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ASLA ÖDEYEMEYİZ”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, toplumun bilinçlenmesinde, eğitim-öğretimde ve yeni nesillerin yarınlara hazırlanmasında en önemli görevin öğretmenlere düştüğünü belirterek, bu kutsal mesleği yapanların hakkının hiçbir şekilde ödenemeyeceğini söyledi. İbrahim Ay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “başöğretmen” unvanının verildiği ve tüm öğretmenlere armağan edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, başta Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerin bu anlamlı gününü kutladı. İbrahim Ay, öğretmenliğin bir meslek olmanın ötesinde kutsal bir görev olduğuna dikkat çekerek, “Bu zorlu mesleği seçen öğretmenlerimiz, aydınlık geleceğimizi inşa etmek için gece gündüz demeden çalışmakta, çocuklarımızı gelecek nesillere hazırlamak için her türlü fedakarlığı göstermektedir. Bu sebeple, öğretmenlerimiz sadece bugün değil, hayatlarının her döneminde saygı ve sevgiyi fazlasıyla hak etmektedir. Bu duygu düşüncelerle, bu ulvi mesleği yapan öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

ŞİMŞEK: “ÖĞRETMENLER GELECEĞİMİZİ ŞEKİLLENDİRİYOR”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Şimşek, “En önemli yatırım, eğitime ve öğretmenlere yapılan yatırımdır” dedi. Kalkınmanın yolunun çağın gereklerine uygun, bilimsel eğitimden geçtiğine dikkat çeken Gaziantep OSB Başkanı Şimşek, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza yön vererek, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Eğitim sorununu çözmeden gelişmek, kalkınmak ve muasır medeniyet seviyesine çıkmak mümkün değildir. Bu nedenle eğitime ve öğretmenlerimize yapılan yatırımları çok önemsiyoruz. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen bir inancın mensupları olarak da öğretmenlerimizin emeğini, fedakarlığını her zaman takdir ediyoruz” diye konuştu. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini de vurgulayan Başkan Cengiz Şimşek, şöyle devam etti: “Eğitim ülkenin en önemli sorunu. Bu nedenle daha iyi bir eğitim için ister birey, isterse de kurumsal olarak herkesin katkı sunması gerekiyor. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak eğitim yatırımları her zaman önceliğimiz olmuştur. Organize Sanayi Bölgemiz içerisinde yer alan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ve Özel Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz bugün Türkiye’ye örnek olacak bir eğitim modeli ile hizmet veriyor. Bu yılın başında da proje çalışmaları devam eden 101 hektarlık alanı büyük ölçüde eğitim kurumları için tahsis etmeye karar verdik. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

GTB BAŞKANLARI ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin, insanlık tarihinin en eski ve en saygın mesleklerinden biri olduğunu kaydeden GTB Başkanları, yayımladıkları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi bilimin ışığında aydınlık yarınlara hazırlayan, onları milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak topluma kazandıran öğretmenlerimiz, üstlendikleri vazife bakımından kutsal bir görev ifa etmektedir. İnsan yetiştirmek gibi yeryüzündeki belki de en zor mesleği başarıyla icra eden öğretmenlerimiz, bu nedenle insanlık tarihinin her döneminde tüm medeniyetlerin büyük sevgi ve saygısına mazhar olmuşlardır. Genç dimağları üreten, araştıran ve sorgulayan nesiller olarak istikbale hazırlayan öğretmenlerimiz, eğitim sistemimizin temel taşları, istikbalimizin de baş mimarlarıdır. İnsanı ilimle, irfanla yetiştirmeyi yeryüzündeki en büyük zenginlik olarak gören ve bu uğurda fedakârca görev yapan öğretmenlerimiz en büyük hürmeti ve saygıyı hak etmektedir. Çağdaş toplumlar arasında yer almak, geleceğe çok daha güçlü ve güvenli adımlarla ilerleyebilmek ancak ve ancak eğitim alanında sürekli gelişmeyi sağlamakla mümkündür. Bu bağlamda Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözleriyle öğretmenlerimize düşen büyük sorumluluğu ve onlara duyduğu güveni ortaya koymuştur. Tüm bu duygu ve düşüncelerle başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu ve başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.”

KİLECİ: ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMA YÖN VERME KUDRETİNE SAHİP

