Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nizip Zeugma Hokey Kulübü’nün şampiyonluğu vesilesiyle Nizip Spor Lisesi öğrencilerine eşofman ve ayakkabı desteği verdi. EuroHockey Club Challenge III 2022 Man, Avrupa Açık Alan Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Avrupa Kulüpler Hokey Şampiyonu olan Nizip Zeugma Hokey Kulübü oyuncularıyla beraber 326 öğrenciye yapılan malzeme desteği Nizip Spor Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleşti. 32 branşta faaliyet yürüten ve 2021-2022 yılında 732 madalya kazanan Nizip Spor Lisesi’nin öğrencileri aldığı ödüller için tebrik eden protokol, sonrasında öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

ŞAHİN: SİZ GENÇLERE DAİR HAYALLERİMİZ, GELECEK VİZYONUMUZ VAR

Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada Nizip’in yakaladığı başarıyla Gaziantep’e hokeyi öğrettiğini söyledi. Nizip’in Gazi şehrin olduğu gibi ülke için çok değerli bir ilçe olduğunu anlatan Başkan Şahin, şunları kaydetti: “Spor deyip geçmeyeceğiz. Siz gençlere dair hayallerimiz, gelecek vizyonumuz var. Sizler bizim bilgi tohumlarımızsınız. Dünya artık bilgi ekonomisi diyor. Bizim bilgi ekonomimizi yönetmesi için henüz çocukken gençlerimizi geleceğe hazırlamaya başlamamız gerekiyor. Bunu her noktada ihtiyaçlarını karşılayarak yapacağız. Bir anne gözü ve başkan gözüyle bakıyorum. Siz gençleri ne kadar geleceğe hazırlayabilirsek, iyi yetiştirebilirsek, güzel insan olmanızı başarabilirsek bu hedefimizi gerçekleştirmiş olacağız.” 

BEDENSEL GELİŞİM ÖNEMLİ

Konuşmasında eğitim yatırımları ve kitaba ulaşma konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlara değinen Şahin sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu destekleri verirken spor için de çalıştık. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bedensel gelişim önemli. Artık bilim dünyası 7 yaş çok geç diyor. Siz gençleri sporda da hazırlamamız gerekiyor. Hangi spor dalında gençlerin yeteneği varsa oraya yönlendirmek gerekiyor. Yetenek taramalarında başarı yakalayacağı alanda ilerlemesi için tesisleri emrinize sunuyoruz. Nizip, Gaziantep’e hokeyi öğretti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, ‘ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim.’ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da diyor ki, ‘Spor ne kaybetme üzüntüsü, ne kazanma sevincidir. Spor özgüvendir, cesarettir.’

BİZ GENÇLERE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE FIRSAT SUNMAYI SÜRDÜRÜYORUZ

Gençlere güvendiğini ifade eden Şahin, “Biz gençlere elimizden geldiğince fırsat sunmayı sürdürüyoruz. Eğitim, spor, bilim, Genç Dostu Şehir Gaziantep için beraber çalışacağız. Her şey gençlerimiz için. Siz gençlerimizde bu inanç, akıl olduğu sürece al yıldızlı bayrağımızı her zaman göklerde dalgalandıracağız. Fatma Şahin olarak sürekli gençlerin emrindeyim” diye konuştu. 

SARI: BUGÜN BURADAKİ GENÇ KARDEŞLERİMİZİN TAMAMI BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI

İnsanların içinde spora olan ilgi ve alakasının ufak bir dokunuşla harekete geçirildiğinde büyük bir başarı yakalandığını ifade eden Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ise, “Özellikle kız öğrencilerimiz büyük bir başarı yakaladı. Kick boksta Dünya 1’incisi, 2’ncisi ve 3’üncüsü yavrularımız var. Bilek güreşinde dünya 3’üncüsü olmuş bir kızımız var. Kick boksta yine Avrupa Şampiyonu olmuş bir kızımız var. Bugün buradaki genç kardeşlerimizin tamamı büyük başarılara imza attı. Bizler de gururlandık, göğsümüz kabardı. Dolayısıyla en büyük övgüyü, en büyük kucaklamayı sizler hak ediyorsunuz” dedi.