VALİ GÜL’DEN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum. Bir süreç sonunda elde edilen bilginin habere dönüştürülmesi ve kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş̧ tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır. Medya iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişme, görsel ve yazılı basının yanı sıra internet haberciliğini ve sosyal medyanın etkinlik alanını neredeyse toplumun tüm kesimlerine ulaşacak şekilde kuşatmış; bu nedenle doğru ve tarafsız habercilik anlayışına her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulur hale gelmiştir. İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar. Bu vesileyle, İlimizde halkımızın gözü kulağı olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile görev yapan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, bir kez daha 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

ŞAHİN: GAZETECİLİK, MESAİSİ ÖMÜR BOYU SÜREN BİR MESLEK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında gazeteciliğin bir tanıklık mecrası olduğunu ifade ederek, gazetecilerin yaptığı haberlerin ulaştığı her coğrafyada yankı ve karşılık bulduğunu belirterek, “Gazetecilik mesleği, mesaisi ömür boyu süren, telaş ve fedakarlığı günün her anına yayılan çok önemli bir meslek. Toplumun her kesiminden insanla her an beraber hareket eden, daha çok okuyan, daha dikkatle dinleyen, daha farkında bakan her gazetecimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü çok önemsiyorum. Haber işi tıpkı bir cephe işi gibi; bilgili, tecrübeli, detaycı, inançlı, dürüst, işine sadık olmayı gerektiriyor. Bu yüzden aynı zamanda bir tanıklık mecrası. Sizler ki iyinin, kötünün, yanlışın olduğu kadar güzelin, doğrunun ve emeğin de tanığısınız. Gazetecilerimiz toplumların şahidi. Gazeteci ki, haberinin ulaştığı her coğrafyada sesini duyuran, etkilerini sürdüren, karşılığını bulan özel bir mesleğin mensubu.” dedi. Kutlama mesajında ayrıca gazetecilere dair dilek, temenni ve dualarda da bulunan Başkan Şahin günün aynı zamanda mesleki bir farkındalık günü olduğunu ifade ederek şunları belirtti: “Tüm bu sorumlulukların ışığında bugüne kadar işini hakkaniyetle yapmış tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, mesaisinden, emeğinden, sıhhatinden ve hatta hayatından olma pahasına çalışan gazetecilerimizin verdiği emekler için kendilerine minnettarım. Bu uğurda hayatını kaybedenlere, Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Sıhhatini kaybedenlere, acil şifalar diliyorum. Şu anda, her şartta mesaisini sürdürenlere de hayırlı bir çalışma hayatı diliyorum. Kamuoyunun gözü, kulağı olan; doğru haberle vicdanların sesi olan, mesuliyet bilincini taşıyan tüm gazetecilerimizin varlığı bizlere her daim güç vermektedir. Doğrularımızı duyuran, hatalarımızda uyaran, farkına vardırtan bu kadim mesleğin tüm temsilcilerine teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün tüm camia adına dileklerin gerçekleştiği, farkındalığın arttığı bir gün olmasını tekraren diliyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUN’UN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ” MESAJI:

