ŞAHİN: “23 NİSAN ATATÜRK’ÜN VE MİLLETİMİZİN ÇOCUKLARIMIZA OLAN İNANCININ BİR SEMBOLÜDÜR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Şahin mesajında, Türk tarihinde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesinin, büyük önderin geleceğin teminatı çocuklara olan inancının bir sembolü olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğini, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacağını ifade eden Şahin, mesajında şu ifadeleri kullandı: “23 Nisan 1920 tarihi 102 yıl önce, vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ şiarıyla istiklal ve istikbal mücadelesini sürdüren, geleceğine yön veren milletimiz için TBMM’nin kuruluşu, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün güvencesi olmuştur. Meclisimizin, gönüllerde yaktığı özgürlük ateşi, en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır. 23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımızı gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir. Biz çocuklarımıza güveniyoruz. Pırıl pırıl, umut dolu gözleriyle dünyaya bakan güzel çocuklar; bizler dünün çocukları olarak bugünü yaşıyor, bu cennet vatan için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de bugünün çocukları olarak yarınları yaşayıp yaşatacak, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz sizlere emanettir. Bu duygu ve düşünceyle demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünya bırakma temennisiyle, yüce Türk milletinin ve bütün çocukların ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum.” 

Milletvekili Mehmet ERDOĞAN’ ın 23 Nisan Bayramı Kutlama Mesajı

Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret Komisyonu Üyesi Mehmet ERDOĞAN, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. TBMM, milletimizin verdiği kurtuluş ve varoluş mücadelesi içinde 23 Nisan 1920’de açılmış ve milleti temsil etme yetkisini bünyesinde toplanmıştır. Milli iradenin tecelli ahı TBMM, milletimizi ortak ideallerde buluşturmuş, ülkenin içinden geçtiği olağanüstü dönemlerde, üstlendiği sorumluluğa yakışır bir şekilde yerine getirmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını, büyük reformların millet iradesi doğrultusunda hayata geçirilmesini sağlayan TBMM, dünya parlamentoları arasında itibarlı bir konuma sahiptir.102 yıldır devam eden bu durum bundan sonrada böyle devam edecektir.” Milletvekili Erdoğan,“Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır, bizler de geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, daha büyük, daha güçlü, daha zengin, daha istikrarlı bir Türkiye’de yaşamaları için milletimizden aldığımız güçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. “Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’den 23 Nisan mesajı-  

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Uzer, mesajında, Meclis’ in kuruluşunun, vatan ve bayrak sevgisinin, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin timsali, özgürlüğümüzün de güvencesi olduğunu vurguladı. “23 Nisan, milli iradeyi her türlü gücün üstünde tutan milletimiz için, milli iradenin dışında ve üstünde hiçbir gücün, hiçbir yönetimin, hiçbir vesayetin tanınmayacağının ve tam bağımsızlık yolunda ilerleyişimizin ilanıdır” diyen Milletvekili Uzer, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bu anlamlı günü Çocuk Bayramı olarak ilan etmesinin, bağımsız bir ülkenin fikri hür vicdanı hür evlatları olarak yetişen çocuklarımıza bırakılan  en önemli miraslarından olduğunun ifadesidir. Sizlere hediye edilen bu gün; özgürlük uğruna ölüm kalım mücadelesi veren bir milletin iradesini temsil edecek Birinci Büyük Millet Meclisi’ni açarak egemenliğini ilân ettiği tarihtir. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesine dayalı demokratik zemin üzerinde yükselen Cumhuriyetin temelleri aslında bugün atılmıştır. Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde dönüm noktası olan bu günü Atatürk gerçekten de büyük bir öngörü ile çocuklara armağan etmiştir. Bizler dünün çocukları olarak bugünü yaşıyor, bu cennet vatan için elimizden geleni yapıyoruz. Sizler de şimdinin çocukları olarak bugünlerden yarınlara, bu ruhu, inancı -yaşayıp yaşatacak, bu bayrağın dalgalanmasını sağlayacaksınız. Sevgiyi, barışı, hak ve adaleti kendine şiar edinmiş bu milletin mirasçıları olarak geleceğimiz siz çocuklarımıza emanettir. Bu duygu ve düşünceyle demokrasi ruhunun aydınlattığı yolda, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşanan bir dünyayı gelecek nesillere bırakma temennisiyle bütün çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle gözlerinden öpüyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖZKEÇECİ’DEN KUTLAMA MESAJI

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, 23 Nisan 1920 tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” sözleriyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Bizler, dünyaya dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını verdiğimiz bu bayramımızda coşkumuzu ve sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaşıyor; gelecek nesillerin huzur, güven ve istikrarın sağlandığı bir ortamda yaşamaları için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışan, üreten, yenilikçi, girişimci, kültürel değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirmek ve onların gayretleriyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için hayatın her alanında yaptığımız hizmetlerle canımız çocuklarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan’ı çocuklara armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.

