T.C.
GAZİANTEP İCRA DAİRESİ

2016/195036 ESAS

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri : 1 NO’LU TAŞINMAZINÖzellikleri: Gaziantep İl, Şehitkamil İlçe, 496 Ada, 19 Parsel, BEYLERBEYİ Mah., B/1-6 nolu Bağımsız Bölümniteliğindeki taşınmazın konumlu olduğu B Blok III-B yapı sınıfındadır. Betonarme karkas olarak yapılmıştır ve bodrum kat + zemin kat + 5 (beş) normal katlı olarak inşaa edilmiştir.Dış cephesi sıvalı ve boyalıdır. B Blok bodrum katında, müşterek garaj, kalorifer dairesi, sığınak, su deposu, pano odası, görevli dairesi ve bina girişi; zemin katta 4 (dört) adet mesken, 1. (birinci) Normal katı dahil olmak üzere diğer tüm normal katlarında 4’er (dörder) adet mesken yer almaktadır ve binada toplamda 24 adet bağımsız bölüm bulunmaktadır.Taşınmaz, B Blok 1. Katta, bina girişinin sağ ön tarafında, güney ve doğu cepheli 6 bağımsız bölüm numaralı meskendir. Taşınmaz , 149 m2 alanlı olup, 3 (üç) oda, 1 salon, 1 mutfak, 1 antre, 1 hol, 1 banyo, 1 wc, 2 balkon mahallerinden oluşmaktadır.Taşınmazın bulunduğu bölge, şehrin orta-alt ekonomik gelir grubunun tercih ettiği, etrafı imarlı yapılaşmıştır. Tüm Belediye hizmetleri, altyapı hizmetleri ve sosyal hizmetlerden yararlanmaktadır. Ulaşım sorunu bulunmamaktadır.
AdresiBeykent Mah.Şehit Erol Yanık Cad.No:8- B/6 Şehitkamil/GAZİANTEPYüzölçümü9.712,00 m2
Arsa Payı: 149/21503
Kıymeti351.125,00 TL
KDV OranıKDV Kanunun 17/4-1. Maddesi gereğince muaf
1. Satış Günü19/10/2021 günü 14:00 – 14:05 arası
2. Satış Günü16/11/2021 günü 14:00 – 14:05 arası
Satış Yeri: Mezat Salonu – Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

2 NO’LU TAŞINMAZINÖzellikleri: Gaziantep İl, Şahinbey İlçe, 4343 Ada, 9 Parsel, BÜLBÜLZADE Mah., A/ZEMİN-3 nolu Bağımsız Bölüm niteliğindeki meskenin bulunduğu binanın 100m kuzeyinde Karataş Devlet Hastanesi Semt Polikliniği vardır.Taşınmazın kuş uçumu olarak 80m kuzeybatısında bölgenin önemli ana arterlerinden olan Veşilvadi bulvarı bulunmaktadır.Meskenin kuş uçumu olarak 280m. güney batısında bölgenin önemli ana arterlerinden ve üzerinden Tranvay geçen Adnan Menderes bulvarı ve Şahinbey parkı vardır.Taşınmaz şehir merkezine kuş uçumu olarak 5.49km uzaklıktadır.Meskenin kendi içinde iki odası , bir misafir salonu , mutfak,antre,banyo,wc,lavabo, balkondan oluşmaktadır. Elektrik ve suyu bulunmaktadır.Meskenin duvarları ince sıva üzerine subazlı boyalıdır.Misafir salonu ve odaları laminant parke kaplıdır.Islak zemin tabanları seramik , duvarları tavana kadar fayans kaplıdır.Kapı doğramaları ahşap üzeri yağlı boyalıdır.Pencereler PVC’dir.Meskenin doğalgaz ile ısıtıldığı ve asansörlü olduğu görülmüştür.Binanın yaklaşık olarak 6-7 yıllık olduğu tespit edilmiştir.Ulaşım problemi yoktur. Her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Taşınmazın yakın çevresinde imarlı ve ruhsatlı yapılaşmalar devam etmekte olup ,orta gelir düzeyine sahip ailelerin tercih ettiği bir bölgededir.AdresiBülbülzade Mah., 136004 Nolu Sokak üzerindeki Dış Kapı No:16, Erdem Sitesi ,A-Blok
Apartmanının Zemin Katındaki 3 Nolu Bağımsız BölümŞahinbey / GAZİANTEP
Yüzölçümü2.737,69 m2
Arsa Payı: 42/2750Kıymeti279.959,47 TL
KDV OranıKDV Kanunun 17/4-1 maddesi gereğince muaf
1. Satış Günü19/10/2021 günü 14:15 – 14:20 arası
2. Satış Günü16/11/2021 günü 14:15 – 14:20 arası
Satış Yeri: Mezat Salonu – Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

