Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Başkan Şahin mesajında: “Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ilan ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. kuruluş yıldönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır” dedi. Bu büyük zaferin ardından Türk Milletinin, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını  kanıyla ve canıyla ilan ettiğini ifade eden Başkan Şahin, “Tek bayrak, tek millet, tek devlet anlayışıyla kurulan, demokrasi ve halk iradesiyle taçlandırılan Cumhuriyetimiz, Türk milletinin ebedi varlığı ile ilelebet devam edecektir. Bu günlerin sorumluları olarak bizler, 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz.” diyerek mesajına şöyle devam etti: “Şanlı tarihimizden ve damarlarımızda dolaşan kandan alacağımız kudret ile en büyük görevimizin birlik ve bütünlüğümüzden taviz vermeden daha demokratik bir Türkiye için gereken çabayı göstermektir. Cumhuriyeti korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımız olarak benimsemek ve ülkemizi demokrasisiyle, hukuk devleti normlarıyla, insan hak ve hürriyetleriyle, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitim düzeyiyle dünyanın en ileri, en gelişmiş, en müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek bizim öncelikli hedefimizdir. Bağımsızlık, karakteri olan böyle necip, böyle kahraman bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyoruz. Bu sebeple, görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmek için; milli değerlerle bilimin üstünlüğünü benimsemek, tarihimizi çok iyi bilmek zorundayız. Ecdadımızın mirasına sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için milletimizin her bir ferdinin bugün de aynı ruha, kararlılığa ve özveriye sahip olduğuna inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor; tüm ülkemizin ve hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

ERDOĞAN: AYDINLIK YARINLARI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Gaziantep Milletvekili ve Sanayi, Ticaret Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Mehmet Erdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında; Milletvekili Mehmet Erdoğan; Asırlardır hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olan Cumhuriyet, 29 Ekim 1923’te bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiği gün olduğunu söyledi.

Bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde yüzyıla damgasını vuracağına bütün kalbimle inanıyorum. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan Milletimizden aldığımız güçle aydınlık yarınları birlikte inşa edeceğiz diyen Erdoğan,

Hiçbir ayrım gözetmeden ülkemize en iyi şekilde hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye’dir. Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Gaziantepli hemşerilerimin ve aziz Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum dedi.

“29 EKİM TARİHİ DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ EŞİĞİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili ve MHP TBMM Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Taşdoğan mesajında, “Cumhuriyet, bağımsızlık ülküsü etrafında mutlak anlamda buluşan ve birleşen aziz milletimizin, örneğine az rastlanır bir irade ve cesaret ile zafere ulaştırdığı Kurtuluş Savaşımızın neticesidir. Her karışında şehit kanı bulunan, her köşesinde isimli isimsiz nice kahramanın kıvrılıp kefensiz yattığı bu cennet vatanın Cumhuriyet’in ilanıyla bahtı açılmış, ufku aydınlanmıştır. Cumhuriyet’in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç olmuştur. Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir. Aziz Milletimiz kurtuluş destanını şehit ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla, Cumhuriyeti de bu gururla yaşamış ve yaşatmaya devam etmektedir. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyeti zalime korku, mazluma güven vermiş, milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir. Türk milleti bundan 98 yıl önce tarihinin en büyük yeniden doğuşlarından birine imza atarak yedi düveli ve maşalarını önüne kattığı gibi vatan topraklarından sürüp çıkarmış, işgal planlarını, esaret projelerini yırtıp atmıştır. Bugün de Aziz Milletimiz Cumhuriyetle birlikte elde ettiği kazanımlara dört elle sarılmış küresel oyunlara gereken uyanıklığı göstermektedir. Türk Milletinin üstün feraseti perde arkasındaki her oyunu görmekte emperyalist emellere set olmaya devam etmektedir. Cumhuriyetimiz 100. Yılına iki kala, bölgesinde Lider Ülke ve Dünya’da Küresel güç olma yolunda, devletimiz ve milletimiz ile el ele emin adımlarla “Büyük Ülküye” yürümektedir. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum. Aziz Milletimize ve Gaziantepli Hemşerilerime sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN FADILOĞLU’NDAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize; huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadelerini kullandı: “Tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyaya kendi geleceğini belirleme iradesinden asla ödün vermeyeceğini haykırdığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından kurulan Cumhuriyet; bu coğrafyada, milletimizin varoluş mücadelesinin en anlamlı eseri ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığının en güçlü ifadesidir. Bu azimle yıllarca savaşan ve haklı mücadelesinden örnek bir zaferle çıkan Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız, güçlü ve çağdaş bir devlet olmayı başarmıştır. 98 yıl önce zor şartlar altında kurulan Cumhuriyetimiz, bugüne gelindiğinde çok önemli siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişmeler ile gücüne güç katmakta, aziz milletimizin yarınlara daha umutla bakmasına ve hedeflerine daha kararlı adımlarla yürümesine vesile olmaktadır. Binlerce yıla uzanan köklü devlet geleneğimiz, her geçen gün daha da güçlenen demokrasimiz, temelinde insani değerler olan hassasiyetlerimiz ile sadece ülkemize değil, aynı zamanda bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmaya devam ediyor. Ülkemizi, sürekli olarak gelişen ve değişen dünyada hak ettiği konuma getirmek için milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak; demokrasisi, hukuk devleti normları, insan hak ve hürriyetleri, ekonomisi, sanayisi, eğitim düzeyi ve her bakımdan mutlu olduğu refah bir Türkiye hedefine ulaşmak için bütün gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyeti yaşatmak, yüceltmek ve gelecek nesillere aktarmak en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetin sunduğu çağdaş ilkelerle yönetilen ülkemizde kazanımlarımızı korumak, bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlayan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak, bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır. Bu duygularla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize; huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum.”

GSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADNAN ÜNVERDİ’NİN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Cumhuriyetimizin aydınlık yolunda ilerlemeye, şanlı tarihimizden aldığımız güçle her alanda daha müreffeh bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi kutlama mesajında, Cumhuriyetin ilanı ile millet iradesinin hakim kılındığını ve modern Türkiye’ye giden yolun açıldığını belirterek şunları kaydetti: “Aziz milletimizin tarihte eşi benzeri olmayan bir şahlanış ve büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyetimizin 98’inci yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği ve 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimiz yarınlarımızın güvencesidir. Millet iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkaracak olan Cumhuriyet değerleridir. Milletimizin egemenlik sembolü olan Cumhuriyet, ülkemizin çağdaş dünya ile bütünleşmesi, aydınlık Türkiye’nin inşası, ekonomi, bilim, sanat, kültür, spor gibi her alanda gelişip büyümesinde en önemli dönüm noktası olmuştur. Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi, birlik ve beraberliğimizin nişanesi, millet iradesinin tezahürü olan Cumhuriyetimizin ışığında, kardeşçe, omuz omuza vererek ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz. Gaziantep Sanayi Odası olarak da ülke ekonomimiz ve kalkınmamız için projeler üretmeye devam edecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizsiniz” diyerek emanet ettiği Cumhuriyetimize gençlerimizle birlikte sahip çıkacak, onlara destek olacak ve Cumhuriyet hedeflerine hep birlikte ulaşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