Tüm dünyada güçlü bir demokrasi için hayati bir fonksiyon icra eden basın, bireylerin gerçek, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmasına aracılık etmekte, sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasına katkı sağlamaktadır. Basın sektöründe emek harcayan, hakikatin savunuculuğunu ve temsilciliğini yaparak demokrasiyi güçlendiren gazeteciler de bu yönüyle önemli bir görev üstlenmektedir. Medya mensupları, ülkemizde de bireylerin ve toplumun Anayasa ile güvence altına alınan haber alma hürriyetinin ve hakkının stratejik bir ayağını teşkil etmektedir.  Topluma sağlıklı, eksiksiz ve gerçekliği teyit edilmiş bilgiler sunmaya özen gösteren ve sadece hakikatin peşinde koşan gazeteciler, mesleğin saygınlığını da korumakta ve yükseltmektedir.  Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 20 yılda demokrasiden teknolojik altyapıya kadar her alanda kat edilen mesafeden basın dünyamızın da istifade ediyor olmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz.Çoğulculuğun, çeşitliliğin ve özgürlüğün hâkim olduğu bu medya ortamında, basın ve ifade hürriyeti çerçevesinin korunması, daha önce olduğu gibi bundan sonra da önceliğimiz olmaya devam edecektir. Bu çerçeve, elbette tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de terör propagandası, toplumsal ifsat ve nefret girişimleri ile kişilik haklarının ihlalini kapsamamaktadır. Yalanı ve dezenformasyonu gerçeğin ve doğrunun yerine koyma çabalarının yoğunlaştığı bu dönemin tehditlerine en fazla maruz kalan ülkelerin başında geliyoruz. Ayrıca tüm dünyayı etkileyen bölgesel krizlerin yaşandığı bir coğrafyada bulunuyoruz. Bu tehditler ve krizler ile mücadele etme, hakikatleri ülke ve dünya kamuoyuna gösterme noktasında gazetecilere de çok kritik görevler düşüyor. Diğer taraftan dijitalleşme gazete, televizyon ve radyonun yanı sıra internet ve sosyal medya tarafında da habercilik için yeni imkanlar sunmaktadır. Bu imkân ve yenilikleri mesleki birikim ve yetkinlikle birleştiren basın mensuplarımızın ortaya koydukları başarılı çalışmalarla iftihar ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak mesleki ilkelerden ve demokratik değerlerden ödün vermeyen, görevlerini hassasiyet ve saygınlıkla icra eden, böylece medyaya güveni ve sektörün kalitesini de artıran basın mensuplarının destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Her hal ve şartta olduğu gibi, yaşadığımız küresel salgın döneminde de gece gündüz büyük bir özveri ve gayretle toplumun haber alma hakkını temin eden muhabirinden kameramanına, foto muhabirinden editörüne, spikerinden yayın yönetmenine, medya sektöründe emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tüm basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, görevi başında hayatını kaybeden basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

TAŞDOĞAN’DAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Gaziantep Milletvekili Doç.Dr. Ali Muhittin Taşdoğan,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile mesaj yayımladı. 

Gazetecilerin, kamuoyu adına kutsal bir görev üstlendiklerini belirten MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, görevlerini icra ederken çok zor şartlarda bile fedakarca çalıştıklarını söyledi. Yaz, kış, yağmur ve çamur demeden kamuoyuna hizmet etmek adına emek veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan MHP’li Taşdoğan mesajında ise şu ifadelere yer verdi: “Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığı olduğu hepimizin malumudur. Vatandaşlarımız adına gözlemleyip yaşananları kamuoyuna taşıyan, bunu yaparken de bazen ailesinden bile fedakârlıkta bulunarak kutsal bir görevi yerine getiren toplumun sesi olan Basın mensuplarımız, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için yeri geldiğinde canlarını ortaya koyarak görev yapmaktadırlar. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın çalışanlarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.” 

BAŞKAN AY: YEREL BASINA YENİ GELİR KAYNAKLARI BULUNMALI

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir  mesaj yayımladı.   Başkan Ay, mesajında basının yaşadı sorunlara dikkat çekti. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin ikinci yılını doldurduğunu ifade eden Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Pandeminin en fazla etkilediği sektörlerden birisi de basındır. Pandemi süreci ile birlikte gazetecilerin çalışma koşulları zorlaşmış, ekonomik gelirleri azalmış, dolayısıyla sorunlar katlanmıştır. Bu zor koşullar altında bile gazeteciler toplumun haber alma ve doğru şekilde bilgilenmesi için olağan üstü bir çaba göstermektedirler. Pandeminin en yoğun olduğu ortamlarda bile gazeteciler görevlerini aksatmadan yerine getirmeni gayreti içinde oldular. Tüm basın mensuplarını, halkın haber alma hakkının yerine getirilmesi konusunda gösterdikleri olağanüstü çabadan dolayı kutluyorum” diye konuştu. Pandemi süreci ile birlikte basının yaşadığı ekonomik sorunların daha da arttığını vurgulayan Başkan Ay, mesajında şunları söyledi: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yine çözüm bekleyen sorunlarımızın dağ gibi olduğu bir ortamda kutluyoruz. Aslında ortada kutlanacak bir bayram yok. Bu nedenle 10 Ocak’ı, bir bayram değil, sorunlarımızı gündeme getirme ve mücadele günü olarak görüyoruz. Ekonomik sorunlardan basın özgürlüğüne, çalışma koşullarından  internet yasasına, mesleki standartlardan yıpranma hakkından yararlanmada basın kartı şartının kaldırılmasına kadar bir çok alanda düzenlemeler yapılası gerekmektedir. Özellikle yerel basının ekonomik sorunları bu süreçte had safhaya çıkmıştır. Yerel basına yeni gelir kaynaklarının bulunması elzem bir hale gelmiştir. Bu nedenle, belediyelerin meclis kararları başta olmak üzere halka yönelik duyurularının basında yayınlanması yeni bir gelir kaynağı oluşturacaktır. Bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla her şartta ve mesai kavramını gözetmeden görevlerini yerine getirmenin gayreti içinde olan tüm gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlarken, ebediyete intikal etmiş basın mensuplarını da saygıyla anıyorum.”

