Kurban Bayramına sayılı günler kalırken Gaziantep Yardım Vakfı, bayrama yönelik hazırlıklarını tamamladı. 

HER YIL 350 KADAR KURBAN KESİLİYOR 

Gaziantep Yardım Vakfı Başkanı Ergun Yetkin, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlara büyük kolaylık sağladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızın, kurban ibadetini yorulmadan, dini vecibelere uygun bir şekilde ve hijyenik koşullarda yerine getirmeleri için gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vakfımızın tüm standartlara haiz modern kesimhanesinde her yıl 350-400 arası kurbanın kesilmesini sağlıyoruz. Kurbanlıkların hepsi tek tek kontrol edilerek ve tartılarak satın alınır. Vatandaşlarımız güvenle kurbanlıklarını alabilir ve kesimhanemizde kestirebilirler” dedi. 

KURBANLIK KESİMİ İÇİN RANDEVU ALINMALI 

Başkan Yetkin, mübarek Kurban Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanlığının yayımladığı kurallara uygun olarak bu yıl da kurbanlarımızı randevulu bir şekilde keseceğiz. Kurban kestirmek için vakfımıza başvuran kişilere hangi saatte kurbanlarının kesileceği ile ilgili randevu vereceğiz.  Vakfımızın bu hizmetinden yararlanmak isteyenlerin, bizleri arayarak randevu almasını ve kaç kilogram civarında koyun keseceğini bildirmelerini istiyoruz. Kurban fiyatı bayramdan bir gün önce açıklanacak ve kesim ücreti alınarak dini vecibelere göre kurban kesilecektir. Kurbanınızı kestirip etin bir kısmını veya tamamını alabilirsiniz” şeklinde açıklamada bulundu. 

ETLER YOKSULUN SOFRASINA ULAŞTIRILIYOR

Vakfın kesimhanesinde kurban kestiren vatandaşların bağışladığı kurban etlerinin yoksul ailelerin sofrasına ulaştırıldığını da vurgulayan Başkan Yetkin, açıklamasına şöyle devam etti: “Kurban etlerini fakir ve öğrencili evlere düzenli olarak dağıtıyoruz. Burs verdiğimiz öğrencilere bayram harçlığı da verebilirsiniz. Bayram nedeniyle ihtiyaç sahibi evlere nakdi yardımda da bulunabilirsiniz. Hayırseverlerle yoksul vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören Gaziantep Yardım Vakfı olarak, din, dil ve ırk ayrımı gözetmeden bu hizmeti vermekten gurur duyuyoruz. Hepinize sağlıklı ve mutlu bayramlar dileriz.”