Murat Alpsoy Yönetim Kurulu Başkanı, Murat Alpsoy; “Bizim işletmemizde çıkan paletleri ancak 3-5 tane firmanın üretebileceğini tahmin ediyorum. Bunu kalite ve zamanlama olarak söylüyorum. Yani kişiye özel zamanında teslim standart ürün standardının dışına çıkmayan hep aynı kalitede hep aynı zamanda sözünü verip o üretim bandına sahip olan bir firma olduğumuzu düşünüyorum” dedi. 

Murat Bey sizi yakından tanıyabilirmiyiz?

Adım Murat Alpsoy, 01.01.1972 Osmaniye doğumluyum. Gaziantep’te ikamet eden ortaokul öğrenimini bitirip ondan sonra 1987’lerde meslek hayatına atılıp mobilyacılıkla belli bir yaşa geldikten sonra hayatını idame ettiren birisiyim. Mobilyacılığın son dönemlerde uç noktalara getirmiş olduğu yerime rağmen mobilyacılığın artık kar marjı kalmadığını, insanların daha düşük maliyetli modern spor takımlara yönelip kullan-at-değiştir veya kullan-kaldır sistemine döndüğü son yıllarda para kazanmadığını gözlemlemeye başladığım için farklı arayışlara yönelerek, birde mesleğimle alakalı ince hesaplar yaparak daha düzgün daha kaliteli ürünler yapıp kimlere çalışabilirim daha seri bir imalat yapabilirim zihniyetiyle bu işi seçtim. İnşallah bu işte mobilya işinde olduğu gibi çok güzel işlere imza atacağıma inanıyorum. 

Palet işini okurlarımız için tarif edermisiniz?

Alpsoy, “Bu konuda iddia ederek konuşuyorum. Gaziantep’te olsun çevre illerde mal gönderdiğim müşterilerim olsun Ankara’da İstanbul’da İzmir’deki lüks mobilya üreten arkadaşlarım olsun benim felsefemi çok iyi bilirler. Zamanında düzenli, kaliteli, uç noktaya ürün yaparak bu yaşıma kadar o zihniyetle kaliteden ödün vermeden hep en iyisini yaparak yol almaya çalıştım. 

Çok şükür o duruma geldik. Bu sektörde de yine o zihniyetle yola çıktığım için ben bu işletmeyi nerde kursam kaliteli ürün üretebilirim, yaptığım paletlere en kolay nasıl ulaşılır düşüncesiyle Organize Sanayide kurmaya karar verdim. İşyerime en iyi ve en kaliteli ağaçları Gaziantep’e yakın olan Orman İşletmelerinden alıp kuru, güzel, bozulmayacak, böceklenmeyecek kurtlanmayacak ağaçlarla yapmayı hedefleyip SANKO HOLDİNG, KÖKSAN HOLDİNG, GÜLSAN HOLDİNG ve şehrimizin benzer sayılı firmalarıyla çalışmayı hedefledim. Makine parkurumuzu en iyi parkur olarak kurmaya çalıştık. Mesela kurutma kapasitemiz ile Gaziantep’in en büyük kurutma fırınına sahip durumdayız. Tam performansla çalıştığımızda 2 veya 3 kamyon palet çıkartabiliyoruz.  Ama biz iyi ürün, kaliteli ürün yapıp butik paletçi olmak istedik. Ben kendimi böyle kanıtlamışımdır. İyi mal yaparım, öz yaparım butik mobilyacıyım derdim. Bizim işletmemizde çıkan paletleri ancak 3-5 tane firmanın üretebileceğini tahmin ediyorum. Bunu kalite ve zamanlama olarak söylüyorum. Yani kişiye özel zamanında teslim standart ürün standardının dışına çıkmayan hep aynı kalitede hep aynı zamanda sözünü verip o üretim bandına sahip olan bir firma olduğumuzu düşünüyorum. 

Müşteri memnuniyeti konusunda 

çok iddialısınız. Referanslarınız ve teslimat 

hassasiyetinizden bahsedermisiniz?

Bahsettiğim firmalarla alakalı olan çalışmalarda en önemli şey firmanın ürününün zamanında teslim edilmesi. Yani adı üstünde fabrikasyon dediğimiz düzenekte ürün banttan çıktığında veya fabrikanın yükleme sahasına geldiğinde A paletçiden gelecek olan palet gelmemişse bir B paletçiye C paletçiye bakma sıkıntısı doğacaktır ama A paletçisinden gelen paletlerin zamanında düzgün geldiğinde sevkiyatını o fabrika çok düzgün çok standart söz verdiği günde hatta söz verdiği saatte yükleme yapabilecek kapasitededir. Bunu bizden palet alan firmalar çok iyi kullanmak zorundadır. İkincisi temiz palet kaliteli palet dediğimiz olay en büyük avantajı paletin eninden boyundan tabiri caizse toplamında bir paletin metreküpünden eksik olmaması lazım. Yani firmanın depocusu kalite kontrol yapan bölümü her gün A firmasından B firmasından C firmasından gelen paletleri kamyonun üstünden tek tek kontrol etme şansı yok. Onun için çalıştığı firmanın güvenilirliği çok önemli. Bizde bunu sağlamaya çalıştık. Onun için mesela iyi ağaç almak demek kaliteli ağaç almak demek kızılçamla çalışmak demek paletin zor olanını yapmak demek küflenmeyen kurtlanmayan ağaç demek. Benim saydığım firmalarda bunların hiç birine taviz olmaz. Yani gıdaya hizmet veren sağlık sektörüne hizmet veren bahsettiğim firmaların bazıları bu işleri yapıyorlar. Gıdaya hizmet veren SANKO Holding Süper film gibi ve hiçbir paletin üstünde yaş ağaç talaşlı ağaç kurtlu ağaç böceklenmiş ağaç istemeyecektir. 

