Toplumlar kendilerini yönetecek, değişen şartlara uygun stratejiler üretecek bir lidere her zaman ihtiyaç duymuştur. Ancak bazı liderler vardır ki, bir milletin en zor zamanında tarih sahnesine çıkarak O milletin ayağa kalkışına liderlik etmiştir. Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü, ebediyete intikalinin 83 .yıl dönümünde rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün bizler de Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak, kazanımlarını arttırarak, Ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyelere çıkarma gayreti içerisinde, yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın şartları ile şu an içerisinde bulunduğumuz dönemin şartları aynı değildir, fakat bilinmelidir ki, yaşadığımız her dönem,  milletimiz için bir bağımsızlık mücadelesidir ve bu mücadeleyi ancak o dönem Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının sergilediği azim ve kararlılıkla kazanabiliriz. Şartlar değişse de vazifemiz hep aynıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum. 

ŞAHİN: “GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN MANEVİ MİRASINA SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83’üncü yıl dönümü dolaysıyla bir mesaj yayımladı. Şahin mesajında, “Türk Milleti’ne esareti ve himayeyi asla yakıştırmayan ve bağımsızlık meşalesinin ilk fitilini 19 Mayıs’ta Samsun’dan ateşleyen Gazi Mustafa Kemal’i saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi. Gazi Mustafa Kemal’in mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmamız gerektiğini, onun “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmememizin önemine dikkat çeken Şahin, şöyle devam etti; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. ’Memleketi bir çağdan alıp yeni bir çağa götürdük’ diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirasına sahip çıkmak bugün hepimize düşen ortak görevimizdir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına kararlılıkla ilerleyen Türkiye, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız. İstiklal mücadelemizde vatanını ve bayrağını kahramanca savunan, tüm zorlu koşullara rağmen geleceğine ve iradesine sahip çıkan aziz milletimiz, bugün de ülkemize yönelik tüm saldırıları bozguna uğratacak azim ve kararlılığa sahiptir. Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu ve gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi tam bağımsız olarak ilelebet muhafaza etmek, sürekli daha ileriye taşımak için, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında birleştiriyoruz. Bu düşüncelerle, vefatının 83’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmetle, şükranla anıyorum.”

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Derya Bakbak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, yayınladığı mesajında “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yılında rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak mesajının devamında şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nda ‘Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız’ sözleriyle ifade ettiği hedefe adım adım ilerliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne yaklaştığımız bu dönemde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizi tüm dünyada ihracattan savunma sanayine her alanda adından söz ettiren bir ülke konumuna getirmiş bulunuyoruz. Atatürk’ün işaret ettiği hedefe yürürken Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve ülkemizi 2053 ve 2071 vizyonlarına kavuşturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.”

ERDOĞAN: İLKELERİNİ İYİ ANLAMAMIZ GEREK

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde rahmetle ve şükranla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Tarihte büyük devletler kuran ve yüksek bir medeniyet seviyesine sahip olmuş Türk milletinin büyüklüğüne inanmış ve Türklüğü ile hep gurur duymuştur. Cumhuriyetimiz, milletçe refah ve özgürlüğümüzün en büyük teminatıdır. Çok ağır bedellerle kazanılan Cumhuriyetimizi korumak, sahip çıkmak ve Mustafa Kemal Atatürk’ ün ilkelerini iyi anlamak için bizlere büyük görev düşmektedir. Bu görev Ülke bütünlüğünün korunması için millî birlik ve beraberliğe önem veren, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, akılcı, bilimci ve yeniliklere açık, eşitlikçi ve tam bağımsız modern toplum düzeninin oluşmasını sağlayan sorumluluk bilinciyle durmaksızın çalışmaktır. Atatürkçülük, aklın ve bilimin rehberliğinde Türk milletini çağdaşlaştırmayı amaçlar. Türk milletine, milli kimliğini kaybetmeden dünya milletleri arasında hak ettiği yeri kazandırmayı hedef alır. Atatürkçülük, Türk milletinin güven ve huzur içinde yaşamasını hedef alan bir dünya görüşüdür. Bu duygularla Türk milletinin yetiştirdiği unutulmaz kişilikler arasında yer alan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve aziz şehitlerimizi saygı ile anıyorum.