CHP MİLLETVEKİLİ KAPLAN’DAN KUTLAMA MESAJI

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kaplan, mesajında “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, birçok sebepten bizim için çok anlamlı bir gün ve değerli bir bayramdır. 102 yıl önce bugün milletimizin iradesinin timsali olan ve bugün parçası olmaktan büyük gurur duyduğum Türkiye Büyük Millet Meclisimiz açılmış ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti güneşinin de şafağı olmuştur. Bütün dünyaya örnek olan Kurtuluş Savaşı’mızı veren Meclisimiz, dünyada Gazi unvanı taşıyan tek parlamentodur. O Meclis, Kurtuluş Savaşı’mızın en büyük cephelerinden birine sahne olan şehrimize, dünyada hiçbir şehrin sahip olmadığı Gazi unvanını vererek de onurlandırmıştır. Biz Gaziantepliler bu yüzden kendi mukaddes unvanını bizimle paylaşan Gazi Meclisimize herkesten çok şükran ve saygı ile doluyuz. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin tarihinin baştan yazıldığı bu anlamlı günü çocuklarımıza armağan etmiş, böylelikle yeni nesillerimize ne kadar çok değer verdiğini ve Cumhuriyet’imizin yarının büyük insanları olacak çocuklarımızın omuzlarında ayakta kalacağına dair inancını göstermiştir. Milletimizin iradesinin dayanağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin doğum günü olan bu değerli bayramı kutlarken, tam bağımsız güçlü Türkiye Cumhuriyeti’ni idealinin bizden sonra yaşatacak olan yavrularımızın da gözlerinden öpüyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN FADILOĞLU: “SEVİNÇ VE GURURLA KUTLUYORUZ”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında Başkan Fadıloğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve gururla kutluyoruz” ifadesine yer verdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 102. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bağımsızlık ve özgürlüğümüz uğrunda milletçe topyekûn mücadele verdiğimiz Kurtuluş Savaşı’nın başarıya ulaşmasında ve Cumhuriyet döneminde ortaya koyduğu tarihsel görev ve sorumlulukla geleceğimizi yönlendiren, milli iradenin temsil edildiği, Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevgili çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinç ve gururla kutluyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; çok büyük mücadeleler sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletimizin en değerli varlığı, umudumuz ve geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza emanet etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü de onlara bayram olarak armağan ederek yarının gençleri ve büyüklerine duyduğu sarsılmaz güveni, verdiği değeri ve sevgiyi göstermiştir. Bizler; üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizde, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları, ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize ve şehitlerimizin aziz emanetlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

CHP İL BAŞKANI UÇAR´DAN 23 NİSAN MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; ‘’Demokrasinin en güzel örneğini sergileyerek, Türkiye Büyük Millet Meclisini açan Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bugün bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz’’ ifadelerini kullandı. CHP İl Başkanı Uçar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Aydınlık geleceğimizin parçaları olacağına inandığımız çocuklarımıza daha huzurlu, kalkınmış, refahın adil ve eşit bölüşüldüğü, hukukun üstün olduğu bir ülke bırakmak hepimizin ortak değeri. Türkiye Büyük Millet Meclisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 23 Nisan 1920’de  ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek emperyalizme ve tüm dünyaya karşı bağımsızlığını ve hürriyeti haykırarak açıldı. Esareti kabul etmeyenler, tutsaklığı kesin bir dille reddedenler TBMM’nin açılmasıyla birlikte Cumhuriyet rejimine giden yolda en güçlü adımı attı. Gazi Meclisimizin kurulduğu ilk günlerde emperyalist devletlerle işbirliği yaparak milletimizin iradesine ipotek koymaya çalışanlar nasıl tarihin tozlu sayfalarına gömülmüşse bugün de milli iradenin sarsılmaz gücüne karşı türlü iftira ve oyunlara başvuranlar, provokasyonlara girişenler de şüphesiz ki tarih sahnesinde yok olacaklardır. “Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuran tüm kahramanlarımızı şükranla anıyor, aziz şehitlerimize rahmet diliyor, milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