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

 Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bütün basın çalışanlarının gününü kutladı. Gazeteciliğin zor ve çok önemli bir meslek olduğunu, özverili çalışmaları nedeniyle basın mensuplarına teşekkür borçlu olduklarını belirten Başkan Tahmazoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yerel ve ulusal alanda çalışan bütün basın mensuplarına yaptıkları hizmetler dolayısıyla teşekkür etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, “Her şartta görevleri peşinde koşan gazeteciler,  her türlü yıpranma ile karşı karşıya kalmaktadır. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına, çözüm bulunmak istenmiştir. Bu yasanın önemini kamuoyuna mal etmek isteyen gazetecilerimiz, her 10 Ocak’ı ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlamaktadırlar. Gaziantep’te görev yapan gazeteci, basın mensubu arkadaşlarım şehrimizin sorunları ile yakından ilgilenip, sorunların çözümüne önemli katkılar vererek, bizlere yardımcı olan, bir çalışma anlayışı içindedirler. Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak bizler de vatandaşlarımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Gazetecilerin çalışma şartlarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilmesi ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Çünkü basın milletin müşterek sesidir. Vatandaşın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aile bireyleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum.”

FADILOĞLU, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Basınımızın; toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır” ifadesine yer verdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadeleri kullandı: “Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında medya, çok büyük önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, basınımızın üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır. Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız; zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Gazetecilik; fedakarlık, sorumluluk ve bilgi birikimi isteyen son derece kritik öneme sahip bir meslektir. Milli mücadele yıllarında Türk basını, milli birliğin ve beraberliğin sağlanmasında, düşman işgaline karşı ülkenin sesi olmuştur. Haberleri doğru ve tarafsız bir şekilde ortaya koyan basınımızın; toplumun bilgilenmesinde, bilinçlenmesinde, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli payı bulunmaktadır. Dünyada ve ülkemizde gerçekleşen olaylardan ve gelişmelerden anında haberdar olmamızı sağlayan basın mensuplarımızın, görev ve sorumluluklarını medya etik kuralları çerçevesinde daha önce olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla yerine getireceklerine inancımız tamdır. Gazetecilik mesleğine gönül vermiş tüm gazetecilerimize; sağlık, huzur ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyorum. Ebediyete irtihal eden değerli gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Kamuoyu yararına fedakarca çalışan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyorum.”

GSO BAŞKANI ÜNVERDİ: 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, basın mensuplarının kamuoyunun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşması için her koşulda fedakarca çalıştıklarını belirterek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Başkan Ünverdi mesajında, pandemiyle birlikte başlayan zorluklara dikkat çekerek, olağanüstü koşullar karşısında basın mensuplarının hem mesleklerini icra ettiklerini hem de pandemi sürecinde kamuoyunu aydınlatarak toplumsal bilincin oluşmasına katkıda bulunduklarını kaydetti. Bu süreçte dijitalleşmenin hız kazandığına ve iletişim kanallarının geliştiğine işaret eden Ünverdi, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Yazılı ve görsel medyanın yanında internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişim artık çok farklı mecralardan gerçekleşebilmektedir. Bu noktada bilginin doğruluğu öne çıkmakta ve basın mensuplarımız gösterdikleri hassasiyetle toplumu doğru bilgiyle buluşturmaktadır. Demokrasimizin en önemli unsuru, toplumun aynası olan basınımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesi, tüm teknik imkan ve donanıma kavuşması ülkemizin her anlamda gelişmesine katkıda bulunacaktır. Bu doğrultuda şehrimiz ve ülkemiz ekonomisinin büyümesi hedefiyle yürütmekte olduğumuz çalışma ve projelerin paylaşılmasını sağlayan tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Birçok zorluğa rağmen, sorumluluk duygusu içinde görev yapan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden gazetecilerimizi saygı ve rahmet ile anarken yerel ve ulusal basınımızın kıymetli çalışanlarına, temsilcilerine ve yöneticilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

