Bir dizi temaslar için Gaziantep’e gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) binası önünde bando ekibiyle karşılandı. Belediye Şeref Defterini imzalayan Tatar yaptığı açıklamada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in sahip olduğu tecrübe sayesinde KKTC’nin hem belediyecilik anlamında reform yapabilmesi hem de diğer alanlarda yapısal reformları sürdürülebilmesine ilişkin büyük katkısı olduğunu söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi program için geldiği Gaziantep’te, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Ziyarette, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ve GTO Meclis Başkanı Mehmet Hilmi Teymur bulundu. Şeref defterini imzalayarak açıklamada bulunan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, GBB Başkanı Fatma Şahin’in yıllardan beri gelen tecrübesinin KKTC’nin belediyecilik anlamında reform yapabilmesi ve yapısal reformların sürdürülebilmesinde rehber olduğunu belirterek Başkan Şahin’in Kıbrıs Türk halkına gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkürlerini iletti. 

TATAR: GAZİANTEP BAŞARI ÖYKÜSÜ OLAN BİR YER

Gaziantep’te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk halkının sevgi ve selamlarını getirdiğini söyleyerek, “Aramızda özellikle 1974’den sonra oluşan özel bir bağ var. Gaziantep’ten Kıbrıs’a gelip yerleşmiş, orada evlat torun sahibi olmuş, ekonomik mücadeleye büyük katkı sağlamış insanların varlıkları tabii ki Gaziantep ve bölge ile bizim aramızda bu çok değerli ve kıymetli bağların oluşmasına sebebiyet vermiştir. Onlara da teşekkür ediyorum. Bugün özel bir gün Gaziantep’i ziyaret ediyorum. Adı üstünde Gaziantep, Şahinbeylerin mücadele ederek direndiği, işgal zamanlarından sonra Gaziantep’in Kurtuluşu, buradaki mücadele ruhu bir bakıma bizim Kıbrıs’ta ki verdiğimiz mücadeleye, direnişe, kahramanlığa benzer birtakım özellikleri hatırlatmaktadır. Gerek İstiklal Savaşı gerekse Kıbrıs’ta ki bağımsızlık mücadelesinde fevkalade kahramanlıklar yapmış, öz itibari ile Türk ulusu ve milleti için bizde Kıbrıs’ta verdiğimiz mücadele ile şu anda Kuzey Kıbrıs Türk Hükümeti olarak Doğu Akdeniz’de ki varlığımızı en iyi şekilde sürdürmeye çalışıyoruz. Tabi ki Kıbrıs Türk Halkı’nın, refahı, mutluluğu, ekonomisinin güçlenmesi için Gaziantep’i ziyaret ediyor olmam, yetkililerle görüşmem önemli.  Gaziantep başarı öyküsü olan bir yer. Çünkü son yıllarda gerek sanayi bölgeleri gerek ticareti gerek eğitimindeki başarılarıyla her türlü gelişmişliği ile Türkiye’nin en önde gelen illerinden bir tanesi” diye konuştu.

BU DEĞERLİ İLİŞKİLERİN DEVAM ETMESİ EN BÜYÜK DİLEĞİM VE TEMENNİMDİR

Gaziantep’in yılda 10 milyar Amerikan Doları’na yakın ihracat başarısına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aramızdaki ilişkiyi münasebetlerle, her türlü iş birliği, ulaşımın gelişmesi, yakınlaşma ve münasebetlerin, turizm, öğrenci potansiyeli ve diğer yatırımlarla şehirdeki ekonomik başarılarının yansıması en büyük temennimdir. Tabii ki bu anlamda Fatma Şahin hanımefendinin, belediye başkanımızın ne kadar değerli olduğunu Gazianteplilerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Bu değerli ilişkilerin devam etmesi en büyük dileğim ve temennimdir. Cumhurbaşkanı olarak buradayım ama burada gerek iş insanları gerek yatırımcılarımız, sizlerin Kıbrıs’a buradan göndereceğiniz turistler ve öğrencilerinizin arasındaki münasebetlerin ve iş birliğinin artmasına vesile olacaktır. Dolayısıyla böyle temasların ilişkilerin gelişmesine vesile olacağını öngörmekteyim.”