“TÜM ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜN GÜLDÜĞÜ BİR DÜNYA DİLİYORUM” 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Kurtuluş mücadelemizin karargahı olan TBMM’nin açılışı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, kutlama mesajında şunları kaydetti: “Milli mücadelemizin zorlu koşullarında açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşımızın ana karargahı olmuş, aziz milletimizin inancı, gücü ve direncini artmış, büyük zaferle birlikte Cumhuriyete giden yolu açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek, TBMM’nin açıldığı bu özel günü çocuklara armağan etmiştir. Bu bayram, Atamızın çocuklara olan sevgisinin, verdiği önemin ve değerin bir tezahürüdür. Bu doğrultuda, şanlı ecdadımızın verdiği büyük mücadeleyi çocuklarımıza en güzel şekilde anlatmalı; vatan, bayrak ve bağımsızlık bilincini nesilden nesile aktarmalıyız. Milli ve manevi değerlerine bağlı, sorumluluklarının farkında olan, bilim, teknoloji, ekonomi, siyaset, kültür, sanat, spor gibi her alanda donanımlı gençler yetiştirmeli, çocuklarımızı daha o yaşlardayken doğru yönlendirmeliyiz. Maalesef bugün dünyanın belli bölgelerinde savaşlar ve imkansızlar sebebiyle gülüp oynaması gereken çocuklar hayatını kaybediyor. Savaşların son bulması için büyük bir mücadele veren, her daim zorda kalanın yanında olan ülkemiz, Atamızın işaret ettiği, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” anlayışıyla barışın hakim olduğu bir dünya için büyük bir çaba gösteriyor. Bu doğrultuda farklı ülkelerden çocukların ülkemizde buluşacağı bu güzel bayramda verilecek birlik ve kardeşlik mesajının karşılık bulmasını ve dünya barışına katkıda bulunmasını temenni ediyorum. Savaşların son bulduğu, tüm çocukların neşeyle gülüp oynadığı bir dünya diliyorum. Pandemi nedeniyle iki yıldır bayramlarda bir araya gelememiştik, bu sene düzenlenecek törenler ve programlar kapsamında bir arada olmanın mutluluk ve sevinciyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, milli iradenin sembolü olan TBMM’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, TBMM’nin 102. kuruluş yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”

“ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, bir ulusun aydınlık yarınlara ulaşmasında en büyük payın çocuklara verilecek değerden geçtiğine dikkat çekti. İbrahim Ay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, yarınlarımızı istikbale ulaştıracak olan çocuklarız sayesinde, geleceğe daha güvenle ve umutla bakabildiğimize ifade etti. Ay, tıpkı bizlere geçmişte öğretildiği gibi, bizlerinde çocuklarımıza, özgürlüğü, bağımsızlığı anlatıp, bilinçli nesiller yetiştirmemiz gerektiğini işaret ederek, Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi ‘Çocukları sağlıklı ve bilgili yetiştirilmeyen ulusların çürümeye ve yok olmaya mahkum kalacağını vurguladı. İbrahim Ay, mesajında, 23 Nisan 1920’nin “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” parolasıyla, bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz gün olduğunu da hatırlatarak “Bu tarihi günü çocuklarımıza armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kuruluşu’nun 102.Yılını tebrik ediyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI GÜLSÜN İSTİYORUZ

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımladıkları mesajda 23 Nisan’ın Türk milleti için çok önemli anlamlar barındırdığını belirten GTO Başkanları, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılarak millet iradesi egemen kılınmış, geleceğini tayin etme hakkı Türk milletine emanet edilmiştir. TBMM’nin kuruluşu yeni Türk devletinin millî egemenliğe dayalı olduğunun bütün dünyaya resmen ilanı olmuştur. O gün olduğu gibi bugün de Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin, demokrasimizin ve geleceğimizin teminatıdır. 102 yıldır olduğu gibi ilelebet te böyle olacaktır.” dedi. ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle kurulan Birinci Meclis’te gerçekleştirilen reformlar ve alınan hayati kararların Türk milletinin kaderini değiştirdiğini belirten Başkanlar, “Milli Mücadele’nin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz ki TBMM’nin kuruluşudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve destansı mücadelelerle Türk milletinin zaferiyle sonuçlanan Milli Mücadele sürecinin ruhu, birlik ve beraberlik anlayışı, topyekûn karşı duruş bu Mecliste filizlenmiştir.” ifadelerini kullandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarının mutluluğuna, yüzlerinin gülümsemesine adayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve rahmetle andıklarını söyleyen GTO Başkanları şöyle devam etti: “Türk milleti olarak öylesine şanslı bir milletiz ki tüm dünya çocuklarının mutluğunu, gülümsemesini düşünen; ‘Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.’ diyen bir lidere, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e sahibiz. Başkomutanımızın tüm dünya çocuklarına verdiği değerin en net göstergesi de dünyada başka örneği olmayan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır… Maalesef son olarak Ukrayna Savaşı’nda da gördüğümüz gibi dünyadaki anlamsız mücadelenin, en büyük kaybedeni, en derin yara alanı masum çocuklarımızdır. Dünyadaki tek bir çocuğun mutsuz oluşu, ağlayışı, gülmeyişi huzursuz olmak için fazlasıyla yeterlidir. Yüce Türk milletinin arzusu bellidir. Biz, tüm dünya çocukları gülsün istiyoruz. Tüm dünya çocukları sadece oyun oynamayı, kahkahalarla dolaşmayı, okulunda verilen ödevi bitirme telaşını düşünsün istiyoruz.”