GTO BAŞKANLARI “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ”NÜ KUTLADI

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Hilmi Teymur, yayımladıkları mesajla tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. GTO Başkanları, demokrasilerin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında basının geldiğini belirterek, “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından ve haber alma özgürlüğünün en etkili araçlarından biri olan basın, demokrasilerin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü en temel haktır. Bu anlamda tarafsız bir şekilde toplumu haberdar etmek ve doğru bilgiyi paylaşmak için gece gündüz demeden çalışan tüm basın mensupları ülkemiz demokrasisine çok önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi. Basın emekçilerinin kar, kış demeden her şartta ve koşulda toplumu haberdar edebilmek ve bilgi verebilmek için üstün bir gayretle çalıştıklarını vurgulayan GTO Başkanları şu şekilde devam etti: “Basın mensuplarımız, demokrasi kültürümüzün geliştirilmesinde büyük katkılara sahiptir. Ülkelerin özgürlüğü ve demokrasilerinin gelişmişliği yine basın özgürlüğüyle ilintilidir. Ülkelerin gelişmişlik seviyesinde yine çok önemli bir gösterge ‘Basın Özgürlüğü’dür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır.” sözünde de belirttiği gibi basın mensupları gördüğü sorunları, aksayan kısımları, önerileri ve fikirlerini hürce yazmalıdır. Toplumları geliştiren, muasır medeniyetler seviyesine çıkartan da özgürce dile getirilen farklı görüşler ve eleştirilerdir. Bu anlamda basın mensuplarımızın icra ettikleri meslek toplumumuz için büyük önem arz etmektedir. Sorumluluk bilinciyle ilkeli bir şekilde mesleğini icra eden, topluma yön veren, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacımızı gideren emektar basın mensuplarımızın ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve huzur dolu günler diliyoruz.” 

HÜDA PAR GAZİANTEP İL BAŞKANI FARUK GÖÇER KUTLAMA MESAJI

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk GÖÇER açıklamalarda bulundu. Göçer “İlkeli, dürüst ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, devlet ve vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız bu yönüyle toplumun sesi olmaktadır. Dünyanın en zor işlerinden biri olan, fedakârlık isteyen, Toplumun bilinçlendirilmesi ve gelişmelerden haberdar edilmesi açısından önemli bir meslek olan gazeteciliği icra eden bireyler olarak siz değerli basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, hemen hemen dünyanın her yerinde ama özellikle de yaşadığımız coğrafyada gelişen olayların dünya gündemine taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin ne kadar mühim olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Gelişen olaylar sonucu oluşan/oluşturulan gayri insani yansımalar karşısında bilgi kirliliği adeta zirve yapmış, hakikatler olabildiğince yalan ve çarpıtmaların gölgesinde kalmıştır. Gazetecilerin, cesur bir habercilik anlayışı ile toplumu bilgilendirmesinin ne kadar mühim olduğu herkesçe takdir edilmektedir. Basın mensupları, görevlerini icra ederken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, bireylerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile toplumu doğru bilgilendirme adına ilkeli bir duruş sergileyen tüm basın mensuplarının ‘10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

PERİ:” BAĞIMSIZ BASIN, DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR”

Makine Mühendisi Ali Peri, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı. Peri, “ Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın sağlanmasında çok önemli yeri vardır” dedi. Gazetecilerin, toplumsal bilincin oluşmasında önemli bir misyonu yerine getirdiklerini dile getiren Ali Peri, Gazetecilerin, kamuoyunu aydınlatmak, halkın talep ve isteklerini yetkililere aktarmak için günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. Makine Mühendisi Ali Peri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Demokrasinin gelişmesinde ve sağlıklı bir toplumun oluşmasında tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir gazetecilik anlayışı, büyük önem taşıyan bir husustur. Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen icrası zor bir meslektir. Gazeteciler; ülkenin geleceği, milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talepleri ile görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenmektedirler. Gazetecilerin rahatça görevlerini yapmaları toplumun bir gereğidir. Onların bu görevleri yerine getirirken yaptıkları çalışmalara yardımcı olmak da hepimizin görevidir. Halkın gören gözü, işiten kulağı olan gazetecilerimizin zor şartlarda görevlerini yerine getirebilmek için gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerini takdire şayandır. Bu önemli görevi icra eden tüm değerli basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” kutlu olsun”

OSB BAŞKANI ŞİMŞEK: BASININ KALKINMAYA KATKISI BÜYÜKTÜR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının toplumun gelişimine ve kalkınmaya olan katkısına dikkat çekti. Gazetecilerin mesai kavramı gözetmeden, her türlü zorlu şartlara rağmen vatandaşların haber alması ve aydınlanması için çalıştığını belirten Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, “Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basın, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden birisidir. Demokrasilerde dördüncü kuvvet olan basınımızın toplumumuzun her anlamda gelişimine ve kalkınmaya da önemli katkı sağladığını biliyoruz. Organize Sanayi Bölgemizin gelişiminde de önemli katkıları olan tüm basın mensuplarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Başkan Şimşek mesajında, şöyle devam etti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hülasa bir milletin hedef-i saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir’ sözleri basının önemini ortaya koymaktadır. Bu vesile ile görevlerini büyük bir gayret ve fedakarca yerine getiren gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, hayatlarını kaybeden gazetecilere de Allah’tan rahmet diliyorum.”