SAYGIYLA VE RAHMETLE ANIYORUZ

Gazintep Milletvekili AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. Nejat Koçer’in 10 Kasım Mesajı yayınladı. Koçer, “Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; aziz milletimizin bağımsızlık mücadelesi verdiği en zor dönemde kararlılık, azim ve cesaretle milletine inanmış büyük bir lider, komutan ve devlet adamıdır. O, bağımsızlık uğruna tüm güçlüklere göğüs germiş, yokluk içerisindeki millete umut vermiş, ortaya koyduğu eşsiz mücadele ve kurduğu Cumhuriyetle modern Türkiye’nin mimarı olmuştur. Milletine duyduğu güven, ülkesine olan sevgisi ve inancı ile elde ettiği başarılar; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü , dünyanın takdir ettiği ve saygı duyduğu bir lider yapmıştır. Aziz hatırası milletimizin gönlünde sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” veczine uygun olarak ülkemizin ve milletimizin refah seviyesini arttırmak, huzur ve güven içinde daha müreffeh bir gelecek inşa etmek  için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜM İNSANLIĞIN SAYGISINI KAZANMIŞ BİR ÖNDERDİR”

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vurmuş, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış bir önderdir” ifadesini kullandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılında bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz. 10 Kasım; Türk milleti için büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek Cumhuriyet’in erdemlerine sadakatini ve Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günüdür. Umutların tükendiği bir zamanda, yok edilmek istenen milletimizi, milli birlik ve beraberlik çatısı altında toplayarak zafere ulaştıran Atatürk, milletimizin kötüye giden yazgısını değiştirmiştir. Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş; bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak tarihte şanlı bir yere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin akışını değiştirerek yaşadığı çağa damgasını vurmuş, başarıları ile tüm insanlığın saygısını kazanmış bir önderdir. Ulusal bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin simgesi olan Atatürk, ulusumuzun geleceğini her zaman aydınlatacak bir ışık kaynağıdır. Bizlere tam bağımsız, çağdaş bir devlet, Cumhuriyet armağan etmiştir. Bizleri bugünkü aydınlık günlere taşıyan Atamızı, sonsuzluğa uğurladığımız günün yıldönümünde daha iyi anlıyor, onunla övünüyor ve kıvanç duyuyoruz. Milletimiz, büyük bedeller ödenerek kurulan ve bizlere emanet edilen Cumhuriyet’e ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkarak, bunun hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmayacaktır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize; huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.”

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü SAYGIYLA ANIYORUZ”

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 83. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek: “10 Kasım,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı göstermemiz gereken bir gündür. Bu günde bizlere düşen en büyük görev;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, Cumhuriyet’in değerlerini her koşulda korumak ve milletimizin çağdaş dünyada saygın bir yer edinebilmesi için, yorulmaksızın gayret etmek ve çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna hiç düşünmeden canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

ANLIYOR VE HİSSEDİYORUZ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, GGC yönetimi adına bir 10 Kasım mesajı yayınlayarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e duydukları inanç, özlem, minnet ve sevgiyi dile getirdi. GGC Başkanı Ay, “Atatürk’ün, fikirlerini, duygularını anlıyor ve hissediyoruz. Her geçen gün daha iyi anlıyor, daha iyi öğreniyoruz. Ülkemizin önüne çıkan ve birlik, beraberlikle, çalışarak aştığımız her güçlükte, O’nu, değerlerini ve mücadelesini daha fazla anlıyor ve özümsüyoruz.” cümleleri ile başlayan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” diyen Ulu Önder’in, bu sözleri ile neyi kastettiğini ve günümüze nasıl bir ışık tuttuğunu, onun aydınlık yolunda yürüdüğümüz her an biraz daha iyi kavrıyoruz. Türk Basınının önemli bir parçası olan, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, Yönetim Kurulu ve üyeleri olarak bizler, böyle bir önderin takipçisi olmakla gurur ve onur duyuyoruz. Cemiyet olarak, ülkemiz, kentimiz, sektörümüz ve meslektaşlarımız adına mücadele ettiğimiz her platformda, önümüze çıkan ve çıkarılan her engeli aşarken; Atatürk’ün engel aşmakta gösterdiği, azim, kararlılık ve vatanseverlikten feyz alarak hareket ediyoruz. Biz bu ilke ve duygularla yürürken, önümüze çıkan engellerin nasıl kalktığını, engel çıkaranların nasıl küçüldüğünü, zorlukların nasıl kolaya döndüğünü görmek, feyz aldığımız ışığın bilgeliği ve doğruluğu ile haklı olarak övünmemize neden oluyor. Atatürk gibi bir öndere, O’nun ilke ve devrimleri gibi bir mirasa ve Nutuk gibi bir kılavuza sahip olduğumuz için kendimizi şanslı görüyoruz. O’nu her gün daha fazla özlesek de, açtığı yolda, gösterdiği hedefe daha bir inançla yürümek kararlılığından vazgeçmiyoruz. Atatürk’ü anlamayanları anlamıyoruz ve asla da anlamayacağız. O’na layık olmak, emaneti olan Cumhuriyetimize, ilkelerine ve tüm değerlerine sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Tüm varlığımızla inandığımız ilke ve inkılaplarının ışığında, geleceğe olan yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bu duygularla Ata’mızı sevgi, saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”