BUGÜNÜMÜZ DE YARINIMIZ DA “CUMHURİYET”TİR

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 98’inci yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Gaziantep Ticaret Odası Başkanları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan destansı zaferlerin Cumhuriyet ile taçlandırıldığını ve Türk milletine emanet edildiğini belirterek, “Yüce Türk milletinin her bir ferdi bu emanete layıkıyla sahip çıkmalı ve ilelebet yaşatmalıdır.” dedi. Türki milletinin tarihi boyunca özgürlük ve bağımsızlık için savaş verdiğini ve büyük bedeller ödediğini vurgulayan GTO Başkanları mesajlarında şu ifadelere yer verdi. “Ödediğimiz bedellerin en büyük armağanı ve mükâfatı Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyettir. Tarih sahnesinden emperyalistler tarafından silinmeye çalışılan kadim milletimiz, hürriyeti ve bağımsızlığı için kanıyla, canıyla mücadele etmiş, kazandığı zaferlerle tüm dünyanın karşısına dikilmiştir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ‘Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte de müreffeh yarınlara yeni bir sayfa açmıştır. Bizim bugünümüz de yarınımız da ‘Cumhuriyet’tir. Cumhuriyet’e sahip çıkmak, Ata’mızın eşsiz emanetini ilelebet yaşatmak en önemli görevimiz. Gaziantep Ticaret Odası olarak attığımız her adımda, yürüttüğümüz her çalışmada ve hayata geçirdiğimiz her projede bu anlayışla hareket ediyor; daha güçlü, refah ve özgür bir Türkiye Cumhuriyeti hayaliyle motive oluyoruz. Biliyoruz ki biz başardıkça, Gaziantep başardıkça kazanan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti oluyor. Her bir başarımızda kahraman ecdadımızı hatırlıyoruz. Onlara karşı olan büyük sorumluluğumuzu anımsıyoruz. Biz, güzel ülkemiz ve Cumhuriyet’imiz için canla başla çalışmaya, üretmeye, değer yaratmaya devam edeceğiz. Ömrümüzün sonuna kadar da Ulu Önder’imizin izinden ve öğütlerinden ayrılmayacağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor,  üyelerimizin ve tüm milletimizin “Cumhuriyet Bayramı”nı yürekten kutluyoruz.”

GTB BAŞKANLARI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI  

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. GTB başkanları yayımladıkları kutlama mesajında, Cumhuriyetin millet iradesinin hâkim olduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin yegâne sembolü olduğunu belirtti. Cumhuriyet ve kazanımlarının, büyük ve güçlü Türkiye’nin aydınlık yarınlara kararlı adımlarla yürümesinin en büyük teminatı olduğunu kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: “98 yıllık Cumhuriyet tarihimiz, necip milletimizin en zor şartlarda dahi vatan, bayrak ve mukaddesat uğruna nasıl kahramanca mücadele edileceğini tüm dünyaya gösterdiği örnek bir zaman dilimi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, şanlı ecdadımızın yedi düvele karşı azim, inanç ve kararlılıkla kazandığı kurtuluş mücadelesi, köklü bir devlet geleneğine ve kadim bir medeniyet mirasına sahip milletimize bugünkü genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kapılarını açmıştır. Çağ açıp, çağ kapatan şanlı ecdadımız; tarihinin hiçbir döneminde hürriyetinden yoksun esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Esaret altında yaşamaktansa ölmeyi yeğlemiş ve bu uğurda vatanını canından her daim aziz bilmiştir. İstiklal harbimizi çağın en kutlu zaferleri arasına taşıyan bu sarsılmaz ruh ve iman, bugün de dimdik ayaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman ecdadımız tarafından yakılan istiklal meşalesi hiçbir zaman sönmemiştir ve ebediyen de sönmeyecektir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Ey yükselen yeni nesil, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözleriyle Cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Gençlerimizin her zaman yanında yer alarak, onlara destek vererek Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda yürümeyi kendimize en büyük görev olarak kabul ediyoruz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, 98 yıllık şanlı Cumhuriyet tarihimiz boyunca vatan savunmasında canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” 

