Gaziantep’in tarihi Elmacı Pazarı’nda gurbetçi vatandaşların gelmesi ile gıda ürünleri ve kışlık malzemelerin satışının arttığına dikkat çekilirken, esnaf piyasada yaşanan sıkıntıya rağmen işlerden memnun. Gaziantep’in kuruluk ve kışlık malzeme ambarı olan Elmacı Pazarı, ekonomik durgunluktan az da olsa etkilenmiş durumda. Yerli ve yabancı turistlerin Gaziantep’e geldiğinde mutlaka uğradığı satış merkezlerinden biri de tarihi Elmacı Pazarı.. Son yıllarda cazibesi oldukça artan Elmacı Pazarı, kentin önemli turist çeken Pazar yerlerinden biri.. Gaziantep’in en eski alış veriş merkezlerinden olan ve kente özgü gıda maddelerinin satıldığı Elmacı Pazarı esnafları gurbetçilerin gelmesiyle satışların artmasından oldukça memnun.. 

Kışlık kuruluk, salça, sucuk, bastık gibi ürünlerin büyük ilgi görürken, piyasalardaki durgunluk kışlık ürünlerin satışındaki hareketliliğin sürmesiyle az da olsa aşıldı. Elmacı Pazarı’nda kaliteden ödün vermediklerini ifade eden esnaflar, Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin Elmacı Pazarı‘ndan mutlaka alış veriş yaptıklarını dile getiriyor. 

Gaziantep’te yerli halkın yanı sıra kente gelen yerli ve yabancı turistlerin Elmacı Pazarı’ndan mutlaka alış veriş yaptığına dikkat çekiliyor. Esnaflardan Mustafa Kaya “Elmacı Pazarı’na Gaziantep halkının yanında turlarla gelenler ve yabancı turistler ilgi gösteriyor. Vatandaşlar kuruluk, peynir, bastık, muska, sucuk gibi gıda ürünlerini alıyorlar. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistler Elmacı Pazarı’na büyük ilgi gösteriyorlar. Bu yıl pekmez, sucuk gibi ürünlerde biraz fiyatlar arttı ancak yine de rağbet var. Zaten patlıcan ve biber kuruluklarını söylemeye gerek yok, çok büyük ilgi var. Yerli turistler büyük ilgi gösteriyor. 

Geçen yıla oranla baktığımızda bu yıl Ağustos ayında fiyatlarda çok az artış oldu. Yabancı turistler Elmacı Pazarı’ndan mutlaka alış veriş yapıyorlar.” Diye konuştu. Haber: Halil GÜLÜŞ