GTO BAŞKANLARINDAN 10 KASIM MESAJI

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. GTO Başkanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için vazgeçilmez bir değer olduğunu ve yaşadığı hayata sığdırdıklarıyla tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti. Aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü derin bir özlemle andıklarını belirten GTO Başkanları, “1000 yıl geçse de unutulmayacak adın, unutulmayacak yaptıkların.” diyerek şunları söyledi: “Tüm umutların tükendiği anda güneş gibi doğan ve umutsuzluğu umuda, karanlığı aydınlığa dönüştüren karakterler vardır… Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de Türk milletinin güneşi, gelecek umudu, hayallerinin mimarıdır. Tüm dünyanın gıpta ettiği, adını ve yaptıklarını andığı bir lider her millete nasip olmaz. Biz Türk milleti olarak çok şanslıyız. Dört bir yanımız düşmanla çevriliyken, esaret altına alınmaya çalışılırken ‘Kurtuluş’a ışık tutan bir lidere sahip olduğumuz için… Zekâsı, ileri görüşlülüğü, yenilikçiliği, çelik gibi iradesi, vatan aşkı ve Türk milletine olan sevdasıyla yapılamaz denileni yapılır kılan bir öndere sahip olduğumuz için… Bizlere düşen ise O’nun yolundan bir an olsun ayrılmamak. Yaptıklarını daima hatırlamak, hatırlatmak; gösterdiği hedefe ulaşmak için yorulmaksızın çalışmak… Gaziantep Ticaret Odası olarak hayata geçirdiğimiz tüm projelerde, yürüttüğümüz tüm faaliyetlerde, attığımız her adımda bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkartmıyoruz. Bizim yegâne motivasyon kaynağımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Milletimizi başarıya ulaştıracak, dünya sahnesinde söz sahibi yapacak şey de O’nun çizdiği yoldur. Bu yoldan sapmadan, doğrudan şaşmadan, dimdik ve yorulmadan yürümek her bir Türk evladının borcudur. GTO ailesi olarak, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü derin bir özlemle anıyor; silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.”

DÜNYAYA ÖRNEK KURTULUŞ MÜCADELESİ

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı çağa damga vuran örnek bir komutan ve büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıldönümünde özlem, saygı ve rahmetle andıklarını belirten Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, “Atatürk’ün bizlere bıraktığı Cumhuriyetimizi daha ileri seviyelere taşımak amacıyla daha fazla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Şimşek mesajında şöyle devam etti: “Birinci Dünya Savaşı sonrası işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Cumhuriyetle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk milletini kurtarmamış, aynı zamanda bağımsızlık mücadelesi veren tüm dünya milletlerine de örnek olmuştur. Atalarımızın canları pahasına kurarak bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yüceltmek bizlerin en önemli görevidir. 

EKONOMİK ZAFERLER VURGUSU 

Sanayiciler olarak, Atatürk’ün, ‘Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler devamlı olamaz, az zamanda söner.’ özdeyişini kendimize rehber edinerek tüm gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve ülke kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