TÜRK BASINI CUMHURİYETİMİZİN ÇELİK KALESİDİR

Cumhuriyetimizin 98. yılı nedeniyle, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti adına Başkan İbrahim Ay bir mesaj yayımladı. Dördüncü kuvvet olan basına “ Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturma” görevini, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. Bu görevi Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak vatanseverlik bilinciyle ifa ediyor ve bu çelikten kalenin en sarsılmaz burçlarından biri olarak Cumhuriyet ile birlikte büyüyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Ay, mesajında şu cümlelere yer verdi. “Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi, gençlere, çocuklara, köylülere, kadınlara… kısaca tüm ulusumuza ayrı ayrı emanet etmiştir. Türk Basınına da ‘Cumhuriyetimizi koruyacak çelikten bir kale’ olmak görevini bizzat Cumhuriyet adına vermiştir. Atatürk; ‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.’ Cümleleri ile bu misyonun bir görev olduğunu açıkça ifade etmiştir. Bu görevi onurla alan ve taşıyan basın mensupları olarak, cumhuriyet tarihimizin her aşamasında, üzerimize düşen görevi canımız pahasına yerine getirmeye çalıştık. Türk Basını, Cumhuriyete giden yolda ilk kurşunu atarak, ilk şehidimiz olma onuruna erişen Hasan Tahsin’den, gidişiyle bizi en çok yaralayan Uğur Mumcu’ya kadar, bize ihtiyaç duyulan her an, sadece kalemiyle değil, gövdesiyle de Türk Ulusu’nun bağımsızlık ve onuruna siper olma görevini başarıyla yerine getirmiştir.” dedi. ‘Basın camiasında bugün görev bizlerdedir.’ diyen GGC Başkanı İbrahim Ay “Bizler de, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, bugün taşıdığımız bayrağı, Cumhuriyet ve bağımsızlığımızın etrafına ördüğümüz çelikten kalenin en yüksek burcunda dalgalandırmak için görevdeyiz. Ülkemizin yaşadığı askeri darbelerden, hainlerin darbe ihanetlerine kadar; bize ihtiyaç duyulan her an, dimdik ayakta ve ülke savunmasının en ön saflarında gururla mücadele ettik. Parçası olmaktan büyük onur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti basın camiasının neferleri olarak, tarihte olduğu gibi bugün ve gelecekte de Cumhuriyetimizin en sarsılmaz ve güvenilir kalesi olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla cumhuriyet ve bağımsızlık uğruna can veren tüm basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyor, Cumhuriyetimizin 98. yılını bu duygu ve düşüncelerle kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.

FEDAİOĞLU: DEVLETİMİZ PAYİDAR OLSUN

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. MÜSİAD Gaziantep Başkanı Fedaioğlu mesajında: “Türk Milleti’nin şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla kurulmuş büyük bir eserdir. Üstün bir özveri ve vatan sevgisi ile kurulan Cumhuriyet, yüce milletimizin istiklali için mücadele eden şehit ve gazilerimizin bizlere armağanıdır. Tarihi şan ve şerefle dolu olan Yüce milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm Dünya’ya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir” dedi. Fedaioğlu mesajının devamında:  Bugün millet olarak, bu vazife şuuruyla, Ecdadımızın elde ettiği büyük başarıyı, büyük bir onur ve şeref duyarak yâd ediyoruz. Ecdadımıza layık olmak ve emanetine sahip çıkabilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.  “ifadelerini kullandı. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dünden bugüne bu toprakları vatan kılan aziz Şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Bugün ülkemizin ve milletimizin huzuru için sahada olan her bir Mehmetçiğimize ayrı ayrı selam ve dualarımızı iletiyorum. Rabbim, onları muhafaza etsin. Milletimiz var olsun. Devletimiz payidar olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

KAPLAN: MİLLİ MÜCADELE RUHUYLA KENETLENECEĞİZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyetini daha da güçlendirerek gelecek nesillere bırakmak için daha çok çalışmalıyız.” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun ilan edildiğini hatırlatan TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, şöyle devam etti: “Anadolu topraklarının binlerce yıldır insanlık için büyük bir cazibe merkezi olduğunu ifade eden Başkan Salahattin Kaplan böyle bir vatan toprağına sahip olmanın Türk Milleti için büyük önem taşıdığını ifade ederek geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülke bütünlüğü üzerinde sürekli yeni oyunların sahneye konduğunu ve bundan sonra da konacağını sözlerine ekledi. Başkan Kaplan Cumhuriyet’in Türk Milleti için büyük ve vazgeçilmez bir kazanım olduğuna da dikkat çekerek “Kurtuluş Savaşı’nda canları ve kanları pahasına savaşarak adeta bir kahramanlık destanı yazan ve bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan atalarımızı şükran ve minnetle anıyoruz. Her türlü yokluğa ve yoksulluğa rağmen Kurtuluş Savaşını kazanan atalarımızın kurduğu Cumhuriyet bugün dünyada söz sahibi bir ülke haline geldi. Türkiye Cumhuriyetini daha da güçlendirerek gelecek nesillere bırakmak için daha çok çalışmalıyız. Toplum olarak birbirimizi daha çok sevmeli ve birlik ve beraberliğimizi daha da kuvvetlendirmeliyiz. Milli mücadele ruhunu yaşatarak Cumhuriyetimizi güçlendirmek zorundayız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.. yılını coşku ile kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

