Gaziantep yerel medyasının öncü isimlerinden, Yerel Sabah Gazetesi’nin kurucusu ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC)’nin bu günlere gelmesinde emekleri bulunan Aykut Tuzcu unutulmadı. Yerel Sabah Gazetesi’nin kurucu sahibi ve GGC içerisinde önemli hizmetleri bulunan Aykut Tuzcu için, ölümünün 2. yıl dönümünde, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, GGC Yönetimi, üyeleri, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nurgün Balcıoğlu, Sabah Gazetesi çalışanları, ailesi ve sevenlerinin katıldığı bir anma töreni düzenlendi.

“AYKUT TUZCU GİBİ İSİMLERİ UNUTMAK BİZE YAKIŞMAZ”

Merhum Aykut Tuzcu’nun kabri başında düzenlenen etkinlik, kabre çiçek bırakılması, Kur’an okunması ve dualarla başladı. Yerel Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Yazar Nurgün Balcıoğlu, Aykut Tuzcu’nun yalnızca kendi gazetesine değil, kent ekonomisine, kültürüne, sosyal yaşamına unutulmaz hizmetler veren, arkasında kalıcı eserler bırakan güzel bir insan olduğunu vurguladı ve, “Aykut bey ile 35 yıl birlikte çalıştım. Ondan önce de babası ile çalıştım. Bu ailede öğrendiğim en önemli şey yaptığınız iş ne olursa olsun, iyi, düzgün ve zamanında yapmaktır. Hukuk devleti, demokrasi, eşitlik ve laiklik üzerine kurdukları bir Sabah Gazetesi var. Aile olarak her zaman bu ilkelerin ışığı altında çalıştılar. Aykut bey toplumun çok önünde bir insandı. Kente her alanda önemli imzalar attı. Kalıcı eserler bıraktı. Bizler de çalışanları olarak, onun bize miras bıraktığı 75. yaşındaki bu gazetede, onun ilklerindan taviz vermeden işimizi yapmaya çalışıyoruz. O’nun bize öğrettiği vefa ilkesiyle, Aykut Tuzcu gibi isimleri unutmak bize yakışmaz. Unutmadık da” ifadelerini kullandı.

GGC BAŞKANI AY: “TUZCU GÜZEL İZLER BIRAKTI”

Aykut Tuzcu’nun gönüllerinde güzel izler bıraktığını ifade eden Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay; “Gaziantep’te iz, akıllarımızda güzel hatıralar bırakan duayen gazeteci ağabeyimiz Aykut Tuzcu’yu vefatının 2. yıl dönümünde, sevenleri dostları ve meslektaşlarıyla birlikte bugün, sevgi, özlem ve saygıyla yad ediyoruz. Aykut abinin Gazeteciler Cemiyeti’nin bugünlere gelmesinde büyük emekleri vardır. Hizmetleri saymakla bitmez. Aykut Tuzcu, donanımlı, bilgili, birikimli bir insandı. 2 yabancı dili vardı. Ulusal basının yanı sıra yabancı basını takip eden geniş bir misyon ve vizyona sahipti. Renkli kişiliği, saygın, naif duruşu ve ilkeleri ile de iz bırakan bir büyüğümüzdü. Sadece mesleğinde değil, sosyal hayatta da önemli hizmetleri oldu. Biz kendisini saygıyla, özlemle yad ediyoruz. Yine yanı başında yatan, 1995 yılında kaybettiğimiz babası merhum Osman Tuzcu’yu da saygıyla anıyoruz. Osman Tuzcu ağabeyimiz Gaziantep Gazeticeler Cemiyeti’nin kurucuları arasındadır. Bizler kendilerinden razıydık inşallah Allah’ta onlardan razı olur” şeklinde konuştu.