3 NO’LU TAŞINMAZINÖzellikleri: Gaziantep İl, Şehitkamil İlçe, 7714 Ada, 2 Parsel, BÜYÜKPINAR Mah.,KÖYİÇİ Mevkii,AVLULU KARGİR EV niteliğindeki taşınmazın 600m. kuzeyinde 1.Organize Sanayi Bölgesi vardır.Kuş uçumu olarak 1.02 km doğusunda şehrin önemli ana arterlerinden olan Gaziantep -Osmaniye karayolu bulunmaktadır.Taşınmazın kuş uçumu olarak 1.76 km güneyinde şehrin önemli piknik alanlarından olan Erikçe ormanı vardır.Şehir merkezine kuş uçumu olarak 11.19 km uzaklıktadır.Taşınmazın yakın çevresinde , genel olarak ruhsatsız , gecekondu tarzı , kısmen sıvalı ve boyalı , kısmen sıvasız ve boyasız 1,2,3 katlı yığma yapıların olduğu görülmüştür.Taşınmazın üzerinde ön cephesinde, dış sıvası ve boyası kısmen yapılmış 30-35 yıllık iki katlı yığma bina ve tek katlı ahır ile arka cephesinde 3-5 yıllık tek katlı yığma olarak yapılmış bir adet ev ve ahır olduğu tespit edilmiştir.Ön cephedeki iki katlı yığma binanın zemin katında iki oda ve bir adet tuvalet bulunmaktadır.Zemin katın odaların sıvasının ve boyasınmyapıldığı,tabanları kısmen karo plaka ve kısmen beton şap yapılmıştır.İki katlı yığma binanın 1.katının ise ;iki adet oda , bir adet mutfak bulunduğu.elektrik ve suyunun olduğu, duvarlarının ince sıva üzerine plastik boya yapıldığı, kapılarının ahşap üzeri vernik boyalı olduğu, pencerelerinin PVC olduğu , soba ile ısıtıldığı tespit edilmiştir.İki katlı eve bitişik yığma olarak yapılmış tek katlı ahır sıvasız ve boyasız olup giriş kapısı demir doğramadan yapılmıştır, iki katlı evin dış cephesi kısmen sıvalı ve boyalıdır.Arka cephede 3-5 yıllık tek katlı yığma olarak yapılmış evin üç odasının ve diğer müştemalatının olduğu , duvarlarının sıvasının ve boyasının yapıldığı , penceresinin PVC olduğu , giriş kapısının demir doğrama üzeri yağlı boyalı olduğu tespit edilmiştir.Tek katlı eve bitişik yığma olarak yapılmış tek katlı ahır sıvasız ve boyasız olup,çatısı galvenizli saç ile kapatılmıştır.Taşınmazın ulaşım problemi yoktur, her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır.Adresi128025 sokak İle 128006 sokakların kesiştiği köşe parsel üzerinde Bulunan Kapı No 46
Şehitkamil / GAZİANTEP
Yüzölçümü466,5 m2
Arsa PayıTAM
İmar Durumu: İnşaat tarzı İmar planında konut alanı köy yerleşim alanında denk gelmektedir.
Kıymeti296.142,00 TL
KDV OranıKDV Kanunun 17/4-1 maddesi gereğince muaf
1. Satış Günü19/10/2021 günü 14:30 – 14:35 arası
2. Satış Günü16/11/2021 günü 14:30 – 14:35 arası
Satış Yeri: Mezat Salonu – Adalet Sarayı ŞEHİTKAMİL / GAZİANTEP

Satış şartları :1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/195036 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
7- İlanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan ilgililerinin tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ olunur. Adresin tapuda kayıtlı olmaması hâlinde, varsa adres kayıt sistemindeki adresleri tebligat adresleri olarak kabul edilir. Bunların dışında ayrıca adres tahkiki yapılmaz, gazetede veya elektronik ortamda yapılan satış ilanı tebligat yerine geçer.21/05/2021(İİK m.126)(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir.

https://www.ilan.gov.tr/ilan/793339/emlak/konut/sehitkamil-beylerbeyi-mahallesinde-3-1-daire-icradan-satilik-coklu-satis-