TLC Grup Lojistik Başkanı Ali Tüylüce, Dünyanın 240 ülkesine havayolu, karayolu, denizyolu ile evrak, küçük paket, parsiyel ve tam yükleme yaparak hizmet verdiklerini söyledi. TLC Grup Lojistik Başkanı Ali Tüylüce, “ TLC Lojistik ve NT Gümrüklemenin deneyimli, profesyonel ekibi ile müşterilerimizi para ve zaman kaybından kurtarıyoruz. Taşıma, lojistik ve gümrükleme hizmetlerimiz ile müşterilerimize toplu bir hizmet sunabiliyoruz” dedi.   

“ LOJİSTİK VE GÜMRÜKLEME İLE MÜŞTERİLERİMİZE TOPLU HİZMET SUNUYORUZ” 

TLC Grup Lojistik Başkanı Ali Tüylüce veNT Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Türkkan, “ Müşterinin taşıtacağı yükünü ilk alımından son teslim noktasına kadar takibini yapıp oluşabilecek aksaklıkları önlüyoruz.  Ayrıca gümrük ile alakalı bir sorun olduğunda ise firmamızın kardeş kuruluşu olan NT Gümrüklemenin deneyimli ve profesyonel ekibi ile müdahale ederek müşterilerimizi para ve zaman kaybından kurtarıyoruz. Taşıma, lojistik ve gümrükleme hizmetlerimiz ile müşterilerimize toplu bir hizmet sunabiliyoruz” diyerek Metropol’ün  sorularını yanıtladı:  

Firmanızın kuruluşundan bu zamana kadar süreçten söz eder misiniz?

Firmamız daha yeni ama ekibimiz yıllardır sektöründe uzmanlaşmış tanınan ve bilinen kişiler. Sektörün mutfağından gelmiş insanlar. Bu firmamızın kısa sürede hızlı bir ivmeyle sektöründe güçlü çözüm ortakları ve uygun fiyat politikasıyla tercih edilen bir kurum haline gelmiştir.

Hangi Ülkelere lojistik hizmeti veriyorsunuz? 

Dünyanın 240 ülkesine havayolu, karayolu, denizyolu ile evrak, küçük paket, parsiyel ve tam yükleme yaparak hizmet veriyoruz. 

Dünya ve Türkiye genelinde lojistik sektörünün gelişimi nasıl?

Ülkemizde lojistik sektörü son yıllarda gelişme gösteren genç bir sektördür. Türkiye konum olarak Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Avrupa arasında bir aktarma merkezi oluşturmasından kaynaklanan avantajlı konumu ile birçok otorite tarafından lojistik üssü olma iddiası veya ideali ile tanımlanmaktadır. Lojistik firmaları arasındaki rekabet sadece yurt içinde değil yurt dışındaki firmalar ile de olmaktadır. Ekonomik koşulların değişkenliği ya da belirsizliği ile karakterize edilen dönemler ve özellikle krizler, sektördeki firmaları farklı yönlerden etkilemiştir. Sektörün geleceğine ilişkin öngörüler arasında Lojistik hizmet sağlayıcılarının da önümüzdeki dönemleri tanıtım ve halkla ilişkiler faaliyetleri ile geçirecekleri, dış kaynak kullanımının süreceği, yabancı sermaye girişleri, sektörden çekilmeler vb. önemli gelişmelerin yaşanabileceği beklentisi bulunmaktadır. Lojistik kavramı ülkemiz için çok yenidir. Önce ihracat ve ithalat ile sonra da büyük ölçekli perakendecilik (süpermarket ve hipermarketler) ve elektronik ticaretle birlikte iyice öne çıkmıştır. ‘Dünya üzerindeki gelişmiş ülkelerin tamamının entegre  olduğu günden güne gelişen lojistik sektörü, Türkiye’de de 1980’lerle 1990’lı yıllar arasında kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılık alanlarındaki yatırımlarla alt yapısını oluşmuştur, 1990’lı yıllarda da atılıma geçmiştir. Dünyadaki benzer uygulamalara paralel biçimde hizmetlerini çeşitlendiren ve uzmanlaştıran Türkiye’de yerleşik lojistik sektörü, 2000 yılının başına gelindiğinde, emekleme devresini geride bırakarak, yerli ve uluslararası şirketlerde iş birliğine giden, yurtdışı bürolar açan hizmetlerinin kalitesini sürekli artıran, dinamik bir sektör haline gelmiştir. Bu bağlamda da lojistikle ilgili çeşitli politika, strateji ve uygulamalar geliştirilmeye başlanmıştır; rekabette hızdan yararlanmayı esas alan “turbo marketing” veya özellikle lojistik faaliyetlerde etkinliği artırmak için dış kaynak kullanımı ya da taşeronluk olguları gibi durumlar gündemdedir. Birçok şirket, lojistik servislerini kendi bünyelerinde kurmuştur ve daha çok depolama dağıtım tarafında aktiftir. Enformasyon altyapısı yeterli değildir. Lojistik servisler için giderek büyüyen bir talep olmasına karşın, lojistik servis veren şirketler gerek finansal gerekse operasyonel olarak henüz gelişme çağında olduklarından oluşan talebe karşılık verememektedir.