NTO BAŞKANLARI 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Nizip Ticaret Odası (NTO) Meclis Başkanı Bekir Karabacak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, Cumhuriyetin kuruluşunun 98.yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhuriyetin ilanıyla ülkemizde demokrasinin taçlandırıldığını dile getiren NTO Başkanları Karabacak ve Özyurt, mesajlarında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim 1923’te “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir.” kuralı devlet yönetimine yerleşmiştir. Türk milletinin istiklali ve istikbali için kendisinden kat ve kat üstün düşman kuvvetlerine karşı verdiği Milli Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasının ardından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, yeni Türk devletinin yüzünü çağdaşlaşma ve demokrasiye çevirmiştir. Bizler de Türk iş dünyası olarak yükselen Cumhuriyetimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için ilk günkü heyecan ve azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bizlerin görevi Cumhuriyetimize ve Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak gelecek nesillerimize daha güçlü teslim etmektir. Yüce Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde bu görevin bilinci içinde, kendilerine bırakılan emaneti daima koruyacaklarına ve Türkiye Cumhuriyeti’ni Büyük Önder’in çizdiği yolda ebediyen yaşatacağını son yıllarda ülkemizde yaşanan gelişmelerle bir defa daha tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar canlarını feda eden başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını,  şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, Nizip Ticaret Odası adına iş dünyamızın ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz.” şeklinde konuştular.

ASYALI’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum günü olan Cumhuriyetimizin 98’inci yılını büyük bir coşku ve mutlulukla kutluyoruz. Dünya tarihinde Millî Mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı devlet kuran kahraman bir Meclise sahip tek ülke olmanın onurunu her zaman yaşıyoruz” dedi. Asyalı, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öğrenci ve velilere yayımladığı mesajda, vatanın işgali üzerine Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde asker sivil herkesin tek vücut olduğunu anımsatarak, “23 Nisan 1920’de Meclisimizin açılması, Yüce Meclis’in yönettiği İstiklal Savaşı’nın kazanılması ve ardından Cumhuriyetimizin ilanına uzanan şanlı yürüyüş gerçekleştirilmiştir” ifadelerini kullandı. İnsanlık tarihinin, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olduğuna dikkat çeken Asyalı, mesajında özetle şu görüşlere yer verdi: “Dünya tarihinde Millî Mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir Meclise sahip tek ülke olmanın onurunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, gücünü, temelinde barındırdığı ortak tarih ve kader birliğinden, milletimizin bağımsızlığa olan inancından ve hedeflediği çağdaşlaşma idealinden almıştır. SANKO Okulları kurulduğu günden bugüne vatanını seven, şanlı bayrağına sevdalı ve ‘fikri hür, irfanı hür nesiller’ yetiştirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik yapan ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatan ve millet için şehit olanları ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

KUBBA’DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında ‘’Kurtuluş Savaşımızı zafere taşımamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıl dönümüdür. 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetimizin, 98. kuruluş yıl dönümü sevicini, millet olarak tek yürek olarak paylaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 98 yıllık tarihi, milletimizin zorlu mücadele neticesinde nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, geçmişimizden ders almamız gereken bir dönemin göstergesidir. Kökleri yüzyıllar öncesine dayanan bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma gayretiyle azimle ve yorulmadan gayret gösteriyoruz. Cumhuriyetimizin doğduğu yıllardaki gibi ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle bu çabamızı ilelebet sürdüreceğiz. Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize; huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum. Milletimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutluyorum” ifadelerine yer verdi.