Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) 2021 Mezuniyet Töreni, 25 Haziran 2021 Cuma günü, üniversitenin 3 bin kişilik gösteri ve sanat merkezinde gerçekleştirildi. Törene Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri de katıldı. 1.554 öğrencinin diploma aldığı törende HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ve HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli mezun olan öğrencilere hitaben birer konuşma yaptılar. Pandemi sürecinde yüz yüze ve çevrim içi eğitimi bir arada sunan hibrit bir modelle eğitime devam eden Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde 2021 mezunlarına diplomaları verildi. Pandemi önlemlerine uygun olarak düzenlenen ve HKÜ sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan törende 1.554 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı. Mezuniyet Töreni’nde öğrencilere hitaben bir konuşma yapan HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu hayata atılmaya hazırlanan yeni mezunlara hitap ederek başarılarını kutlarken iş hayatına dair tavsiyelerini de aktardı.

“HKÜ dünyanın önde gelen üniversiteleriyle rekabet ediyor”

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin evrensel yüksek öğrenim standartları, akademik kadrosu ve altyapısıyla dünyanın önde gelen üniversiteleriyle rekabet eder hale geldiğini belirten Cemal Kalyoncu, “2008 yılında, temelini attığımız Hasan Kalyoncu Üniversitesi, 2010 yılında eğitim – öğretime başladı. Üniversitemiz aradan geçen zamanda yalnızca bölgenin değil, ülkenin en nitelikli ve üretken eğitim kurumlarından biri haline geldi. Üniversitemizi kurarken, öncelikli hedeflerimizden biri, mezunlarımızın yalnızca akademik yönden yetkin olmasını değil aynı zamanda kendilerini iş hayatında öne çıkarabilecek özellikleri edinmelerini sağlamaktı. Gerek akademik kadromuz gerekse kampüsümüzün sunduğu imkanlarla öğrencilerimize bu fırsatı sunabildiğimiz için mutluyuz. HKÜ bugüne kadar 13.483 mezun verdi. Mezunlarımızın tamamına yakını bugün Türkiye’nin dört bir yanında farklı alanlarda başarılara imza atıyor. Hem özel kurumların hem de devlet kurumlarının çeşitli araştırmalarına göre HKÜ mezunları en hızlı iş bulan ve en yüksek ücretle istihdam edilen mezunlar sıralamasında ilk 10 içinde yer alıyor. Üniversitemize ve öğrencilerimizin geleceğine dönük yatırımlarımız halen devam ediyor.” dedi.

“Başarının anahtarı güvenilir insan olmak”

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Cemal Kalyoncu, “Başarının ilk anahtarı dürüst ve güvenilir bir insan olabilmektir. Hayaller kurun ve onları gerçekleştirmek için var gücünüzle çalışın. Doğruluktan ve adaletten asla sapmayın. Engeller, zorluklar sizi asla yıldırmasın. Bu ülkenin genç ve parlak zihinleri olarak istediğiniz her şeyi başarabileceğinizden bir an bile kuşku duymayın. Yeniliklere daima açık olun, değişime hızla ayak uydurun. Ancak bizi biz yapan değerlerimizden ve geleneklerimizden taviz vermeyin. Dünyadaki gelişmeleri Türkiye’ye taşırken Türkiye’yi de dünyaya taşıyın. Sizler gençliğinizle, enerjinizle, aydınlık zihinlerinizle ve özgüveninizle ülkemizi daha mutlu yarınlara taşıyacak güce ve kararlılığa sahipsiniz” şeklinde konuştu.

Hibrit Eğitim Modeli ile pandemi yılı sorunsuz geçildi

Törende konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ise alanında uzman akademik kadrosu, modern kampüsü, vizyoner eğitim-öğretim ve AR-GE anlayışıyla, dünyadaki tüm çağdaşları ile rekabet edebilen, mezunları en hızlı istihdam edilen ilk 10 üniversite arasında yer almanın haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz de pandemi koşullarında başarıyla uyguladığımız ‘Hibrit Eğitim Modeli’ ile eğitimlerini tamamlayarak bugün Türkiye’nin en güçlü üniversitelerinin birinden mezun olmanın kıvancını yaşıyor. Son sınıfını pandemi sürecinde ‘hibrit eğitim modeli’ ile okuyan bu seneki mezunlarımızın hatıralarımızda ayrı bir yeri olacak. Mezunlarımız, bizim gurur kaynağımız, övüncümüz ve en büyük güvencemizdir.” dedi.