GAİB KOORDİNATÖR BAŞKANI KİLECİ’DEN 10 KASIM MESAJI

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıldönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyorum.” dedi. Atatürk, dünya tarihinin gördüğü en kıymetli şahsiyetlerden biridir diyen Kileci mesajında; “Tarihin her döneminde hür yaşamış olan milletimizi tarih sahnesinden çekilmeye zorlayanlar, Atatürk’ün önderliğinde başlatılan istiklal mücadelemizle hüsrana uğratılmıştır. “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek milletimizin içindeki mücadeleci ruhu harekete geçiren Atatürk, bugün ve Cumhuriyetin yaşadığı her gün şükranla anılacaktır.” şeklinde konuştu. Başkan Kileci, şöyle devam etti: “Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine birçok değer aşılayarak önderlik etmiştir. Ekonomi ve eğitimden sosyal hayatın yeniden düzenlenmesine kadar birçok alanda sürekli mücadele halinde olduğunu görüyoruz. “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.” derken evlatlarımızı yetiştiren ve eğiten kadınlarımızın değerini; “Cahillik yok edilmedikçe, yerimizdeyiz.” ifadesiyle eğitime verilmesi gereken önceliği bizlere işaret etmiştir. Gelişim ve ilerlemede nerede eksik kalındıysa tespit etmiş ve kurduğu Cumhuriyetin çatısı altında yaşayan Türk milletinin yorgun ruhunu yeniden harekete geçirmek için düşünceleri ve eylemleriyle ömrü vefa ettiğince mücadele vermiştir. Onun çalışmaları günü kurtarmak için değil, bir ulusu hak ettiği refah içinde ilelebet yaşatmak içindir.  Bundandır ki Türk milleti, geleceklerini aydınlatan bu kıymetli şahsiyete “Ulu Önder” sıfatını layık görmüştür. Vefatının yıldönümünde Ulu Önderimizi saygı, rahmet ve minnetle anarken; Atamıza bir saygı ifadesi olarak Cumhuriyetimizi yaşatmak ve ülkemizi hak ettiği değere ulaştırmak için; üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi, yorulmadan, bıkmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde ihracatçılar olarak, 2023 hedeflerine ulaşmak için kararlılıkla mücadelemizi sürdürecek, ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamanın gayreti içerisinde olacağız. Bu düşüncelerle vefatının 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.”

GTB BAŞKANLARINDAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, İstiklal mücadelesinin baş komutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, tüm dünya milletlerinin sevgi, saygı ve takdirini kazanmış büyük bir fikir ve devlet adamı olduğunu belirten GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: “Tarih sayfalarından silinmek istenen bir ulusun; azim, cesaret ve kararlılıkla küllerinden yeniden doğmasına önderlik eden, kurtuluş destanını tarihe altın harflerle yazdıran Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sonsuz vatan sevgisi ve bu uğurda verdiği kutlu mücadeleyle sadece Türk Milletinin değil, aynı zamanda tüm dünya milletlerinin de ebedi sevgi ve saygısına mazhar olmuş örnek bir kişiliktir. İnsanlık tarihinin unutulmaz komutanları arasında yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarih sahnesinde insanlık onuru ve dünya barışına verdiği önemle de seçkin bir lider olarak ön plana çıkmıştır. Atatürk, Çanakkale Zaferi sonrası Anzak askerlerinin ailelerine hitaben kaleme aldığı mektubundaki “Bu memleketin topraklarında kanlarını döken kahramanlar! Burada, dost bir vatanın toprağındasınız. Huzur ve sükûn içinde uyuyunuz. Sizler, Mehmetçiklerle yan yana koyun koyunasınız. Uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analar! Gözyaşlarınızı dindiriniz. Evlatlarınız bizim bağrımızdadır. Huzur içindedirler ve rahat uyuyacaklardır. Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra, artık bizim evlatlarımız olmuşlardır.” cümleleriyle insanlık onuruna ve idealine ne kadar önem verdiğini tüm dünyaya bir ders olacak şekilde ortaya koymuştur. Ülkesinin istiklali ve istikbali için sayısız hizmetler veren Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘En büyük eserim’ diyerek gelecek nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak milletçe en asli görevlerimizin başında gelmektedir. Ulu Önder’in ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine sadakat gerekir’ sözlerinden hareketle onun ilke ve inkılapları doğrultusunda daha güçlü bir Türkiye ülküsüyle her alanda var gücümüzle çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz. Tüm bu düşüncelerle, 83 yıl önce aramızdan ayrılan istiklal mücadelemizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.” 

ALTUNKAYA: DÜŞÜNCELERİ VE İDEALLERİ SONSUZA DEK YAŞAYACAKTIR

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Başkan Altunkaya mesajında, “Birinci Dünya Savaşı sonrası yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı milletimizin destansı bir mücadele ile zafere ulaştığı Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83. yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Atatürk, bedenen aramızdan ayrılsa da düşünceleri ve idealleri milletimizin her bireyinin zihninde sonsuza dek yaşayacaktır. O’nun ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni korumak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir. İş dünyası olarak daha güçlü bir Türkiye için tüm gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 83. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Kurtuluş Savaşını tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN SALAHATTİN KAPLAN’IN 10 KASIM MESAJI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’nci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83’nci yıldönümünde özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.” dedi. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, muzaffer bir komutan, büyük bir devlet adamı ve dünyanın saygı duyduğu bir lider olduğunu belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, yayımladığı yazılı mesajında şunları kaydetti: “Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşlarından birisi olan Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetimizin kuruluşuna önderlik yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83’nci yıldönümünde özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz. Atatürk’ü anmak, Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkmakla mümkündür. Birinci Dünya Savaşı sonrası her türlü imkansızlık ve yokluğa rağmen kahraman milletimizle birlikte başlattığı Kurtuluş Mücadelesinde büyük bir zafer kazanarak tarihin akışını değiştiren Atatürk’ün, ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkmak ve daha da güçlendirerek ilelebet yaşamasını sağlamak hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Fikirleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Yaşadığı çağa damgasını vuran ve sadece Türk milleti için değil bağımsızlık mücadelesi veren tüm milletlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”