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin ehemmiyetine dikkat çeken Kileci, Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” sözünü hatırlatarak eğitimin ve eğitimcimize düşen sorumluluğun altını çizdi. Başkan Kileci; “Öğretmenlerimizin kıymetine vurgu yaptığımız bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmeni olarak seçilmesi ile kutlanmaya başlanmıştır. Milletimize okuma-yazma öğretmek ve cehaleti ortadan kaldırmak için Atatürk’ün eğitim vizyonu ile kurulan Millet Mektepleri, insanımızı bilgi ile donatmak ve çağdaş medeniyetler olarak anılan Batı medeniyetlerinin de ilerisine taşımak için atılan adımların ilklerindendir. Aslında öğretmenlerimizin rolü tarihin bu noktasında belirlenmiş ve bir milleti ilime ve fenne yönlendirecek yegane rehberler olma görevi öğretmenlerimize verilmiştir. Adım adım ilerlemenin, bilimsel gelişimin, ileri sanayinin ve ekonomik kalkınmanın; düşünen ve üreten eğitimli bir toplumdan geçtiğini bilen Başöğretmen, ardından gelecek eğitimcileri milli eğitimin asli unsurları olarak tayin etmiştir. İlkokul sıralarından üniversitelere kadar eğitimcilerimiz, yetiştirdikleri talebeler ile; bir anlamda fikri yapımızı, icra ettiğimiz sanatı, teknik ilerleyişimizin seyrini, adalet de dahil olmak üzere toplum ahlakımızın gelişimini ve siyasi işleyişe yön verecek yöneticilerimizi belirlemektedirler. Bir topluma yön verme kudreti,  çok büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Bu sorumluluğu Atatürk; “Muallimler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” şeklinde vurgulamıştır. Bu sözler ışığında, özgür düşünceyi temel alarak üreten nesiller yetiştirmek en büyük hedefimiz olmalıdır.” şeklinde konuştu. Kileci sözlerine şöyle devam etti; “Anne ve babası öğretmen olan bir birey olarak; öğretmenlerimizin kıymeti, ehemmiyeti ve fedakarlığına yakinen şahitlik etmiş olmanın bilinci ile, tüm çalışmalarımda eğitimi ve eğitimciyi önceleyerek hareket ediyorum. Şanlı ve yüksek bir topluluk olmak yolunda geleceğimizi şekillendiren tüm aydın öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum.” 

GAGİAD BAŞKANI KOÇER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Yayınladığı mesajında öğretmenliğin gücünü sevgi, emek ve özveriden alan, dünyanın en kutsal mesleği olduğunu dile getiren Cihan Koçer; “Tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına alan Covit-19 pandemisi, pek çok alanda olduğu gibi eğitimi de derinden etkiledi. Geçen seneyi okullarından ve öğretmenlerinden uzak geçiren öğrencilerimiz; bu sene hem okullarına hem öğretmenlerine kavuştular. Bizler için de bu süreç eğitimin ve eğitmenlerin kıymetini daha yakından anladığımız bir sene oldu. Hayatın merkezine insanı alan, gençliğimizin ruhen, fikren, ahlâken ve vicdanen iyi yetişmesinde çok büyük emekleri olan, etraflarını mum misali ışık olarak aydınlatan öğretmenlerimizin görevleri çok önemli ve sorumlulukları ağır bir meslektir” dedi. Koçer; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin yarınları; öğretmenlerimize ve onların eğitim ilkelerine bağlıdır. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal  Atatürk; “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözleriyle öğretmenlere verdiği önemi ve saygıyı çok güzel bir şekilde özetlemiştir. Bir milletin kalkınması, gelişmesi ve ilerlemesi toplumun eğitim düzeyiyle doğru orantılıdır. Bu nedenle toplumlar eğitime çok önem vermek zorundadır. Bir milletin muasır medeniyetler düzeyine erişebilmesi için; öğretmenlerimizin mesleklerinin bu ulvi ve kutsal amacının farkındalığında olmaları gerekmektedir. Bilimsel ve çağdaş eğitimi öncelikli hedefi haline getiren eğitimcilerimiz muhakkak ki; bilinçli, sorgulayan, araştıran ve ülkesine yararlı bireyler yetiştirecektir. Topluma örnek olan, her zaman gönül borcuyla hatırlanan öğretmenlerimiz her zaman fedakârlıkları ve çalışma azimleriyle anılmaktadır. Unutmamalıyız ki; ülkemizi gelecekte farklı ve güzel yerlere taşıyacak olan gençlerimizi her türlü bilgi ve beceri ile donatan öğretmenler, toplumun en büyük değerleridir. Bu vesileyle; Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verilmesinin 93. yılında, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Ayrıca; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aramızdan ayrılarak ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

YETKİN: YOKSULLUKLA MÜCADELEMİZDE GÜCÜMÜZ ÖĞRETMENLERİMİZ

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, yoksulluğun ancak eğitimle üstesinden gelinebileceğini belirterek, “Yoksullukla mücadelede en büyük gücümüz fedakar ve idealist öğretmenlerimizdir” dedi. Başkan Ergun Yetkin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, eğitimin kalkınmadaki önemine dikkat çekti. Yetkin, “Eğitim sorununu çözmeden, daha doğrusu bilimsel ve nitelikli bir eğitim olmadan kalkınmak kısacası Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkmak mümkün değildir. Günümüzde her anlamda dünyaya yön veren ülkelere baktığımızda eğitimde çok iyi bir noktada olduklarını görüyoruz. Yine eğitim sorununu çözmeden kalkınmış bir ülke de görmek mümkün değildir” diye konuştu. Yetkin, şöyle devam etti: “Yoksullukla mücadele ülkemizin önemli bir sorunu. Biz Gaziantep Yardım Vakfı olarak hayırsever insanlarımızla yardıma muhtaçlar arasında köprü görüyoruz. Ancak sorunun kalıcı olarak çözülmesi eğitimden geçiyor. Vakıf olarak yardımda bulunduğumuz ailelerin okula giden başarılı çocuklarına da burs vererek, eğitimlerine destek oluyoruz. Kısacası yoksulluğu ancak eğitimle yenebiliriz. Bu nedenle yoksullukla mücadeledeki en büyük gücümüz öğretmenlerimizdir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, hayatını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi de rahmet ve şükranla anıyorum.”