Müşteriler TLC Grup Lojistik’i neden seçmeli? Sizi rakiplerinizden ayıran özellikler neler? 

Müşterilerimizin bizi tercih etmesindeki en önemli etkenler; Yenilikçi Anlayışımız. Güvenilirlik. Kişiye özel çözümler. Rekabetçi fiyatlar. Teknolojik alt yapımız. Uzman kadromuz. 7/24 bilgi paylaşımıdır. Müşterinin taşıtacağı yükünü ilk alımından son teslim noktasına kadar takibini yapıp oluşabilecek aksaklıkları önlüyoruz.  Ayrıca gümrük ile alakalı bir sorun olduğunda ise firmamızın kardeş kuruluşu olan NT Gümrüklemenin deneyimli ve profesyonel ekibi ile müdahale ederek müşterilerimizi para ve zaman kaybından kurtarıyoruz. Taşıma, lojistik ve gümrükleme hizmetlerimiz ile müşterilerimize toplu bir hizmet sunabiliyoruz.  

TLC Lojistik firmanız haricinde Gümrük Müşavirliği ile firmalara entegre hizmet sunuyorsunuz. NT Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Türkkan Bey bize verdikleri hizmet ile ilgili bilgi verebilirler mi? 

Hizmet anlayışı ve tecrübesi ile sektörde kendini kanıtlamış olan firmamız, profesyonel ve dinamik ekibi ile ülkemizin önde gelen sanayi ve ticaret kuruluşlarına müşavirlik hizmeti vermektedir. Müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesini en üst düzeye çıkarmak için çalışan takipçi ve nitelikli kadrosu ile sektöre çağdaş ve etkin bir soluk getirmekte, etik değerlere bağlı bir hizmet sunmaktadır. Müşterilerimize karşılıklı güvene dayalı bir işbirliği ortamı içerisinde çağdaş, hızlı ve etkin hizmet vermekteyiz. Hizmet verdiğimiz firmaları aylık periyodlarda ziyaret eden Gümrük Müşavirlerimiz, firmaların Gümrük Mevzuatına ilişkin sorunlarına çözüm getirmekte ve müşterilerimize ücretsiz Gümrük Danışmanlığı Hizmeti vermektedirler. Gümrük Müsteşarlığı ile firmamız arasında geri dönüşüm program aracılığı bilgisayar bağlantısı bulunduğundan, beyannameler firmamızda bilgisayarda doldurulmakta ve EDİ programı ile anında tescil edilmektedir.

TLC Grup Lojistik ve NT Gümrük Müşavirliği olarak 2021 yılını nasıl geçirdiniz 2022’den beklentiniz nedir? 

Bu yıl içerisinde 10.000 ton üzerinde hava, kara ve denizyolu ile yük taşıması yapmış bir firma olduk. Bu başarıya sahip olmamızda büyük bir yer tutan ve bizi tercih eden müşterilerimize teşekkür ederim. 2022 yılında ise tüm ekonomik krizlere ve pandemiye rağmen ülke ekonomisine büyük katkıda bulunan ve her türlü zorluğa rağmen üretip satan ihracatçılarımız ile daha büyük hedeflere ulaşacağımıza inanıyorum.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı? 

Firmamız bu sene sonunda tüm alt yapı hazırlıklarını tamamladığı ve 2021 yılsonuna doğru faaliyete geçecek yepyeni bir hizmet başlatacaktır. VIP Express Cargo; Bu hizmet; ihracatçılarımızın ihracat evraklarının güvenli bir biçimde kaybolmadan aynı günde limanlara gitmesi ve limanlardan gelmesi için oluşturulmuş bir hizmet. İhracat evrakları içerisinde en büyük risk taşıyan evraklar gemi konşimentoları olduğunu tüm ihracatla ilgilenen ihracatçılarımız bilmektedir. Bu evrak kaybolduğunda armatörden bu konşimentonun yenisini almak için taşıtılan malın bedelinin 3 katı kadar bir tutar 2 yıl boyunca banka teminat mektubu olarak yatmaktadır. Varması gereken ülkeye ise geç gittiğinde konteynerlerinin karşı limanda beklemesine ve bu yüzden de yüklü demuraj bedelleri ödemek zorunda kalabilmektedirler. Vip Express Cargo hizmetimiz; bu ihtimalleri tamamen ortadan kaldırmak için Gaziantep, Adana ve Mersin’e kapıdan kapıya aynı günde garantili ve üst düzey güvenlikli bir teslimat sistemidir. Müşterilerimiz vermiş olduğu değerli evraklarını kendilerinden özel kuryelerimiz tarafından teslim alınıp özel güvenlikli araçlarımız ile taşınıp karşı taraftaki alıcıya teslim olana kadar geldigidiyo.com web sitemizdeki kendilerine ait kullanıcı hesabından online harita üzerinde takip etme olanağı sunuyor. İlerleyen süreçte bu hizmet ağımızı başta İstanbul olmak üzere sanayisi gelişmiş illerimizden olan Kahramanmaraş, Konya, Kayseri ve Malatya olarak geliştirmeyi planlıyoruz. Umarım VIP Express Cargo hizmetimiz bu konuda sorun yaşayan ihracatçılarımıza kolaylık getirir.