Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu, babası tarafından dövülen Cihan bebeği ziyaret etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu’ndan 10 milletvekili ve diğer görevliler, babası Yunus Göç tarafından dövülen Cihan bebeği ziyaret etti. Akşam saatlerinde annesi ile birlikte kalan Cihan bebeği ziyaret eden üyeler, bebeğin sağlık durumu hakkında annesinden bilgi aldı. Ziyaret sonrası açıklama yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer, komisyon olarak heyetle birlikte Cihan Göç bebeği ziyarete geldiklerini, çocuk hakları ile ilgili çalışmaları ise yerinde incelemelerle TBMM ve milletvekilleri olarak denetimleri yerine getirdiklerini ifade etti.

‘ŞİDDET MESELESİ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ, KANAYAN BİR YARAMIZ’

Amaçlarının her türlü şiddetin takipçisi olduklarını göstermek olduğunu vurgulayan Sezer şöyle dedi: “Yavrumuz için ilk günden devletimiz, valimiz, kaymakam, il müdürlerimiz ve bütün kurumlar gereken işlemleri hiç eksiksiz fazlasıyla yerine getirdi. Bebeğin sağlığı yerinde, anne koruma altına alınmış. Hayat yaşam standartları ve korumayla ilgili bir tehlikeye karşı da gerekli bütün tedbirlerin alındığını yerinde arkadaşlarımızla inceledik ve tespit ettik. Bu anlamda hem Gaziantep Valimize hem Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kaymakamlarımıza ve il müdürlülerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bize bir iş kalmamış ama tabii bu süreç devam ediyor. Şiddet meselesi gerçekten çok önemli, kanayan bir yaramız, insanlık suçu. Hele masum bir bebeğe uygulandığı zaman hepimizin ciğeri yanıyor. Gerçekten çok çok üzülüyoruz, bunların bir daha yaşanmaması için gereken çalışmalarımızı hızla ve önemle ciddiyetle devam ettireceğiz. Burada oluşumuzun asıl sebebi diğer bu düşüncede olan bu niyette olanlara da biraz gözdağı olsun, diğer bu düşüncede olan bu niyette olanlara biraz bir gözdağı olsun. Bu şiddetin her türlüsüne karşı olarak takipçisiyiz. Kime neden niçin nerede nasıl olduğuna bakılmaksızın fakatsız izin vermeyeceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Fabrika işçisi Yunus Göç, 29 Kasım günü Kahvelipınar Mahallesi’ndeki evinde, 2 aylık bebeğini darbetti. Olaya ilişkin çekilen cep telefonu kamerası görüntüleri, sosyal medyada büyük tepki topladı. Beyin kanaması geçiren ve yoğun bakımda tedavi gördükten sonra devlet korumasına alınan Cihan bebek, daha sonra anne Semra Göç’e teslim edildi. Olayın ardından gözaltına alınan baba Yunus Göç tutuklanırken, hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonu üyeleri, Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Komisyon Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, çocuğun üstün yararı ve geleceği için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Heyet, babasının ağladığı için darbettiği, beyin kanaması geçiren Cihan bebeği de ziyaret etti. TBMM İnsan Hakları İnceleme ve Çocuk Hakları Alt Komisyonu’ndan 10 milletvekili ve diğer görevliler, babası Yunus Göç tarafından 29 Kasım günü ağladığı için babası tarafından darbedilen 2 aylık Cihan bebeği ziyaret etmek ve incelemelerde bulunmak üzere dün Gaziantep’e geldi. Heyet, alıdığı darbelerle beyin kanaması geçiren ve tedavisinin ardından annesi Semra Göç’e teslim edilen Cihan bebeği, ziyaret edip sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Heyet, kentteki çocuk haklarıyla ilgili çalışmaları yerinde incelemek ve çeşitli toplantılar gerçekleştirmek için Gaziantep Valisi Davut Gül’ü ziyaret etti. Gaziantep Valiliğindeki toplantı sonrası açıklama yapan Komisyon Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, komisyonun öncelikli çalışma alanının çocuk işçiliğiyle mücadele olarak başladığını ve şu anda şiddetin birinci madde olduğunu söyledi. Katırcıoğlu, şöyle konuştu: ”Gazi şehrimizi üzücü bir olay üzerine ziyaret ediyoruz. Cihan Göç bebeğimiz için bizi üzen ve gözlerimizi yaşartan bir olay nedeniyle buradayız. Dün itibarıyla meclisimizde incelemelerimizi yaptık. Cihan Göç bebeğimize gittik. Annesi ve ailesiyle görüştük. Yaşanılan süreçleri çocuk hakları alt komisyonu olarak inceledik. Yapılan incelemeler noktasında devlet millet birlikteliğinin ve uyumunun ne kadar önemli olduğunu, ortak paydanın hizmet, şehir, ülke olduğunun çok güzel bir örneğine şahit olduk. Şiddetle mücadele noktasında kimden, kime, nerede ve ne şekilde olduğuna bakılmaksızın şiddete karşı bu şehirde güzel bir duruş sergileniyor. Örnek bir duruş ve süreç takip edilmiş. Komisyonumuz öncelikli çalışma çocuk işçiliğiyle mücadele olarak başladı. Şiddet birinci maddemiz oldu. Bir insanlık suçu ve bir vahşet haliyle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bugün Gaziantep’te ve diğer illerde de görüyoruz. Çocuğumuzun üstün yararı için ve çocuğumuzun, ülkemizin geleceği için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz. Devlet, millet, gönül birliğinin bütün Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. İncelemelerimiz devam edecek.” DHA