ÇIKMAZ: RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz, Atatürk’ün vefatının yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Başkan Çıkmaz mesajında, Atatürk’ü vefatının yıldönümünde rahmet ve minnetle anıklarını belirterek, şunları söyledi: “19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı kurtuluş meşalesi ile milletimizin bağımsızlığına ve özgürlüğüne olan tehditleri yok ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk, devlet adamlığı ve askeri yetenekleri ile çağının en önemli liderlerinden birisidir. Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti bugün dünyada söz sahibi devletler arasındaki yerini almıştır. Büyük önder Atatürk’ün, ‘Ekonomik kalkınma, Türkiye’nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir’ ve  ‘Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle değil, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır. Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır. Fakat yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır’ şeklindeki sözleri ekonominin daha doğrusu üreten bir toplum olmanın önemini ortaya koymaktadır. Bizler iş dünyası olarak üreten Türkiye idealine daha fazla katkı yapmak için tüm enerjimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygı, özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz.”  

ANKA’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sofuoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 83. yıldönümünde minnet, özlem ve şükranla andıklarını söyledi. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sofuoğlu,10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesine damga vuran,  bugün de ileri görüşlülüğü ve söylevleriyle Türk Milletinin yolunu aydınlatmaya devam eden eşsiz bir komutan ve dahi bir yönetici olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, sadece Türk milletinin değil, diplomaside ve siyasetteki görüşüyle dünyanın saygısını kazanan dünya tarihinde önemli bir yere sahip bir lider olduğunu söyleyen Sofuoğlu,“10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile daima yaşayacak olan ulu önderi saygı ve özlemle anıyoruz. O’nun bıraktığı mirası geleceğe taşımak, emaneti olan Cumhuriyetimizi, ilelebet korumak ve yaşatmak hepimizin görevidir. Geleceğe güvenle bakabilmek için milletçe birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak ve geçmişimizden güç alarak, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefine ulaşma çabasında olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatanın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” diye konuştu.

GAHİB BAŞKANI KAPLAN’DAN 10 KASIM MESAJI

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün vefatının 83. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Şanlı tarihimizin en önemli kilometre taşlarından biri olan Kurtuluş Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade eden GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan, mesajında şunları söyledi: “Atatürk’ün önderliğinde başlatılan ve büyük bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşının ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Atatürk, milletimizin azim, kararlılık, fedakarlık ve cesaretinin ürünü olan Cumhuriyetimizi gençlere emanet etmiştir. Gençlerimizin Cumhuriyeti korumak ve ilelebet yaşatmak için her türlü fedakarlığı yapacağına olan inancımız tamdır. Milletimizin çaba ve gayretleri sonucu bugün bölgesinde ve dünyada gerek ekonomik, gerekse de siyasal anlamda önemli bir güç olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın dört bir tarafındaki mazlum milletlerin umudu haline gelmiştir. Bizlere emanet edilen Cumhuriyeti, muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da tüm gücümüzle çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, tarihin her döneminde bağımsız ve hür yaşamış olan milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizi kurarak gençlere emanet eden Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

DÜŞÜNCELERİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR 

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, 10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Çeliktürk mesajında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının yıldönümünde büyük bir özlem, şükran ve minnetle andıklarını söyledi. “Atatürk’ü anmak, O’nun ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’e sahip çıkmakla olur” diyen İMO Başkanı Çeliktürk, şöyle devam etti: “Tüm dünyanın saygısını kazanmış olan Kurtuluş Savaşımızın önderi, büyük bir asker ve devlet adamı olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen onun ilkeleri, devrimleri ve düşüncelerinin önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmakta ve yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Atalarımızın canları ve kanları pahasına kurduğu Cumhuriyeti korumak, geliştirmek ve Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkararak ebediyen yaşatmak hepimizin en büyük görevidir. 

LAİK VE DEMOKRATİK CUMHURİYET 

Millet egemenliğinin güvencesi olan Cumhuriyetimizin temeli demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesidir. Günümüzde karşı karşıya bulunduğumuz ekonomik, sosyal ve hukuksal sorunların çözümü de demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesini güçlendirmekten geçmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83.yıldönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz vatanımız uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.”