KİLECİ: BASIN CUMHURİYETİN ÇELİKTEN KALESİDİR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; Atatürk’ün Türk basını için söylediği ‘Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır.’ cümlesini hatırlatarak; “Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından olan Türk basınının bu çok özel gününü kutluyorum.” dedi. Kileci şöyle devam etti; “Biliyorsunuz gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar kazandıran 212 Sayılı Yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesi ile birlikte, ülkemizde her yıl 10 Ocak, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanıyor. Tarafsız, özgür, ilkeli ve Basın Ahlak Yasası’na uyan bir medya; bir toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli unsurlardan biri diye düşünüyorum. Zira gazetecilerimiz bir haber alma kaynağı olarak bizim gündemimizi belirliyor ve hayatın her alanındaki farkındalığımızı geliştiriyorlar. Demokratik hayata güç veren gazetecilerimizin bizim için ifade ettiği anlam oldukça büyüktür. Ayrıca mesai saati gözetilmeden icra edilen bu meslek, yüksek fedakârlıklar gerektirir. İlkeli, tarafsız ve fedakârca çalışan tüm gazetecilerimizin ve basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

ÇELİKTÜRK “ÖZGÜR BASIN, DEMOKRASİNİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, özgür ve güçlü basının demokrasilerin gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. İMO Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çeliktürk mesajında, demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak nitelendirilen basının önemine dikkat çekti. Çeliktürk, “Basın demokrasilerin olmazsa olmaz unsurları arasındadır. Tarafsız, objektif, özgür ve güçlü basın demokrasilerin gelişimine de katkı sağlar” şeklinde konuştu. Çeliktürk mesajında, şöyle devam etti: “Gazeteciler mesai kavramını gözetmeden halkın haber alması ve aydınlanması için çalışmaktadır. İki yıldan bu yana devam eden pandemi süreci gazetecilerin çalışma koşullarını da olumsuz etkilemiştir. Toplumun gören gözü, işiten kulağı ve söz söyleyen dili olan tüm emekçi çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, bu günün gazetecilerin sorunlarına çözüm üretilmesi, çalışma ve sosyal haklarının iyileştirilmesine vesile olmasını diliyorum.”

GAGİAD BAŞKANI KOÇER’DEN 10 OCAK MESAJI

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Doğru ve objektif yayınlarıyla, halkın haber alma hakkını kullanmasına hizmet eden basın camiasının, gayretli ve özverili çalışmalarını takdir ettiğini ileten GAGİAD Başkanı Koçer; “Basın,  toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak tarafsız haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuştur. Toplumun bilincini artırmak, bilgilendirilmesini sağlamak, kamuoyu oluşturmak ve gerçekleri araştırmak gibi çok önemli görevleri yerine getirmektedir. Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler konusundaki bilgilere zor şartlar altında dahi olsa bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın çalışmaları takdire değerdir. Teknoloji ve bilişim sektöründeki gelişmelere bağlı olarak, mobil cihazlar ve internet teknolojilerinin günlük hayatın merkezinde konumlanmaya başlaması, yeni bir çağın öncüsü olmuştur. İletişim araçlarının kullanımında ki hızlı artış ve değişen iletişim süreci yazılı ve görsel basını da etkisi altına almıştır. Bu açıdan her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olması, basının sorumluluğunu daha da arttırmıştır. Bu anlamda halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten, güçlükle gazete çıkaran, yayıncılık yapan arkadaşlarımızın çabalarını takdir ediyorum. Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” Bu kapsamda sorumlu, bağımsız ve tarafsız yayıncılık anlayışıyla çalışan gazetecilerin yaptıkları görevin önemi daha da artmaktadır” Koçer; “Bu inanç ve güvenle çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren, kamuoyunun aydınlatılması için her şartta görevleri icra eden, mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden başta Gaziantep olmak üzere tüm basın mensuplarımızın meslek hayatlarında başarılar dileyerek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi ise rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.