Mesela bazı firmalarımız var ki KÖKSAN HOLDİNG’i söyleyeyim Erikli suya, Pınar süte Amerika’ya Coca Colay’a, Pepsi’ye ürün gönderiyorlar bizim yaptığımız ürünlerden biz iddia ediyoruz fırınsız SMP 15 ısıl işlem kurutma fırınını yapmayıp kurutulmuş gibi kaşeyi vurup gönderme düzenine göre Gaziantep topraklarından çok az ışıl işlemli palet tedarik ettiğini söylüyorlar ama benimle o firmaların SPM 15 yani ısıl işlemli paletlerinin benden evet gerçekten reel olan kaşenin yapıldığını yani gerçekten fırının yapılıp fizibilite raporuyla bu işin belgesin alan ısıl işlem operatörüyle gerçek paletlerin gerçek numaramızın vurulup gönderildiğini iddia ediyoruz. Biz bu güvenceyi sağlamış durumdayız.

Personel ya da kadronuzla ilgili 

okurlarımıza bilgi verir misiniz?

Şimdi biz şu an ki ekibimizde tamamı yerli personel çalıştırıyoruz. Hepsi devlet güvencesi altında. İş güvenliğimiz sigortalarımız devletin prosedürüne uygun çalışıyoruz. Biz bu işi Gaziantep’te belli yerlerde çalışan atölyelerden seçtiğimiz bir kadroyla kurduk başladık. Hepsi bu işin tam bilincinde. Hatta hatta bahsettiğim firmalara çalışmış gençler. Kalifiye eleman, düzenli bir işletme, düzenli bir mal alımı bunun hepsini bir araya getirip bizde işletmemizi iyi yönetebilirsek biz diyoruz ki biz bu işte lider paletçi olmak konumundayız ve bunu sıfır palet için konuşuyorum. Biliyorsunuz piyasada ikinci el palet üretimi de var. Birçok firmamız veya şu anda hali hazırda çalışmadığımız firmalarımız bize palet yapın size ikinci el palet verelim siz bize yerine sıfır yapın. Onu da A firmalarının paletlerinin içine katar gönderirsiniz B firmalarının paletlerinin içine katar gönderirsiniz. Hayır biz zinhar ikinci el palet almıyoruz ikinci el palet satmıyoruz. Böyle de bir iddiamız var.

Bundan sonrası için bir öngörünüz var mı? 

Ben şunu yapmak istiyorum. Bahsettiğim firmaların bizden paleti sipariş geçtiklerinde yapıp gönderme düzeneğine alışmışlar. Ben o kafalarındaki şartlanmış olguyu kaldırmak istiyorum. İşte burada çalışmış olduğum firmanın beş veya on kalem paleti mi var. Bunları işletmemin stok deposundan tomruk sahasına kadar stoğunu yapıp firma bana sipariş geçtiğinde şu paletten 300 tane şu paletten 120 tane şu paletten 50 tane dediğinde onu üretim bandına almayıp üretilmiş çalışması yapılmış, temizliği, kalite kontrolü edilmiş hazır üründen göndermek. Yani o düzene geçtikten sonra firma bize o şekilde siparişini mail geçecektir. Firma sipariş geçti hemen şu ağacı kesin yapın kötü ağaç olur arada gider yağmur yağıyor arada gider Hayır. Biz diyoruz ki biz size iyi malı üretip dediğiniz 20 kaleminizden giden en çok 5 kaleminizi daima hazır bulunduracağız. Biz bu paletlerle sizin arkanızda iyi bir tedarikçiyiz olgusunu oluşturmak istiyoruz. İnşallah başarılı olacağız.

Gaziantep dışında hangi illerle çalışıyorsunuz ve sizinle çalışmak isteyenlere son sözleriniz ne olur?

Benim tarzımda firmalar Gaziantep dışında çok değil. Bir dönem Adana’ya da mal gönderdim Maraş için çalışmalar yaptık gönderdik ama hiç ihtiyaç duymuyorum yeteri kadar siparişimiz var. Hatta bu işin mesaisi yani normal 8 saat standardın haricinde çalışsak bile siparişlerimiz var ama bu iş ağır ve tehlikeli bir iş olduğu için çok dışarıya cevap vermeye veya gece mesaide kalıpta çocuklara ekstra ürün yaptırmaya ihtiyaç duymuyoruz. Gaziantep ilimiz benim gibi 3-5-10 paletçiyi daha kaldırır ama ne yazık ki fabrikatörlerimizin çoğu ürünlerimizin belli bir kısmını Adana’dan, Mersin’den, İskenderun’dan, İstanbul’dan tedarik ediyorlar. Keşke benim kurduğum düzen gibi Gaziantep’te atölyeler daha çoğalsa. Türkiye’de 5 organizesi olan ender şehirler arasındayız. Dört Organize sanayinin giriş ve çıkışına birer tane personel koyalım ne kadar palet geldiğini görebiliriz. Ama ben şunu iddia ediyorum benim gibi atölyeler çoğalsa çevre illerden gelen satışların çoğunu fabriköterlerimize yaptırmayız hepsi Gaziantep’ten alırlar. Ama burada konu kaliteye, güvene ve düzene giriyor. Ciddi çalışan profesyonel çalışan ben hata yapmadan çalışacağım ben paleti eksik göndermeyeceğim ben paleti kalınlığından kaba bir tabirle çalmadan göndereceğim diyen firmalara iş çok. Haber: Hüseyin ALP