OSB BAŞKANI ŞİMŞEK “23 NİSAN 1920 TARİMİZİN DÖNÜM NOKTASIDIR”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920’nin milletimizin tarihinin en önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Şanlı tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından birisi olan Kurtuluş Savaşımızın başlatılması ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı Cumhuriyete giden yoldaki en önemli adımdır. TBMM’nin öneminden dolayı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı geleceğimizin teminatı olan çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Millet iradesinin ve egemenliğinin sembolü olan, TBMM’nin açılışının yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz” dedi. Başkan Şimşek, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklara duyduğu güvenin göstergesidir. Yarının Türkiye’sini yönetecek olan çocuklarımızın Atatürk’ün kendilerine duyduğu güveni boşa çıkarmayarak, ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden ve en güçlü demokrasilerinden birisi haline getireceklerine olan inancımız tamdır. Vatanı ve hürriyeti için ölümü seve seve göze alan kahraman bir milletin çocukları olan sizlerin çaba ve gayretiyle yarınlarımız daha aydınlık, insanlarımız daha mutlu olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin kuruluşunun yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

GTB BAŞKANLARINDAN KUTLAMA MESAJI 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşunun 102’nci yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. GTB Başkanları yayımladıkları mesajda, Millî egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin temelini oluşturan TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. 102 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin üstün gayretleri ile kurulan TBMM’nin milli egemenliğin yegâne sembolü olduğunu belirten GTB Başkanları kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Milli egemenliğin kayıtsız, şartsız millet iradesine bırakıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, genç Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin temellerinin atıldığı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı bu tarih Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1929’da geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. Dünya genelinde çocuklara adanmış tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda içinde barındırdığı sevgi, dostluk ve kardeşlik gibi evrensel mesajlarla dünya barışının çocuklar için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekmektedir. Savaşların ve yıkımların yaşandığı günümüz dünyasında tüm bu olumsuzlukların ortasında kalan çocukların yaşadığı sorunlar göz önüne alındığında, tüm dünyayı çocukların kardeşliği çevresinde barışa davet eden bu bayramın anlamı ve büyüklüğü çok daha iyi idrak edilmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza hediye ettiği bu bayramla ayrıca onlara duyduğu güven, inanç ve sevgisini de açıkça ortaya koymuştur. Bu bağlamda kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak bizlere düşen en büyük görev Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşıyacak, daha müreffeh yarınlarımızı inşa edecek çocuklarımızı ilim ışığında, vatanına, milletine bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetiştirmektir. Geçtiğimiz yıllarda pandemi tedbirleri dolayısıyla evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yine gerekli tedbirler elden bırakılmadan yurdumuzun dört bir köşesinde ilk günkü ruh ve heyecanla kutlayacağız. Küresel sağlık sorunlarının tamamen sona erdiği nice bayramlarımızı hep birlikte kutlama temennilerimizle, şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalandıracak olan sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve TBMM’nin 102. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.”

GAGİAD BAŞKANI KOÇER’DEN 23 NİSAN MESAJI

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Koçer yayınladığı mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; Türk Milleti’nin, cumhuriyete giden yolda, bağımsızlık ve hürriyetleri uğruna, direniş göstererek üstün başarı elde etmesi sonucu; 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ve Türkiye’nin ilk milli, dünyanınsa tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 102. yılı, tüm çocuklarımıza kutlu olsun. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur. Böylesine önemli bir bayramın çocuklarımıza armağan edilişi; daha güzel bir dünyanın ancak çocukların hayalleri ile inşa edilebileceğine duyulan inanç açısından oldukça anlamlıdır. Ülkemizin huzuru, refahı ve gelişmesi için yarınlara hazırlanan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en önemli gayemizdir. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi;  “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” veciziyle çocuklarımızın gelecek için ne kadar önemli olduğunu dile getirmiştir. Bizlerinde tüm çabası, çocuklarımıza gurur duyacakları bir Türkiye bırakmaktır. Bu konuda her birimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Çocuklarımız tertemiz hayalleri ile pırıl pırıl fikirleri ile toplumların geleceğidir. Ve bizler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla gurur duyuyor, onlara her zaman güveniyoruz. Çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir. Bu kapsamda, çocuklarımızın kendilerini keşfetme süreçlerinde onlara destek olmaya, onların yeteneklerini ortaya çıkarmalarında, kendilerine ifade edebilmelerinde onlara destek ve rol model olmalıyız” dedi. Koçer; “Geleceğimiz olan çocuklarımızın, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumun her alanında ki gelişmelere öncülük yapacak, kalpleri vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı bireyler olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir. Bu önemli günde bir yandan bayram coşkusunu hep birlikte yaşarken bir yandan da çocuklarımıza, kendilerine emanet edilen değerleri layıkıyla anlatmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizde emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını sevgi ve heyecanla kutluyorum. Tüm dünya çocukları için huzurlu ve sağlıklı bir gelecek temenni ediyorum ” ifadelerine yer verdi.

NTO Başkanlarından 23 Nisan Mesajı

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 102. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 23 Nisan 1920’te TBMM’nin kurulmasıyla ülkemizin istikbalinin yeşerdiğini belirten NTO Başkanları Bekir Karabacak ve Mehmet Özyurt, “Yüce Meclisimiz, milletimizin en büyük umut kaynağı olarak yarınlarımızı güçlendirmeye devam edecektir.” dedi. Meclisimizin açılması ile halk iradesinin her şeyin üstünde olduğunu tüm dünyaya kanıtlandığını ifade eden NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt mesajlarında şu ifadelere yer verdiler: “Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan ederek çocuklarımızın ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur. Ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan çocuklarımızı, vatanını ve milletini seven, kararlı, kendine güvenen, milli ve manevi değerlerine bağlı ve erdemli bir birey olarak yetiştirmek en temel hedefimizdir.  İnanıyoruz ki, yarınlarımızı temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Bizlerde Nizip Ticaret Odası olarak iş dünyamıza yaptığımız çalışmaların yanı sıra yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimine büyük önem gösteriyor ve milli eğitim camiasının projelerine destek oluyoruz olmaya da devam edeceğiz. Bizler bu vesile ile çocuklarımızın ve dünya çocuklarının; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu, çok daha neşeli bir dünyada yaşamaları temennisiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için can veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

İMO Şube Başkanı Güçyetmez’den 23 Nisan Kutlama Mesajı

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, yayımladığı mesajla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Başkan Güçyetmez mesajında, “Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıldönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Birinci Dünya Savaşı sonrası milletimizin işgal kuvvetlerine karşı topyekun verdiği mücadelenin ardından kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile millet iradesi hakim kılınmış ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atılmıştır” dedi. TBMM’nin Kurtuluş Savaşında üstlendiği rol ile özgürlük ve bağımsızlığın merkezi haline geldiğini ifade eden Başkan Güçyetmez, açıklamasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihimizdeki bu önemli günü daha aydınlık Türkiye’yi inşa edecek olan çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Bu karar Atatürk’ün, ‘Bütün ümidim’ dediği ve Cumhuriyet’i emanet ettiği çocuklara ve gençlere ne kadar güvendiğinin göstergesidir. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bu emanete sonuna kadar sahip çıkarak, muasır medeniyetler seviyesine yükseltmek için tüm güçleriyle çalışacağına, karşısına çıkacak her türlü zorluğu yenerek hedefe ulaşacağına olan inancımız tamdır. Çocuklarımızın her alanda iyi eğitim almalarını ve özellikle de Cumhuriyetimizin hangi şartlarda kurulduğunu, hangi bedeller ödendiğini, Atatürk ilke ve inkılaplarını çok iyi öğrenmelerini istiyoruz. Bilim ve fennin ışığından ayrılmadan, çocuklarımızın çağın gereklerine göre yetişmesini sağlamak Cumhuriyetimizin geleceği açısından çok büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”